Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babám 10hetes,6400gramm.3300-a...

Babám 10hetes,6400gramm.3300-al született, anyatejes baba. Mi lesz később?

Figyelt kérdés
Babám 10hetes,6400gramm.3300-al született. Nem túl nagy ez a súlygyarapodás, később duci gyerek válik majd belőle? Meddig megy ez így? Az első gyermekem nem volt ilyen, pedig szerintem akkor sokkal több tejem volt.
2012. júl. 12. 11:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem elnövi ám, meg más lesz mikor majd már kúszik-mászik :-)

Én kicsim 3290-nel született, 7 hetesen volt 5260, most 8 hetes, holnap megyünk méredzkedni...:)

Szóval nem vagy egyedül :) Ő is anyatejes, igaz 3 napja kap pótlást, mert nem elég neki sajnos, nincs elég tejcim..:S

2012. júl. 12. 11:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én 2,5 évesem csinosan karcsú fiú.

Pont most nosztalgiáztunk a gyerekdokival, hogy kis csecsemőként lógott az arcán a háj (bocs, de tényleg), mindig 2x akkorának látszott, mint a kora (magas is).

Aztán ahogy elkezdett mászni, meg járni, szépen ledolgozta.

2012. júl. 12. 11:18
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem, nem marad így. Második babám nekem is ilyen volt. 3-4 hónaposan 7 kiló, és 10 hónaposan is annyi. Megnyúlt és lemozogta az egészet. Akkor legyél majd résen, mert nekem 7 hónaposan a doktornő kezembe nyomott egy tápszer receptet, mert az akkor gyarapodása 6 hét alatt "csak 140g" volt, de hát én tudtam, hogy minden rendben van, csak éppen nem fokozatosan gyarapodott, hanem először felhalmozott, aztán "felélte". Ma majdnem 3 éves, átlagos súlyú kislány.

Nem lesz semmi gond, anyatejes babádat nem tudod túletetni, add neki, ahogy kéri.

Amúgy most a harmadik babám az, aki nagy súllyal is született, plusz szopik mint a gép, úgyhogy én csak roskadok alatta már megint, olyan nehéz 6 hetesen... :o)

2012. júl. 12. 11:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Akkor én is megnyugodok :-)

Nem olyan vészes az én bébim sem, csak husis :-) Apukája is ilyen volt picinek, sőt, ő több mint 4 kilóval született (szegény anyósom..:D ) És mostanra meg nem mondanád róla, és kisgyereknek is vékony volt :)

2012. júl. 12. 11:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor én is megnyugodtam:) Három hónapos korára megduplázza a súlyát. Akikkel találkozom azt mondják olyan a pofija mint egy kis hörcsög, olyan kis pofazacskói vannak. Engem ezek a beszólások zavarnak, de remélem kinövi.
2012. júl. 12. 11:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Feltettem most egy másik kérdés egy másik témában: NEKTEK IS HORTYOG a babátok? Mintha röfögne mikor felveszem.:) Na, a kinézete és a hortyogása is mosolyt fakasztó.
2012. júl. 12. 11:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én babám is 3300g volt mikor született,3150g volt mikor haza hoztuk,most 4 hósan 8000g!A doki szerint nem baj,én meg remélem ha majd többet mozog ,meg majd hozzátáplálunk akkor nem fog ilyen ütemben hízni.A másik 3 gyerkőcöm egy éves korában volt 9-10 kilós.
2012. júl. 12. 12:27
 8/12 anonim ***** válasza:

"Pici" fiam 4 kilóval született 3 hónapos korára 8700gr volt, majd szinte varázsütésre a harmadik hónap letelt után elkezdett teljesen magától kevesebbet ennyi, egy éves korára 12240gr lett tehát teljesen normális.

Védőnő azt mondta, hogy ne izguljak a súlya miatt, mert a protokol azt mondja, hogy három hónapos korára megduplázza, egy éves korára pedig megháromszorozza a baba a születési súlyát.

Ne izgulj / persze könnyű ezt mondani/ ha nem lussúl el a súlya miatt, és minden orvosi vizsgálat rendben van, akkor egyen csak annyit amennyit akar. :))

2012. júl. 12. 13:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Centit nem írtál a súlyhoz, mert szerintem azért az nem mindegy.

Az én Fiam hatalmas volt mindig, mind súlyra, mind centire. Most múlt 20 hós, s még mindig nem állt meg a növekedés. 3 hete hagytuk el a szopit, hogy ezért--e vagy sem, nem tudom, minden esetre arányosan nagy a korához képest. Jelenleg 15,5 kg és kb 1 méter (18 hós mérésen volt 98 cm)

Nekem kicsit soknak tűnik a duplázás, én úgy tudtam, hogy fél évesen "kell" duplázódni a súlynak, s valahol akkortájt volt ez nálunk is - ezzel nem azt akarom mondani, hogy mivel nálunk így volt, az a szentírás... de a Fiam mindig extra nagynak számított.

2012. júl. 12. 23:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ma voltunk méredzkedni 5760 ... :-) (8 hetes) :)
2012. júl. 13. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!