első két hétben szerintem érdemes fejni, utána már nem fejtem egyik gyereknél sem.
2012. aug. 12. 19:48
mivel nekem volt bőven tejem,ezért két okból fejtem: vagy azért,hogy: ne feszüljön annyira mellem,-mert már annyira tele volt. vagy azért,mert a mélyhűtőbe raktam,hogy legyen amikor esetleg másra kell bíznom a kislányom.
ha eleve kevés a tejed,és nem is szopizik rendszeresen,akkor elapadhat. szóval:ekkor érdemes fejned
2012. aug. 12. 19:51
3/10 A kérdező kommentje:
Eddig volt tejem bőven.Most párnapja csinálja a babám, hogy szopizik nagyokat nyel majd megfullad, aztán egy idő után elhúzza a fejét, majd megint keresi a mellem és ha nem találja nyöszörög.Aztán ha megkapja kis idő után megint elhúzza a száját.A legjobb az egészben mikor a mellemmel együtt fordítja el a fejét, ami nekem egyáltalán nem kellemes.Nem tudom miért csinálja.Teljesen tanácstalan vagyok.
mekkora a babád?az enyém akkor csinált ilyesmit amikor hasfájós lett.
2012. aug. 12. 20:09
Az én gyermekeim akkor csinálták ezt, amikor nem bírtak a rengeteg hirtelen kiömlő tejjel, amikor elindult a tejleadó reflex. Az én mellemből ömlött a tej, amikor szopizni kezdtek. Mikor még 0-3 hónaposak voltak, az elején fejnem kellett, hogy ne fulladjanak bele a tejbe. Most a kisebbik lányom már 7 hós és megbirkózik ezzel a nehézséggel. Lehet a te tejed is gyorsan jön a kicsinek?!
2012. aug. 12. 21:20
6/10 A kérdező kommentje:
2 hónapos és ezt csak kb 1 hete csinálja.Az elején szopizik rendesen, hallom, hogy nyel, aztán elkezdi :( ez miatt szerintem néha nem is tudom mikor lakott jól, szerencsére fogyni nem fogyott még.eddig nem volt hasfájós.
én sem fejek rendszeresen, én csak akkor fejtem pluszban mikor kihagyott este egy étkezést már, s h legyen egy kevés a fagyasztóban. (kb 4 kis kübli, szoval nem sokat)
ha igény szerint szoptatsz elvileg be kell h állon a kereslet-kinálat arány. esetleg fejlődési ugrásnál érdemes még fejni, a mielőbb megnövekedjen a mennyiség a baba igényeihez
2012. aug. 12. 22:16
az elso kettonèl fejtem ezerrel....de igy sem birtam 4 honàl tovàbb szoptatni.a kislànyom most màsfèl honapos,eddig nem fejtem csak 4 szer pont annyit hogy ne durranjon szèt a mellem,mèg az elejèn.mivel igèny szerint szoptatok,nem vettem èszre novekkedèsi ugràst,ugyhogy nem fejtem(eddig..de majd kiderul idovel hogy kell e.)remèlem most tovàbb fog tartani mint 4 honap.
2012. aug. 12. 23:09
9/10 A kérdező kommentje:
úgy döntöttem, ha elhúzza a fejét és elkezd vigyorogni, akkor befejeztük az evést, utána már csak lehet játszik.etettem tovább, de aztán vissza jött.ha éhes lesz úgyis jelez, bár még mindig zavar hogy hol szopizik, hol abba hagyja.
Nem lehet, hogy sok az inger a szobában? Tévé, rádió, más emberek mozgása, állatok? Nekem be kellett vonulnom már a csendes szobába az ennyi idős csecsemőmmel, mert minden apróság elvonta a figyelmét az étkezésről.
Szerintem jól csinálod, hogy ha elveszi a fejét akkor nem kér többet, ne erőltesd. Majd szól ha újra kér. Szerintem a tejed mennyisége majd ehhez alkalmazkodik.
2012. aug. 15. 15:24
Kapcsolódó kérdések: