Miért baj, miért az én hibám, hogy az alig 8 hónapos lányom még nem ül?
Kérdés: "Ül már?" Vagy "SZépen ül?"
Válaszom: "Még nem ül."
Erre ezt kapom: "Hogy lehet? Más baba már ilyenkor áll?" "Mi az, hogy nem ül?"
Most akkor erről én tehetek? Miért baj ez? Még csak most lett 8 hónapos.
Jesszus, kik azok, akik beszólnak, hogy "bezzeg az ő gyerekük"...??? Én soha nem hasonlítgatnám senki gyerekét az enyémhez, pláne nem szemtől szembe.
Ez olyan, mintha egyes embereket az alapján ítélnénk meg, hogy hány kg...
Ne aggódj, fel fog ülni, ha akar!!!
Szándékosan nem is írom, hogy az én lányom hány hónapos, és mit tud, mert nincs jelentősége.
ne foglalkozz az ilyen megjegyzésekkel! a lényeg, hogy sokat van hason és próbálkozik, ügyesedik.
lányom több mint 1 éves volt, amikor megtanult ülni! előbb járt és mászott lépcsőt, mint ült volna. nem kell egyformán fejlődniük.
válaszolj vissza az iylen kérdésekre, hogy viszon kínaiul már nagyon jól beszél.
illetve férjem szokta a "Mit tud már a baba?" kérdésre válaszolni, hogy integrál, derivál.
19.-én lesz 10 hónapos, nem mászik CSAK kúszik, ülni sem tud, állni sem, feküdni azt nagyon ügyesen egyedül:-D
Engem nem érdekel, majd ül ha akar, majd mászik ha akar. Tőlem is kérdezgetik..én válaszolok, hol türelmesen, hol ingerülten. Főleg azokkal vagyok ingerült akik rázendítenek, hogy bezzeg az ö gyerekük ennyi idősen ült, de nem ám akárhol hanem az iskolapadban, és az egyik kezével összeadott a másikkal pedig zenekart vezényelt:/ Mindig leszenk ilyenek. És mindig lesznek olyan gyerekek akik sem 8 hónaposan, sem 10 hónaposan nem fognak ülni:-)
Nyugi, nincs semmi gond. Még csak most lett 8 hónapos, ideje van.. És tudod, milyenek a babák, egyik napról a másikra csinálnak valamit. Az is lehet, hogy jövőhéten felül (egyik napról a másikra...).
Ne aggódj emiatt, az emberekkel meg ne foglalkozz. Persze gondolom nekik szuper gyerekeik voltak, fél évesen ültek/másztak, 8 hónaposan meg már folyékonyan beszéltek és szaladtak. :)
Egyáltalán nem baj, hogy nem ül. :) Nem is tudom melyik válaszoló írta, de a "segg.s" szöveg nagyon nagy volt... :D Milyen igaza van. Néhányan csak erőltetnek dolgokat, és fogalmuk sincs róla, hogy ezzel mennyit is ártanak. 9 és fél hónapos a kislányunk, illetve pár nap múlva lesz 10 hónapos, de kb csak két hete ül egyenes háttal támaszkodás nélkül.
Engem nagyon fel tudnak hergelni, amikor azzal jönnek, hogy bezzeg ez, bezzeg az. Konkrétan sz@rok arra, hogy a Gizike mikor ült vagy állt fel. Már elnézést a stílusért.
A múltkor kinyílt a bicska a zsebemben. Várunk a védőnőnél, mellettünk anyuka egy év körüli kislánnyal. Mondom a babámnak, hogy nézd milyen ügyes a kislány, milyen szépen áll, majd nekünk is menni fog, de mi ezt még csak gyakoroljuk. Miután anyuka tudta, hogy mennyi idős a lányom, lazán annyit válaszolt, hogy az ő gyereke ilyenkor már szaladt..... Hát képzelheted, nem mondtam semmit inkább, de már kitaláltam, hogy a legközelebbinek azt mondom majd, hogy az enyém meg verset mond, de nem ám akárkinek, csak annak, akit ő arra érdemesnek tart.. :) :)
Nyugodj meg, ügyes a lánykád, nem kell elsietnie semmit, legalább mikor odajut, már sokkal magabiztosabban fogja csinálni a dolgokat. :) Tudja/érzi Ő nagyon is jól, hogy mit mikor szabad csinálnia. Több esze van állítom, mint némelyik szülőnek. ;D
Szia!
Ezzel az egész bezzegeléssel nem kell foglalkozni, különben eldurran az ember agya!
Kislányom volt, amit elég hamar csinált, de sosem dicskedtem vele. Mikor valaki rákérdezett, válaszoltam. De ennek is van hátulütője, mert a többség nem hiszi el, de a fene fogja bizonygatni.
Minden baba tudja, mikor van olyan erős, hogy üljön álljon, "szaladjon" és aki mozgásban ráérősebb, az másban gyorsabb (pl. észben, kézügyességben).
Rokon kislány néhány hónappal fiatalabb az enyémnél, és csak azt hallani, hogy már ezt is azt is csinálja..közben meg erőlteti az anyja. Fél évesen már bilin "gyakorol". Anyuka nagyon unatkozhat..
Szia!
Ne foglalkozz az ilyen anyukákkal akik egymásra licitálnak és azt hiszik Ők jobban,és folyton dicsekednek,kérkednek azzal mit csinál a babájuk.Nem szabad figyelembe venni az ilyen embereket mert akkor ezen fogsz görcsölni.
Már én is megtanultam,mikor elkezdtek szidni,és mindennek elmondani,mert az én kisfiam pl mindent nagyon hamar csinált.Én voltam a "szar-szemét" már elnézést a kifejezésért,a gyerekem elmondták ilyen-olyannak,engem megvádoltak azzal,hogy hazudok,ekkor megtanultam a francnak sem válaszolok az ilyen kérdésekre,hogy mikor mit csinált a babám,sőt a védőnőnél sem fog érdekelni egy-két rosszindulatú unatkozó anyuka,ugyanis ott is vannak,nem csak az oldalon.
Teljesen elkeseredtem,hogy baja lesz a babámnak,mert gyorsabban fejlődik,mint a nagykönyvben.
Tényleg fontos hogy a rosszindulatú,"ki ha én nem" emberekkel ne foglalkozz,mert nagyon megmérgezhetik a napodat.Minden babuci másképpen fejlődik,valaki gyorsabban,valaki lassabban,valamelyik baba lustibb,a másik aktívabb,az egyiknek a beszéde fejlődik jobban a másiknak a mozgása,valamelyiknek mindkettő egyszerre.
Babafüggő,erről a szülő nem tehet,és nem is az érdeme.
Amíg a doki nem mondja hogy baj van addig nincs baj,fordított esetben amit magától tud a baba,az nem terheli meg.kisfiam 11 hónapos nagyon mozgékony aktív fiúcska,már nagyon édesen totyog,ő pl 7 hónaposan tudott egyedül ülni,előtte egy hónappal állt fel,engem meg ezért bántottak,hogy "túl korán" csinál mindent,hazudok,meg biztos én erőltetem és egyéb "kedves" megjegyzések.
Kicsilányod jól fejlődik,ne aggódj,a babák mire oviba mennek addigra mindenben beérik egymást legyen szó szobatisztaságról,beszédről,mozgásról.
Jó egészséget Neked és kicsilánynak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!