Miért baj, miért az én hibám, hogy az alig 8 hónapos lányom még nem ül?
Kérdés: "Ül már?" Vagy "SZépen ül?"
Válaszom: "Még nem ül."
Erre ezt kapom: "Hogy lehet? Más baba már ilyenkor áll?" "Mi az, hogy nem ül?"
Most akkor erről én tehetek? Miért baj ez? Még csak most lett 8 hónapos.
Én lányom is múlt héten, 10 hónaposan kezdett el felülni. A fiam 8 hónaposan már felült, felállt, lépegetett bútorok mellett, a lányom meg össz-vissz kúszott 10 hónapos koráig. Hollandiában élünk, itt a védőnő azt mondta rá (a lányomra), hogy nagyon ügyes és jól fejlődik, az önálló felülés 11-12 hónapos korra elvárás, a bútorokba kapaszkodva lépegetés pedgi 14 hónapos korra. 9 hónapos volt, amikor ott voltunk legutóbb, és egy vele egykorú kislány volt mellettük, aki mindösszesen hasra és hátra tudott fordulni. Rá mondta a védőnő, hogy az elvárt ütemben fejlődik!
Tudom, hogy Magyarországon más, de itt csak akkor szólnak, hogy valami mozgásfajtát már csinálni kellene, amikor már tényleg KÉSŐ. Addig meg ha csinálja, örülj, ha nem, akkor várj.
:)
Köszönöm, kedvesek vagytok.
Hát nálunk érdekesek az emberek, elvárták, hogy 6 hónaposan üljön. A gyerekorvossal akkor beszéltem utoljára, mikor beutalót akart írni, mert még 6 hónaposan nem ül.
Én nem erőltetem. Csak lassan kimozdulni sem merek itthonról, mert félek, mikor találkozom egy rosszindulatú emberrel. Hát de ez van. A szomszéd a legrosszabb, már azért is lenéz, mert szerinte korán vállaltam gyereket (24 vagyok, ő 40 első babás), folyton keresi a hibát bennem/ bennünk. De szerintem csak a saját szégyenérzetét próbálja elnyomni, neki ugyanis van mit szégyenleni, de én soha nem foglalkoztam vele, csak az öregek pletykáltak róla, én soha nem ártottam neki, nem értem miért bánt minket?! Talán úgy van vele, ha már őt bántja valaki, akkor ő is bántson mást? Vagy ötletem sincs.
Nagyon aranyosak vagytok, megnyugtattatok, köszönöm szépen.
Kedves Utolsó!
Itt sok hasznos választ találsz, persze nem mind az, és emellett sok a kötekedő anyuka, de a legtöbb dologra találsz érdemleges megoldást. Ha mégse, írj privátba, és ha tudok, segítek szívesen. :)
Tegnap összefutottam a védőnőnkkel és kérdezte, hogy ül-e már? Mondtam, hogy nem, meg fekvésből elég nehéz felülni (még nem mászik). Erre megszólal, hogy pedig már kéne ülnie, támasszam ki és ültessem... no comment
8.5 hónapos a lányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!