Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, miért az én hibám,...

Miért baj, miért az én hibám, hogy az alig 8 hónapos lányom még nem ül?

Figyelt kérdés

Kérdés: "Ül már?" Vagy "SZépen ül?"

Válaszom: "Még nem ül."

Erre ezt kapom: "Hogy lehet? Más baba már ilyenkor áll?" "Mi az, hogy nem ül?"

Most akkor erről én tehetek? Miért baj ez? Még csak most lett 8 hónapos.

2012. ápr. 2. 08:50
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
59%

Én lányom se ül, csak ha állásból ráesik a seggére, amit most gyakorol.

Azt se tudja, mi azaz ülés szerintem.

De majd rájön, ha itt lesz az ideje.

Üdv a klubban.

2012. ápr. 2. 08:51
 2/27 anonim ***** válasza:
Nem hibája senkinek:) Ne foglalkozz másokkal. Ha aggaszt a dolog, a legközelebbi orvosi vagy védőnői tanácsadáson mondd el a gondodat. Hagyatkozz a szakemberre. Rájuk hallgass, ők látják a babát, ők tudják megnézni a babád izomzatát.
2012. ápr. 2. 09:01
 3/27 anonim ***** válasza:
11%
Szia nem a te "hibád" az nem lehet a te hibád hogy a te picid ilyen ütmbe fejlődik ezt mint mindig leírják leírom nem minden baba ugyan olyan ütembe fejlődik és nem lehet késztetni egy babát arra hogy üljön majd ha elég erősnek érzi magát akkor felül az én lányom már 4 hónaposan megült egy kicsit egyedül 5 hósan már egyedül ült 4 hósan már mászott 6 hósan állt fel egyedül most 9 hós és már már szalad :) na nem szó szerint de kapaszkodva a bútorokba olyan gyors mit a csík :D türelem majd fogja csinálni elvégre nem nagyon látunk olyyan embert az utcán aki ne tudna ülni
2012. ápr. 2. 09:02
 4/27 A kérdező kommentje:

Engem nem az zavar, hogy ő nem ül, hanem az, hogy mások emiatt "bántanak", "bezzeg az enyém...". Nekem nagyon rosszul esik.

Igen én is azt hittem, hogy 7 hónaposan meg fog tanulni ülni, az "anya taníts engem" c könyv is ekkora datálja a felülést. Na de én várok és türelmes vagyok.

Ő nagyon szeret hason játszani, kúszik körbe-körbe, hátrafelé, forog, gurul. Emeli a kis popsiját, már próbálja 4 kézlábra tolni magát.

Szerintem nincs vele gond.

A védőnő és a gyerekorvos egy nagy rakás szerencsétlenség, más világban élnek, eddig egy kérdésemre nem adtak választ, csak kitértek előle.

2012. ápr. 2. 09:13
 5/27 anonim ***** válasza:
semmi baj, az enyem sem ult, illetve nem jott rá, hogyan uljon fel. Nehanyszor negykezlabbol oldalra billentettem a popsijat, es megtanulta. Az elozo jol megvigasztalt. :-)
2012. ápr. 2. 09:24
 6/27 anonim ***** válasza:

Én sose olvastam egyetlen, Hogyan neveljük a gyereket, című könyvet sem! Szerintem mind hülyeség! Minden gyermek egyedi, és nem lehet általánosítani!

Legfőbb szerepet a gének alkotják, Pl.: A mi családunkba mindenkinek 4hónaposan már kibujt az első fogacska.

Tehát a fiamnak is kibújtak :)

Fiam először mászott, és utána ült. Ne törődj senkivel!

Az én szüleim pl, azt mondják, ne adjak tápszert a gyereknek, mert hizlal :) Ha rájuk hallgatnék akkor a gyerekem, nem fejlődne rendesen, és talán meg is halna!

Most 1 éves a fiam, makk egészséges, a fogzást is jól tűri. Életesős, nagy valószínűséggel, vagány kölyök lesz belőle :)

2012. ápr. 2. 09:34
 7/27 anonim ***** válasza:

Az en länyom mär majdnem 10 honapos es most kezdett el probälkozni az ülessel!En gem is zavart mikor ezzel piszkältak egeszen addig amig pär hete talälkoztam egy ismerössel akinek a länya ket honappal fiatalabb!Ö is elkezdte a nagy sohajtozäst hogy "meg nem ül az hogy lehet"?Mondja hogy az öve nagyon ügyesen ül megmutatja!Erre fogja a 6 honapos gyereket es leültette a seggere (itt meg hozzä teszem hogy az ö länya 6 honaposan mär 11,5kg tehät majdnem akkora a segge mint nekem)es mondta lätod milyen szepen ül?En meg mondtam hogy ekkora seggen nem csoda mert ha akarna sem tudna eldülni es azt is megmondtam neki hogy az hogy ö leteszi a seggere a babäjät nem jelenti azt hogy tud ülni!Ha magätol ül fel akkor tud ülni!Ezota az eset ota nem erdekel ki mit mond!A gyerekorvosunk azt mondta ha eleg erös lesz a häta akkor fel fog ülni!Addig meg nem szabad eröltetni!

Ne törödj mäsokkal! :-)

2012. ápr. 2. 09:35
 8/27 anonim ***** válasza:
57%

9:02-es jót bezzegelt.

Szerintem nem rajtad kérik számon, hogy miért nem ül, csak a szülők szeretnek egymásra licitálni. Persze, mindenki úgy emlékszik vissza, h az övé már 5 hónaposan beszélt és két évesen folyékonyan olvasott. Nem kell ezeket komolyan venni.

2012. ápr. 2. 09:36
 9/27 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, hogy ki mit mond. Az én kislányom is 8,5 hós volt, amikor először teljesen egyenes háttal felült. Előtte csak úgy ült fel, hogy mind a 2 kezével támaszkodott. Nem a Te hibád.
2012. ápr. 2. 09:38
 10/27 anonim ***** válasza:

Egyetlen dolog, amiről te tehetsz,az az, hogy egyáltalán foglalkozol azzal,amit a "Bezzeg-anyuk" mondanak!!! :-)

Nem időpontok, hanem széles sávok vannak megadva arra, hogy melyik mozgásforma, mikorra kell,hogy kialakuljon. Az ülést speciel sok gyere felállásból lehuppanva produkálja először önállóan. Önállóan ülni a többség 8-10 hó körül tanul meg.

Tehát ne aggódj,semmiképp sem vagytok elmaradva.

Válaszold a kérdezőnek azt,hogy te csakis önmagához méred a kislányod,nem a 28. szomszéd unokájának a barátnőjének szuperbabájához. :-) Ezzel teszel a lányodnak,és magadnak is a legjobbat!

konduktor-anyuka

2012. ápr. 2. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!