Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mindenki a (z Avent) kézi...

Mindenki a (z Avent) kézi mellszívót ajánlgatja, nem fárasztó annyit pumpálni kézzel?

Figyelt kérdés

Előző terhességemnél szopigondok miatt rengeteget kellett fejnem - akkor egy kölcsön elektromos mellszívóm volt.

El sem tudom képzelni, hogy hogan fejtem volna 3 óránként 10-20 percig kézzel....

Most vennem kell magamnak egyet, és nem tudom milyet vegyek.

Nem csak a kézi/elektromos dilamma van, hanem a márkákat sem értem, miért van oda mindenki az Avent-től?

Tényleg ennyire jó, vagy azért van ez mindenkinek mert mindenhol ezt lehet kapni?

2011. dec. 2. 17:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én 9 hónapig napi 1-2 decit leadtam, nekem nem volt annyira fárasztó, ennyi belefért. A neten olvasgattam fejés közben. Mondjuk nem kérdés, hogy elektromossal kényelmesebb, csak én kézit kaptam kölcsönbe.

Egyszer vidéken felejtettem az AVENT-ot, kaptam kölcsön egy Medelat a szomszédtól. Hát csak 10 percig fejtem, de a mellem épp hogy ki nem sebesedett tőle.

Lehet, hogy ez mellmérettől is függ (nekem nagyon kicsi), de az AVENTban van egy szilikonbetét, ami miatt nem nyomódott úgy szét a mellem.

2011. dec. 2. 17:29
 2/12 anonim ***** válasza:

Lányom 6 hetesen leszokott a szopásról és 3 hónapos koráig fejtem neki a tejet - addig tartott ki - kézi fejővel.

Volt, hogy 30 percig, volt, hogy 1 órán keresztül fejtem csak, hogy legyen elég neki és ne kelljen a tápszert adni neki.

Szerintem nagyon jó, bár attól függetlenül, hogy ezt a kérdést tetted fel én azt mondanám, hogy: Mindenkinek az a fontos, amit akar, hogy fontos legyen.

Nyilván fejni fogsz akár 1 órán keresztül is, hogy anyatejet kapjon a babád és ne tápszert.

Ha annyira nincs időd vagy 'kedved' több tíz percig fejni, akkor vegyél egy elektromost. Ha elapad a tejed akkor azt is ugyanúgy eltudod majd adni.

2011. dec. 2. 17:31
 3/12 anonim ***** válasza:

Én pont az ellenkezőjét írom, mint az 1.: kipróbáltam az Avent kézit, nagyon sok tejem volt, és óriási izomláz, fájdalom a karomban...

Kaptam kölcsön Medela elektromosat, nekem jó! Igaz, tényleg van jó nagy szívóereje, míg rá nem jöttem, és a mellem egyébként is mellgyulladás után volt, beödémásodott a mellbimbóm.

Helyrejött, azóta is ezt használom, minden gond nélkül! Én a használata közben netezek, olvagatok, csak tartani kell.

2011. dec. 2. 17:33
 4/12 xStefix ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül, mert ha nem kell sokáig/sokat fejned és/vagy könnyen jön a tejed, akkor nem megerőltető. Persze meg kell hogy szokja a kezed, de idővel nem vészes.

Elektromosat, mivel drágább, akkor érdemesebb venni, ha valakinek rendszeresen kell fejnie.

Éshát alapból ugye nem is szükséges fejni, ha minden jól megy.

2011. dec. 2. 17:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem is Avent kézi van de sajnos nincs összehasonlítási alapom. Csak azt tudom mondani, hogy nekem tökéletesen megfelelt amellett, hogy utáltam fejni de szerencsére nem is nagyon kellett. Az első 3 hétben fejtem napi 1x max.2x amikor még szó szerint ömlött a tejem de szoptattam szorgalmasan így nem volt rá sokáig szükség, hamar beállt az egyensúly. Ha sokat kéne fejnem valszeg vennék egy elektromosat de kezdésnek mindenképpen kézit vennék aztán meglátjuk. El lehet ezeket adni, ha használtat veszel akkor általában ugyanannyiért el tudod adni amennyiért vetted (teszvesz). Márkában tényleg nem tudok segíteni de való igaz, hogy sokan az Avent-ra esküsznek és gondolom ez nem lehet véletlen. Biztosan nem azért mert ezt lehet mindenhol kapni. Bababoltban 4-5 féle márka közül választhatsz. Ja, és még annyit, hogy állítólag (én nem tudom) az elektromos még rátesz egy lapáttal a mellek megnyúlására amikor már nem szoptat az ember lánya úgyhogy ezt is érdemes figyelembe venni. Pár hónap kényelemért örökre -még- lógósabb mellek. :O
2011. dec. 2. 18:13
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocs, most látom, hogy Te már túl vagy egy elektromos mellszívón. Akkor ez már mindegy. :) Különben nem tudom igaz-e, én is csak olvastam mellszívó fórumon. Én egyelőre maradok a kézinél és remélem megint tudok majd szoptatni.
2011. dec. 2. 18:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Igaz.

De én nem tudtam,hogy amiatt lóg a mellem, mert elektromos mellszívóm volt.

Én azt hittem attól lóg, hogy az alapból irtó picurka (75B) cickóim óriásira nőttek, és kinyúlt a bőr, aztán amikor már kijött a beltartalom és nem volt benne tej akkor összeszottyadt.

Eszembe sem jutott, hogy az elektromos mellszívó okozza hogy megnyúlik.

Nekem egy idő után minden teteés fejéssel keződött, nem tudta a lányom kiszívni a tejet, így én rengeteget fejtem anno.

Jó lnne ha most nem kéne, de ezt nem tudom előre, viszont nem szeretném ha úgy vennénk mellszívót majd hogy akkor kell információért kapkodnom.

2011. dec. 2. 18:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Azért nem csak az elektromos mellszívó tehet a "lógásról". Az enyém se olyan mint előtte pedig ugye én nem azt használtam. Csak annyit írtak hogy rátesz egy lapáttal azáltal, hogy intenzívebben szív mint egy baba vagy mint a kézi.
2011. dec. 2. 18:56
 9/12 anonim ***** válasza:
én még elektromost nem próbáltam de nekem avent kézivel is max tíz perc pedig sok tejem van
2011. dec. 2. 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:
De, elektromost vegyél
2011. dec. 3. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!