Vannak olyan etelek amit nem szabad enni szoptatas alatt? Mondjuk mert arthat a babanak olyan szempontbol hogy hasfajasos lesz?
szia!szoptatás alatt,a baba 1 éves koráig nem lehet enned epret,málnát,szedret.ezeket azért nem lehet,mert allergiás kiütések jöhetnek a babádra!
hüvelyeseket,káposztát ehetsz,de módjával.ezek okozhatnak babádnál hasfájást!
egyébként mindent lehet enni,és 1 literrel több folyadékot kell inni.
én nem szoptatok már 8 hónapja,ezek jutottak most eszembe!:)
Mindent lehet enni,inni (alkohol és a koffein tartalmú italok,valamint a szénsavas innivalók kilőve!!!) a szoptatás alatt!! Ha valamit ettél,és utána nyűgösebbnek látod a babát,akkor azt az ételt el kell hagyni egy pár hónapra!
Én szoptatás alatt ugyan úgy ettem a káposztás ételeket,karfiolos ételeket,a málnától a répáig mindent,mint egyébként. Egyedül az italporból készült "üdítőket" nem ittam, és a szénsavasat,mert ezektől szeles lett a nagyom. (alkoholt,koffein tartalmút egyébként sem ittam csak valamikor a terhesség előtt)
A folyadék pótlást nem szabad túlzásba vinni-mert ettől apadhat a tej (állítólag! nem tudom,valahol olvastam). Napi 2-3 liter folyadéknál több a szoptatós időszakban sem szükséges!
Jó babázást!! / vagy ha még nem szültél: Könnyű szülést és egészséges kisbabát!! :-)
Üdv: 3 lányos,12hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!