5hónapos babám még mindig kel éjjel 2x szopizni, de szerintem már csak megszokásból, nem éhségből. Jó igy vagy szoktassam le és ha igen hogyan?
Ennyi idősen lányom is kelt, sőt!
Megébredt, cici vagy cumi megnyugtatta, vissza is aludt. 1 éves koráig 1-2-3 alkalommal kelt, majd
2,5 éves koráig minden éjjel megébredt 1x inni. Utánna már csak heti 1x ha kelt, hogy szomjas, de ivott, vissza is aludt!
Én babám is kis husibaba, holnap lesz 7 hós, 9,2 kiló. Ő is kel éjjel. Foga miatt is.
Nem szeretném leszoktatni. Mondjuk ő hamar visszaalszik, pár kortyot eszik, nem kell vele ébren lenni.
Attól függ, te minek tartod a szoptatást:
Ha csak etetésnek, akkor ez nyilván megszokásnak tűnik a számodra, amin esetleg változtatni kellhet... és akkor jöhetnek a különböző alvástréningek (brrr).
De ha nem így gondolod, akkor azt is tudod, hogy ez nem(csak) megszokás (de főleg nem rossz szokás!), hanem a szükségleteinek a jelzése. A szopizási szükséglet viszont nemcsak az éhségre korlátozódik, hanem minden másra is: szomjúság, fájdalom, fáradság, álmosság, társas igény stb. Vagyis egy csomó ok miatt ébredhet a babád, nemcsak azért, mert éhes!!! (És ez bizony akkor is úgy van, ha te az első verziónak tartod a szoptatást..!)
Szerintem ezek alapján egyértelmű(nek kéne lennie), hogy mikor teszel jobbat.. egyrészt a babádnak, másrészt a szoptatásnak.
Kérdező, akiknek a babája kicsiként jókat alszik éjjel, azoknak majd később fognak kelegetni valószínűleg... Ne irigykedj. :)
Mindennek megvan az oka és mindannyiunknak szembe kell nézni néha a nehézségekkel. Pláne, ha nem is nehézség a számodra...
A celebekből én nem indulnék ki a helyedben, kb. Bálint Antónia eddig az egyetlen, akiről tudom, hogy támogatja a szoptatást ÉS maga is "megfelelően" csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!