Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4 hós anyatejes babám már 2...

4 hós anyatejes babám már 2 napja 4x eszik csak. Ez normális?

Figyelt kérdés
Reggel 8-kor, délben, délután 4-kor majd 8-kor, és utána beájul reggel 8-ig....
2012. júl. 29. 08:30
 1/8 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy próbáltam etetni gyakrabban is,,de olyankor teli szájjal mosolyog és nem kap rá a cicire..
2012. júl. 29. 08:34
 2/8 anonim ***** válasza:
41%

attól függ, mennyit eszik 1 nap, és mennyi a súlya. ált. azért szoktak 5x enni, mert 130-160 ml tejet bírnak egyszerre kiszopizni, annál többet egy 4 hós nem tud befogadni, pici hozzá a gyomra.

miért pont 4 óránként eteted? védőnői nyomásra? mert akkor lehet, h szegényke enne még, csak ahhoz föl kellene költeni éjjel 12-kor. hogy hízik?

számold ki, mennyit eszik egy nap,és a súlyát, ha már 5 kilót elhaladta, szorozd meg 120-szal, a két értéknek kb. egyeznie kell. ha kevesebbet eszik ennél, akkor be kell tenni az 5. étkezést vagy felkölteni éjjel (ez a rosszabb), vagy gyakrabban etetni napközben.

régebben hogy volt? felkelt éjjel?

2012. júl. 29. 09:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Már régóta kb 3,5-4,5 óránként eszik, ez így állt be nála magától. Csak eddig 5 körül felébredt és megetettem. De most 8-ig simán alszik...
2012. júl. 29. 10:16
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Ha megy a súlya, jókedvű, nem sírós, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mennyit eszik. Ha saját maga állította be magának ezt, akkor meg pláne. Éjjel nehogy felkeltsd ezért.

Én tudom, hogy mit jelent folyamatosan azon aggódni, hogy eszik-e eleget vagy sem, mindkét gyerekem kis súlyú koraszülött volt. Az elsőnél még mániákusan mértem, most a másodiknál már nem foglalkozom a mérleggel és lám, így is nő.

2012. júl. 29. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:
46%
2-es vagyok: akkor értem. nem baj, ha nem ébred éjjel. figyeld napközben, mikor kér cicit, lehet, h gyakrabban fog. ha igény szerint szopizik, ahogy írod, akkor nincs gond, behozza ő a lemaradást, ha kell. csak akkor necces, ha órára eszik, mint ahogy a gy-orvosok és védőnők nagy előszeretettel javasolják.
2012. júl. 29. 13:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek a válaszokat! Akkor megnézzük mi lesz.. Most is evett 8 körül, aztán fèl egykor volt éhes legközelebb. De mosolyog, nevetgél, baj valószínűleg tényleg nincs.. Csak fura, hogy ennyi elég neki :)
2012. júl. 29. 14:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem anagyobbiklányom 12 hetes korától 5* evett nappal és este 9-től reggel 9-ig aludt!ÉS emelett úgy hízott,hogy már inkább sokalltam:)

Fél évesen volt 8,5 kiló,és 74,5cm!

A kicsim még gyakrabban eszik...de Ő meg 12 hetes és 7 kiló...

Szóval bízd rá,úgyis kér ha éhes!

2012. júl. 30. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:

A kislányom 14 hetes kora óta átalussza az éjszakát, és ezzel egyidőben naponta csak 4x eszik. Kb így, ahogy írod...

Ha éhes lenne, hidd el felkelne éjszaka...

2012. júl. 30. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!