Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj, hogy lassan fél éves...

Baj, hogy lassan fél éves anyatejes babámnál még mindig nincsenek meg a fix étkezések? (mármint hogy mikor szopizik)

Figyelt kérdés

igény szerint etetem a kicsit.de nincs meg a napközben x étkezés, hanem nagyon változó. inkább többször keveset eszik.de nagyon össze vissza.zt a kánikulát leszámitva is, persze igy méginkább kavirc van, hiszen étvágytalan is-de szomjas(kap vizet is).lassan kezdeném a hozzátáplálást is.de nincs meg h na most van tizorai idő-ebédidő stb.

szerintetek hozzak be rendszert nála h pl egyen 7kor,10kor 1kor stb, vagy bizzam rá továbbra is?

anyukám szerint egy ekkora babának már kb 4oránként kéne ennie csak, s mikor 1,5ora után mellre teszem mikor 7végén nála vagyunk, mindig megkapom ezt...

2012. aug. 6. 22:29
 1/8 anonim ***** válasza:
58%

Egyfajta rendszerre szükség van. Ez nekem nem azt jelenti, hogy pontosan 4 óránként "kell" ennie egy babának, hanem azt, hogy az étkezések hasonló időszakokban történnek, az altatás nagyjából ugyanakkora esik, a fürdetésnek is van rituáléja.

Nagyjából időre, de nem percre pontosan.

Ha éhes volt tényleg a lányom, akkor megetettem. Neki soha nem volt 4 óra, mindig előbb kért enni, de azért napi szinten kb. ugyanakkor. Tehát volt rendszere a kis életének. Ami nekem is jó volt, mert nagyjából kiszámítható volt az életünk (persze néha azért felborult, mi sem vagyunk vaskalaposak, tehát voltak napok, amikor eltérés volt).

Azzal nem értek egyet, hogy márpedig 4 órát kötelezően ki kell bírnia egy fél éves gyereknek.

Azzal viszont egyetértek, hogy egyfajta rendszer kell, amit a baba-mama általában közösen, egymásra hangolódva alakít.

2012. aug. 6. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem baj. Igen, kell a rendszer egy baba életébe de nem gondolom, hogy ezt a rendszert az étkezéshez/ iváshoz kell igazítani. Sőt. Nálunk kifejezetten jól jött minden életkorban, hogy bárhol bármikor eszik/ iszik, nem kellett az életünket e köré rendezni.

Ha Te vagy a baba ideges, nyugtalan ha nincs rendszer a kajában, akkor kell a rendszer. De ha Nektek megfelel, hogy a rendszeres tevékenységek keretet adnak a napnak de ezen belül az evés/ ivás nem fix időpontokban van, akkor egyáltalán nem baj.

2012. aug. 6. 23:10
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem meg baj, hogy ha semmi rendszer nincs, és össze-vissza eszik a gyerek. Nem kell tökre fix időpont, de az hogy még fél év alatt sem tudod mi van, az nem hiszem, hogy jó.

Nem kell most azonnal kötelező időpontokat bevezetni az etetéshez, de legalább legyenek átlátható napszakok, amikor van az etetés körülbelüli időpontja.

Lehet utálni fogsz, de ha tovább is ezt folytatod, akkor később csak nehezebb lesz.

Lányom sem evett 4 óránként, de rendszeresek voltak és kiszámíthatóak voltak az étkezései, meg az egész napja (amit ő alakított leginkább, én meg rásegítettem ha szükséges volt).

Ellenvéleményt is szívesen meghallgatok (hogy miért jó, ha nincs semmiféle rendszer), nem pedig csak a piros kezeket kell nyomkodni.

2012. aug. 7. 11:32
 4/8 porcukormókus ***** válasza:
100%

Én nem tudom, hogy baj-e vagy sem, de nálunk pont így volt. Féléves koráig csak anyatejet kapott, szomjoltásra is. Így aztán csak a hozzátápláláskor kezdtünk egy kis matematikát vinni a káoszba. :)

Úgy csináld, ahogy Neked és a babádnak a legjobb, ahogy az ösztöneid súgják! Ne hallgass senkire szerintem.

Nekem is sokszor becimmogtak a nagymamák, de régen teljesen más volt a helyzet, Ők kb. 3hónapik szoptattak összvissz, 6hetesen meg már hozzátápláltak, mert akkor az volt a szokás. És adták a cukros teát, persze, hogy elég volt 4óránként etetni.

Máskülönben úgysem tart már sokáig ez az összevisszaság, ha már jönnek a szilárd ételek is! :)

2012. aug. 7. 12:15
 5/8 porcukormókus ***** válasza:
48%
Persze a fürdetés, alvások ideje általában már ugyanarra az időpontra esett.
2012. aug. 7. 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Nem azt mondtam, hogy nincs rendszer az életünkben, hanem azt, hogy ezt a rendszert nem az evés/ivás határozza meg. Ha Nektek az volt a jó, hogy 4 óránként eszik, akkor az a jó, ha másnak az, hogy akkor, amikor megéhezik akkor az.
2012. aug. 7. 13:35
 7/8 Denisa W. ***** válasza:
Az én lányom is abszolút össze-vissza eszik, sokszor keveset (akár félóránként is olykor), de volt időm megszokni, mivel elejétől fogva így csinálja. Elmúlt fél éves, kezdünk kóstolgatni, mindent elfogad, de még nem nagy mennyiségeket, így előtte és utána is szopi van. Én a délelőtti alvás előtt, délben és a déli alvása után is kínálgatom ezzel-azzal, egyelőre a kanállal evést is gyakorolnia kell. Nem erőlködöm a rendszer kialakításán, majd ki fog alakulni magától, ha megfelelő adagokat fog enni a szilárd ételből és ritkulnak majd a szopizások, de megjegyzem, továbbra is igény szerint szeretném szoptatni- ha neki is jó így. Egyébként én fél évig azt hallgattam anyukámtól, hogy "gondolod, hogy elég még neki a tejed?". Szóval, csináld csak úgy, ahogy neked és a babádnak jó. :)
2012. aug. 7. 15:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sem baj az étkezés ivás történhet más időpontban nem kell azt berögzülten időhöz kötni.Nem mondom hogy mindig összevissza de érzi azt egy Anya mikor mire van szüksége a csemetéjének!Nekem 8 hós a kis legénykém és nálunk sem időre pontosan történik az evés szopizás mi is össze vissza eszünk.Próbáltam rendszert vinni a dologba de sohasem akkor volt éhes amikor én akartam tehát hozzá igazodtam!

Neked is kicsi még a baba ne aggódj majd kialakul etesd amikor úgy gondolod,hogy kell neki nem kell a nagykönyv szerint menni 4 óra Anyukád sem 4 óránként iszik ebben a melegben megy amúgy is amíg van tejcsi szoptasd nyugodtan 1.5 óránként a te gyereked nem az Anyukádé már bocsi de szerintem ha neked nem teher akkor nyugodtan csináld ahogy neked jó!

2012. aug. 7. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!