Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktassam le a 2 éves...

Hogyan szoktassam le a 2 éves fiamat a ciczésről?

Figyelt kérdés
Szeretnék komolyabban fogyókúrázni de amíg szopizik addig nem szeretnék nekiállni.Elég sokszor kéri még napközben is éjjel is.
2012. júl. 28. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Ha a fogyókúra miatt szeretnéd leszoktatni, akkor én azt mondom, nyugodtan vágj bele a diétába szoptatás mellett. Egy két éves gyerek mér rég nem a tápanyag miatt szopizik, hanem az érzés kedvéért. Igyál sok folyadékot (ez amúgy is hasznos fogyókúránál), egyélk mindenből kevesebbet (főleg szénhidrátok) és kezdj el rendszeresen mozogni. Mondjuk minden másnap 20-25 percet reggel mielőtt ébred a gyerkőc, vagy este mikor már elaludt.

Sok erőt és kitartást!

2012. júl. 28. 21:31
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ!Igen ezt én is tudom h nem azért jön szopizni mert éhes hanem mert jó neki:)De én szeretnék a diéta mellett pu erh kapszulát szedni és attól félek át megy a kapszula hatása tejcsibe .És ezért szeretném le szoktatni a picit ,csak nem tudom hogyan kezdjek neki:(
2012. júl. 28. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
Ne adj neki cicit. Nappal sem,de éjjel semmiképp. Kapjon helyette teát. Lehet,hogy néhány napig hisztizik,de hamar abbahagyja.
2012. júl. 28. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Én 15 hónapig szoptattam és egyik napról a másikra kellett elválasztani a kisfiamat,mert erős szteroidot kellett szednem.

Elmondtam neki,hogy nem szabad cicizni,mert a doktorbácsi nem engedi.Nincs is benne tejcsi,elfogyott...2 napig kérte és azóta soha.Viszont bújósabb lett :)Odajön átölel és a mellkasomra borítja a fejét,így van pár percig és fut tovább :D Imádom!!!

2012. júl. 28. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint az éjjeli cicit a legkönnyebb elhagyni. Mondtam neki (14 hónapos volt, én meg újra terhes, nagyon fájtak a melleim), hogy most nincs cici, mert anyának fáj, de reggel ha felkel, akkor kaphat. A 3. éjjel már fel sem ébredt.

Aztán a reggeli cicit lehet elcsalni, azzal, hogy rögtön ébredés után kitalálsz valami izgalmasat, pl menjetek együtt reggelit csinálni.

A nappali cicit elintéztem annyival, hogy nincs és kész, ekkora gyerekek nem ciciznek már nap közben, csak este, és majd este lefekvéshez kap.

A legnehezebb az elalváshoz használt cici, most 26 hónapos a fiam (és 4 hós a lányom), ő este lefekvéshez kap cicit, de csak pár percet, van hogy tényleg kb 1-2 percig cumizik rajta, aztán elkérem tőle. Ha sikerül rávenni, hogy Apával menjen aludni, akkor elalszik cici nélkül.

Lehet, ez nálatok is működne, egy próbát megér.

2012. júl. 28. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Nőzik a kiscsávó, neki is mellfétise lesz! :P
2012. júl. 29. 04:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak a számomra.:)

Utolsót nem nagyon értem:O

2012. júl. 30. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is fogyokurazhatsz, hiszen mar nagy a fiacskad es tenyleg talan inkabb a kozelseg miatt szopizik. Az egyik hozzaszolo teazast javasolt, en azt semmikepp nem tennem, ha mar mast adsz neki ejjel pl., az ne tea legyen, mert nagyon nem jo a fogaknak. Az en kisfiam csak vizet iszik, azt szokta meg es nagyon szereti. Persze alkalmankent mehet gyumolcsle, de azt tanitom, hogy a viz a legjobb szomjolto. En is imadom :-)
2012. aug. 24. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!