Hogy szoktassam le a ciciről? Teljesen tanácstalan vagyok.
Figyelt kérdés
Kislányom szeptemberben oviba megy,viszont még cicizik naponta 3-4szer,van is tejem,de néha azért már fáj.Imádja,puszilgatja,próbáltam,hogy mondtam neki,hogy oda adjuk a tejet másik kisbabának,de azt mondta,hogy akkor egyik a babáé,a másik az övé.Mondtam neki,hogy aki oviba megy az már nem cicizik,erre azt mondta hogy ő nem megy oviba.Eszméletlen ragaszkodása van a cicizéshez,és teljesen tanácstalan vagyok hogy válasszam el.A fiam 4.5hónapig tejezett,vele nem volt ilyen.2012. aug. 20. 11:15
1/8 anonim válasza:
Le fogsz pontozni, de nem érdekel. Én azt mondom, hogy ha van tej, akkor lehet bőven ciciztetni egy babát, de hogy egy 2-3 éves kisgyerek is még cicizzen, pláne naponta 3-4-szer, az szerintem túlzás, neki se tesz jót a fogai miatt, meg neked is fáj. Lehet, hogy még csúfolná is az oviban a többi gyerek, ha elszólja ott magát, hogy ő még cicizik :( Szerintem próbáld meg mindig lekötni valamivel, fessetek, rajzoljatok, építsetek, kreatívkodjatok, sétáljatok, mindig legyen valami elfoglaltsága, hogy ne jusson eszébe cicizni.
2/8 anonim válasza:
Ekkora gyerekkel, már meg lehet beszélni, hogy nincs több cici. Találj ki valami történetet, hogy miért nem.
Ha ez nem működik, akkor szerintem csak a drasztikus megoldás marad. Pl.: vidd el a nagyszülőkhöz pár napra, ott nem lesz alkalma cicizni.
3/8 anonim válasza:
hát már tényleg nagy a cicizéshez! szerintem akkor szokna le róla a leggyorsabban ha meggyőznéd arról,hogy már nem jó a cici mert megromlott a tej. ezt csak úgy tudod elérni,ha bekened pl:citrommal mielőtt cicizne.és mielőtt ezt csinálod,-már lőtte nap mondogasd,hogy sajnos holnap már nem lesz jó a tej,stb. és miután bekened a melled figyelmeztesd megint,hogy számítson rá,hogy már nem jó..! még 1-2szer próbálkozni fog ezért mindig legyen a kezedügyében a citrom. tudom,hogy drasztikusan hangzik,d nekem csak így sikerült a 2évesemet leszoktatni.és gyorsabban ment mint gondoltam. pedig függő volt!!
4/8 anonim válasza:
hat mar elegge surgett az ido de legalabb ha nem is teljessen szoktatod le rola akkor szokja meg h csak este van cici mert igy azert fog sirni az oviban mert nincs cici es persze utanad is mert gondolom igy anyasab is.legalabb is az en lanyom amedig cicizett addig csak en kelletem neki de mostmar elvan barkivel es alig varja az ovitt pedig majusban volt 2 eves.sok sikert(bocs a nem helyes irasert es az ekezzetek miatt)
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Tegnap csak reggel és este szoptattam,de este már nagyon sok volt a tejem.Ma eddig még csak reggel cicizett,de nemsokára alvás,úgyhogy biztosan kérni fogja.
2012. aug. 21. 14:31
6/8 anonim válasza:
Én viszont azt ajánlom, hogyha eddig cicizett, akkor ne az ovikezdéskor vedd el tőle. Egy-két hónapon már nem múlik, elég "trauma" lesz neki az óvodakezdés egyszerre. Mondjuk csökkentheted a szopik számát, de teljesen elvenni nem most kellene tőle. A legrosszabb, ha azt mondod, hogy az óvoda miatt nem szopizhat, hiszen így egyből elveszed a kedvét az ovitól. Szerintem tarts ki még pár hétig-hónapig, és akkor próbálkozz a teljes elválasztással.
7/8 anonim válasza:
az a gond,hogy előbb kellett volna elkezdeni a leszoktatást,mert mindjárt itt a szeptember.és tényleg jobb ha nem most veszed el teljesen.
8/8 A kérdező kommentje:
Igen egyet értek.Nem akarom,hogy az legyen benne h az ovi miatt veszem el tőle.Én a reggel-este tejcivel kiegyeznék,azt nem venném el tőle,majd le szokik róla.De a 4szoptatás sok már.Ma is csak reggel tejezett és a dutáni alvásnál.Még az esti visszavan.:-)
2012. aug. 21. 22:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!