Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vannak olyan etelek amit nem...

Vannak olyan etelek amit nem szabad enni szoptatas alatt? Mondjuk mert arthat a babanak olyan szempontbol hogy hasfajasos lesz?

Figyelt kérdés
Az is erdekelne hogy miket esztek szoptatas alatt? Megvaltozott a napi etrendetek? Tobb folyadekot kell bevinni?
2012. júl. 30. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:

szia!szoptatás alatt,a baba 1 éves koráig nem lehet enned epret,málnát,szedret.ezeket azért nem lehet,mert allergiás kiütések jöhetnek a babádra!

hüvelyeseket,káposztát ehetsz,de módjával.ezek okozhatnak babádnál hasfájást!

egyébként mindent lehet enni,és 1 literrel több folyadékot kell inni.

én nem szoptatok már 8 hónapja,ezek jutottak most eszembe!:)

2012. júl. 30. 15:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Mindent lehet enni,inni (alkohol és a koffein tartalmú italok,valamint a szénsavas innivalók kilőve!!!) a szoptatás alatt!! Ha valamit ettél,és utána nyűgösebbnek látod a babát,akkor azt az ételt el kell hagyni egy pár hónapra!

Én szoptatás alatt ugyan úgy ettem a káposztás ételeket,karfiolos ételeket,a málnától a répáig mindent,mint egyébként. Egyedül az italporból készült "üdítőket" nem ittam, és a szénsavasat,mert ezektől szeles lett a nagyom. (alkoholt,koffein tartalmút egyébként sem ittam csak valamikor a terhesség előtt)

A folyadék pótlást nem szabad túlzásba vinni-mert ettől apadhat a tej (állítólag! nem tudom,valahol olvastam). Napi 2-3 liter folyadéknál több a szoptatós időszakban sem szükséges!

Jó babázást!! / vagy ha még nem szültél: Könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,12hkm

2012. júl. 30. 21:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszaitokat, augusztusban fogok szulni, csak erdeklodtem hogy megis mik a tapasztalatok:)
2012. júl. 31. 09:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Én kiemelném, hogy ne egyél nagyon fűszeres, csípős ételeket pl. chilis bab, erős paprikás étel ilyenek. Nekem ilyentől fájt a babám hasa.
2012. júl. 31. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!