3 hós anyatejes babámnak adok néha néhány kanál almát barackot étkezések közt. Befolyásolja ez a szopizást?
Szia!
Ha keveset adsz neki, és nem akkor amikor a legéhesebb, nem szoptatás helyett ,akkor nem lehet baj. Viszont én nem adnék neki még 3 hósan, nagyon pici, a bébiételek, desszertek is 4 hótól vannak. Lehet nagyétkű a pici, de hidd el, ha elkezd csúszni mászni, már nem fog állandóan cicin lógni. Én tuti nem adnék még semmit neki.
Jó, hogy már nem alma lesz az első, amit kap szülés után...
Szerintem se adj semmit, nézd meg a szakirodalmat, fél év előtt egyik sem ajánl semmit!
Bőven ráérsz még legalább 2 hónapot, főleg ha elég neki a tej!Ha nem, akkor is tápszert adj még az ilyen picinek.
Miért? Ártok vele? Nekünk pl elmúlt a hasfájás tőle. Negatívumot nem tapasztaltam. Aki hasonóan korán kezdte néhány kanál lével és szoptatott ossza meg velem a tapasztalatát.
Nem teljesen értek egyet az újfajta nézettel, de fél éves koráig nem váltanék ki étkezést ettől függetlenül. A tápszert nem szívesen adnám eddig anyatejes babának, mert hasfájást okoz nálunk sajnos, egyszer már adtam neki. A 3 hós fejlődési ugrás előtt állunk épp, amúgy is sűrűsödnek az evések, szóval kell vlm nasi, mert ezt már nem biztos, hogy tudom tejjel követni.
Azért nem lehet még mással etetni, mivel a kis gyomrát megerőlteti a kaja. Neki még nincs eléggé kifejlődve. Tápszeres babáknál is eddig leghamarabb 4-4,5 hó körül hallottam, hogy elkezdték a hozzátáplálást. A tejtermelést lehet fokozni, hogy elég legyen. A fejlődési ugrás csak néhány nap, azalatt a tejtermelésnek be kell indulni. Ha viszont már most kipótolod az anyatejet, mi lesz később? Persze nyilván senkinek semmi köze hozzá, hogy hogyan eteted a gyermeked, te kérdeztél, mi válaszoltunk és nem bántani akar vele szerintem senki. Találsz itt egy csomó trükköt, módot arra, hogy több legyen a tejed, csak keress rá.
Boldog babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!