Hogyan szoktassam le a 2 éves fiamat a ciczésről?
Ha a fogyókúra miatt szeretnéd leszoktatni, akkor én azt mondom, nyugodtan vágj bele a diétába szoptatás mellett. Egy két éves gyerek mér rég nem a tápanyag miatt szopizik, hanem az érzés kedvéért. Igyál sok folyadékot (ez amúgy is hasznos fogyókúránál), egyélk mindenből kevesebbet (főleg szénhidrátok) és kezdj el rendszeresen mozogni. Mondjuk minden másnap 20-25 percet reggel mielőtt ébred a gyerkőc, vagy este mikor már elaludt.
Sok erőt és kitartást!
Én 15 hónapig szoptattam és egyik napról a másikra kellett elválasztani a kisfiamat,mert erős szteroidot kellett szednem.
Elmondtam neki,hogy nem szabad cicizni,mert a doktorbácsi nem engedi.Nincs is benne tejcsi,elfogyott...2 napig kérte és azóta soha.Viszont bújósabb lett :)Odajön átölel és a mellkasomra borítja a fejét,így van pár percig és fut tovább :D Imádom!!!
Tapasztalatom szerint az éjjeli cicit a legkönnyebb elhagyni. Mondtam neki (14 hónapos volt, én meg újra terhes, nagyon fájtak a melleim), hogy most nincs cici, mert anyának fáj, de reggel ha felkel, akkor kaphat. A 3. éjjel már fel sem ébredt.
Aztán a reggeli cicit lehet elcsalni, azzal, hogy rögtön ébredés után kitalálsz valami izgalmasat, pl menjetek együtt reggelit csinálni.
A nappali cicit elintéztem annyival, hogy nincs és kész, ekkora gyerekek nem ciciznek már nap közben, csak este, és majd este lefekvéshez kap.
A legnehezebb az elalváshoz használt cici, most 26 hónapos a fiam (és 4 hós a lányom), ő este lefekvéshez kap cicit, de csak pár percet, van hogy tényleg kb 1-2 percig cumizik rajta, aztán elkérem tőle. Ha sikerül rávenni, hogy Apával menjen aludni, akkor elalszik cici nélkül.
Lehet, ez nálatok is működne, egy próbát megér.
Köszönöm a válaszokat nagyon hasznosak a számomra.:)
Utolsót nem nagyon értem:O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!