Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, miért az én hibám,...

Miért baj, miért az én hibám, hogy az alig 8 hónapos lányom még nem ül?

Figyelt kérdés

Kérdés: "Ül már?" Vagy "SZépen ül?"

Válaszom: "Még nem ül."

Erre ezt kapom: "Hogy lehet? Más baba már ilyenkor áll?" "Mi az, hogy nem ül?"

Most akkor erről én tehetek? Miért baj ez? Még csak most lett 8 hónapos.

2012. ápr. 2. 08:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Én lányom is múlt héten, 10 hónaposan kezdett el felülni. A fiam 8 hónaposan már felült, felállt, lépegetett bútorok mellett, a lányom meg össz-vissz kúszott 10 hónapos koráig. Hollandiában élünk, itt a védőnő azt mondta rá (a lányomra), hogy nagyon ügyes és jól fejlődik, az önálló felülés 11-12 hónapos korra elvárás, a bútorokba kapaszkodva lépegetés pedgi 14 hónapos korra. 9 hónapos volt, amikor ott voltunk legutóbb, és egy vele egykorú kislány volt mellettük, aki mindösszesen hasra és hátra tudott fordulni. Rá mondta a védőnő, hogy az elvárt ütemben fejlődik!

Tudom, hogy Magyarországon más, de itt csak akkor szólnak, hogy valami mozgásfajtát már csinálni kellene, amikor már tényleg KÉSŐ. Addig meg ha csinálja, örülj, ha nem, akkor várj.

:)

2012. ápr. 2. 11:38
 22/27 anonim ***** válasza:
9 hónapos és 1 hetes a lányom,egyáltalán nem ül. Az ölemben,ha kitámasztom szépen a hátát,azt mondhatom ülésnek,de magától,még eldől,tehát nem erőltetem.
2012. ápr. 2. 12:04
 23/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedvesek vagytok.

Hát nálunk érdekesek az emberek, elvárták, hogy 6 hónaposan üljön. A gyerekorvossal akkor beszéltem utoljára, mikor beutalót akart írni, mert még 6 hónaposan nem ül.

Én nem erőltetem. Csak lassan kimozdulni sem merek itthonról, mert félek, mikor találkozom egy rosszindulatú emberrel. Hát de ez van. A szomszéd a legrosszabb, már azért is lenéz, mert szerinte korán vállaltam gyereket (24 vagyok, ő 40 első babás), folyton keresi a hibát bennem/ bennünk. De szerintem csak a saját szégyenérzetét próbálja elnyomni, neki ugyanis van mit szégyenleni, de én soha nem foglalkoztam vele, csak az öregek pletykáltak róla, én soha nem ártottam neki, nem értem miért bánt minket?! Talán úgy van vele, ha már őt bántja valaki, akkor ő is bántson mást? Vagy ötletem sincs.

Nagyon aranyosak vagytok, megnyugtattatok, köszönöm szépen.

2012. ápr. 2. 12:11
 24/27 anonim ***** válasza:
Sajnos ilyen rosszindulatúak az emberek. Én már megtanultam, hogy nem kell foglalkozni senkivel. Igaz az én kislányom még 3 hónapos és első gyerekes anyukaként, sokszor próbáltam segítséget kérni vagy kérdezni. E helyett mindig leblamáltak, szó szerint beszóltak, hogy milyen bamba vagyok. Ma már senki nem érdekel, tapasztalatokat gyűjtök, próbálok mindent úgy csinálni, hogy a babának és nekem is jó legyen. Tudom hogy ez nem ide tartozik, de én a szopizásnál voltam ilyen helyzetbe. Hamar elapadt a tejem, és mindig magyarázkodnom kellett. Mi az, hogy elapadt a tejed? Miért nem erőlteted meg magad? Olyan nincs hogy nem tudsz szoptatni! Ezt hallgattam nap mint nap, mintha nem lett volna elég az ,hogy minden másodpercben egyre jobban utáltam magam amiért nem tudtam anyatejjel táplálni a babámat.
2012. ápr. 2. 14:46
 25/27 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Itt sok hasznos választ találsz, persze nem mind az, és emellett sok a kötekedő anyuka, de a legtöbb dologra találsz érdemleges megoldást. Ha mégse, írj privátba, és ha tudok, segítek szívesen. :)

2012. ápr. 2. 15:22
 26/27 anonim ***** válasza:
Szia ne foglalkozz vele tényleg nem éri meg menjetek nyugodtan sétálni és ne foglalkozz vele ha levegőnek nézed akkor bántani fogja és előbb utóbb fel fogja adni azt hogy téged bántson itt nálunk is van egy anuyka akinek 9 hós a fia és már bilire ülteti arra azt mondja hogy szobatiszta felállítja és azt mondja rá hogy ál és pont a multkor jött oda hozzánk a játszón voltunk a kislányomat meghintáztattan és kérdezte hogy mit tud a lányom mondom neki és erre ő elkezdi sorolni na akkor volt elég kivettem a lányom a hintából be a babakocsiba és elindultunk és utánam kiált hogy mekkora bunkó vagyok hogy nme várom meg hogy ő elmondja viszamentem és csak anyit mondtam neki hogy persze és a fiad már otthon vereseket is ír mi?? na erre nagyon megsértődött ésazóta nem jön oda hozzám tehát én csak egyet tudok mondani hogy ne foglalkozz vele tudom elsőre nehéz de hidd el neked is jobb lesz játsz sokat a babáddal foglalkozzatok vele nagyon sok boldogságot egészséget neked és a kislányodnak ja és kitartást az ellenszenves nőhöz :(
2012. ápr. 2. 15:27
 27/27 anonim ***** válasza:

Tegnap összefutottam a védőnőnkkel és kérdezte, hogy ül-e már? Mondtam, hogy nem, meg fekvésből elég nehéz felülni (még nem mászik). Erre megszólal, hogy pedig már kéne ülnie, támasszam ki és ültessem... no comment

8.5 hónapos a lányom

2012. ápr. 3. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!