Miért baj, miért az én hibám, hogy az alig 8 hónapos lányom még nem ül?
Kérdés: "Ül már?" Vagy "SZépen ül?"
Válaszom: "Még nem ül."
Erre ezt kapom: "Hogy lehet? Más baba már ilyenkor áll?" "Mi az, hogy nem ül?"
Most akkor erről én tehetek? Miért baj ez? Még csak most lett 8 hónapos.
Én lányom se ül, csak ha állásból ráesik a seggére, amit most gyakorol.
Azt se tudja, mi azaz ülés szerintem.
De majd rájön, ha itt lesz az ideje.
Üdv a klubban.
Engem nem az zavar, hogy ő nem ül, hanem az, hogy mások emiatt "bántanak", "bezzeg az enyém...". Nekem nagyon rosszul esik.
Igen én is azt hittem, hogy 7 hónaposan meg fog tanulni ülni, az "anya taníts engem" c könyv is ekkora datálja a felülést. Na de én várok és türelmes vagyok.
Ő nagyon szeret hason játszani, kúszik körbe-körbe, hátrafelé, forog, gurul. Emeli a kis popsiját, már próbálja 4 kézlábra tolni magát.
Szerintem nincs vele gond.
A védőnő és a gyerekorvos egy nagy rakás szerencsétlenség, más világban élnek, eddig egy kérdésemre nem adtak választ, csak kitértek előle.
Én sose olvastam egyetlen, Hogyan neveljük a gyereket, című könyvet sem! Szerintem mind hülyeség! Minden gyermek egyedi, és nem lehet általánosítani!
Legfőbb szerepet a gének alkotják, Pl.: A mi családunkba mindenkinek 4hónaposan már kibujt az első fogacska.
Tehát a fiamnak is kibújtak :)
Fiam először mászott, és utána ült. Ne törődj senkivel!
Az én szüleim pl, azt mondják, ne adjak tápszert a gyereknek, mert hizlal :) Ha rájuk hallgatnék akkor a gyerekem, nem fejlődne rendesen, és talán meg is halna!
Most 1 éves a fiam, makk egészséges, a fogzást is jól tűri. Életesős, nagy valószínűséggel, vagány kölyök lesz belőle :)
Az en länyom mär majdnem 10 honapos es most kezdett el probälkozni az ülessel!En gem is zavart mikor ezzel piszkältak egeszen addig amig pär hete talälkoztam egy ismerössel akinek a länya ket honappal fiatalabb!Ö is elkezdte a nagy sohajtozäst hogy "meg nem ül az hogy lehet"?Mondja hogy az öve nagyon ügyesen ül megmutatja!Erre fogja a 6 honapos gyereket es leültette a seggere (itt meg hozzä teszem hogy az ö länya 6 honaposan mär 11,5kg tehät majdnem akkora a segge mint nekem)es mondta lätod milyen szepen ül?En meg mondtam hogy ekkora seggen nem csoda mert ha akarna sem tudna eldülni es azt is megmondtam neki hogy az hogy ö leteszi a seggere a babäjät nem jelenti azt hogy tud ülni!Ha magätol ül fel akkor tud ülni!Ezota az eset ota nem erdekel ki mit mond!A gyerekorvosunk azt mondta ha eleg erös lesz a häta akkor fel fog ülni!Addig meg nem szabad eröltetni!
Ne törödj mäsokkal! :-)
9:02-es jót bezzegelt.
Szerintem nem rajtad kérik számon, hogy miért nem ül, csak a szülők szeretnek egymásra licitálni. Persze, mindenki úgy emlékszik vissza, h az övé már 5 hónaposan beszélt és két évesen folyékonyan olvasott. Nem kell ezeket komolyan venni.
Egyetlen dolog, amiről te tehetsz,az az, hogy egyáltalán foglalkozol azzal,amit a "Bezzeg-anyuk" mondanak!!! :-)
Nem időpontok, hanem széles sávok vannak megadva arra, hogy melyik mozgásforma, mikorra kell,hogy kialakuljon. Az ülést speciel sok gyere felállásból lehuppanva produkálja először önállóan. Önállóan ülni a többség 8-10 hó körül tanul meg.
Tehát ne aggódj,semmiképp sem vagytok elmaradva.
Válaszold a kérdezőnek azt,hogy te csakis önmagához méred a kislányod,nem a 28. szomszéd unokájának a barátnőjének szuperbabájához. :-) Ezzel teszel a lányodnak,és magadnak is a legjobbat!
konduktor-anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!