Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 22 hónapos a fiam, és még...

22 hónapos a fiam, és még mindig nem bír kanállal enni! "kézzel-lábbal" eszik. Lehet az én hibám is?

Figyelt kérdés

"Régebben" sokszor elvettem tőle a kanalat, mert láttam hogy csak kotorgatja, játszik vele. Próbáltam ugy nevelni, hogy az étel nem játék!

Ugy néz ki rosszul csináltam. Mert ámbár néha megfogja a kanalat jóformán csak kézzel lapátol.

El van "késve"?

2012. aug. 9. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Amíg oviba megy, addigra kell megtanulnia. Lehet jobban tetted volna, ha nem veszed el tőle folyton. Én is úgy neveltem a lányom, hogy az étel nem játék, de ezt csak kb 2 éves kora körül kezdtem el hangsúlyozni, és ahogy én láttam olyan 2,5 éves kora óta fogja fel, hogy az mit is jelent. Egyébként 13 hónapos kora óta evett villával, kanállal is hamar pl a tésztákat, vagy ilyeneket, de a leves még mai napig ki-kifolyik. De ez normális ebben a korban.

Hagyd, had ismerkedjen és próbálkozzon, meg fogja tanulni hamar, mert már nagy. És ha már szépen lapátol a kanállal, onnantól már látni fogod, hogy mikor játszik ténylegesen a kajával, és mikor csak tologatja, de attól az még nem játék feltétlenül.

2012. aug. 9. 16:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Lányom tud enni kanállal, villával, csak éppen nem akar. Nem játszik az étellel, de jobban élvezi a kézzel evést.

Nem hiszem, hogy agyon kellene aggódnom magamat, biztos, hogy meg fog érni arra, hogy evőeszközzel egyen, hiszen mi is úgy eszünk, tehát át fogja venni úgyis a szokásainkat.

Hagyd hagy próbálkozzon, mutasd neki mit kell csinálni, de közben ne aggódj! Miért lenne elkésve? Mert valakinek a gyereke már állítólag 9 hónaposan mondatokban beszél, önállóan eszik és persze meg is főz a családnak? :):):)

Lányom is 22 hónapos amúgy.

2012. aug. 9. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én 21 hónaposom sem különb. :) Villával egész szépen eszik, kanállal türelmetlen, leteszi és várja, hogy etessem. Nem aggódom, előbb-utóbb úgyis megtanul - talán, ha ősztől a bölcsiben látja a többieket...
2012. aug. 9. 17:17
 4/5 A kérdező kommentje:

köszi a komikat:) Próbálom őt akkor tanitani.

Most is evett joghurtot, (evett???). Kanállal nekifogott, ugy egy 3 4 et kanalazott aztán letette és inkább beletúrt, és "gyurmázott".

Ezt is hagyni kell de meddig??? Meddig lehet azt mondani hogy nem játék hanem az étel állag felfedezése és mikortól játék...?? Ez nekem nagyon nehéz! :(

2012. aug. 9. 17:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Én mindig addig hagyom, amíg látom, hogy a "túrkálás" arra irányul, illetve annak érdekében teszi, hogy megegye. Azt, hogy tapicskoljon benne, dobálja szanaszét, mert már nem éhes, azt nem engedem, meg is értette az első ilyen óta, hogy az étel nem játék, meg kell becsülni. Nincs is gond.
2012. aug. 10. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!