Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen homeopátiás szert...

Milyen homeopátiás szert tudtok a hasfájásos babáknak? Hogy kell adagolni? 3 hetes babának adható?

Figyelt kérdés
2009. jan. 11. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem a hasfájósság elsősorban a rossz táplálkozásból adódik.Gyógyszerek nélkül is megoldható.

Általában attól van hogy rosszúl táplálják a babát.túl sokszor teszik mellre,két evés között nincs meg a 3 óra emiatt nem emészti meg rendesen a táplálékot és erjedésnek indúl a pocijában amitől az fáj neki és fel is fújódik.Nyomják bele a teát rosszabb esetben cukrosat holott csak kicsit oda kellene figyelni.

Mivel elég picike még a babád én a helyedben inkább a helyes táplálkozásra helyezném a hangsúly ahelyett hogy rögtön gyógyszerhez nyúlnék (bár a homeopátia jó de nem biztos hogy rögtön ahhoz kell fordúlni).

A legfontosabb hogy a pici étkezésében legyen valamilyen rendszer,ne egyen összevissza,lehetőleg két szopi között teljen el 3 óra hogy rendesen megeméssze amit előzőleg evett.Napi 6 - 7 szopinál több ne legyen beleértve az éjjszakai szopit is.Lehet hogy ez így durvának hangzik de saját tapasztalatból mondom megéri még az elején hozzászokatni a kicsit mert ez mindkettőtöknek jó lesz.

Nem tudom első babád-e?Gondolom igen.Nagyon rossz mikor mindenki beleszól (nagyszülők)mit adj és hogyan a babádnak,ha sír mindenki rögtön arra gondol éhes ez a gyerek pedig még ezer más dolog miatt is sírhat.Gondolg végig nyugodtan evett-e,kakis,pisis-e,melege van-e stb.Nem biztos hogy rögtön a hasa fáj.Remélem sikerűlt néhány ötlettel segítenem.Jó babázást.

5 hónapos baba mamája

2009. jan. 11. 16:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Vannak babák, akiknek érzékenyebb az emésztőszervi rendszere és vannak, akik jobban bírják a "strapát".

A 3 óránkénti szoptatás nagy divat volt a 70-80-as években köszönhetően dr. Spocknak. Ma már inkább az igény szerinti szoptatást helyezik előtérbe. Nekem három gyermekem van. Mindhárom igény szerint szopizott akkor mikor Ő akart és addig míg jól esett. Az első hasfájós volt, a másik kettő nem. Az első baba után nagyon utánajártam, miként lehetne kiküszöbölni a hasfájást a következő babáknál.

Kiderült, hogy az én étkezésemmel vannak a bajok. Köztudottan vannak puffasztó ételek (hüvelyesek, k betűsek) amiket nem ajánlott enni. Valamint ajánlott kihagyni a kenyérféleségeket is, mert savasítják a szervezetet, így a tejet is. Nem lehet szénsavasokat sem inni, az is gázokat okoz a babánál. Amit lehet: tejtermék (amennyiben nincs allergiás a családban, különben atópiás bőrt okoz, mint nálunk is. De amint nem fogyasztottam, gyönyörű lett a bőre megint), maradék zöldség (ami nem k betűs), gyümölcs, hús.

Én eleinte gyanakvással fogadtam, de két gyermekem is bizonyította számomra, hogy ez lehet a jó megoldás. Az egyik babámat még el is vittem dokihoz, mert nem sír sosem, van-e egyáltalán hangszála.:) De csak ki voltak elégítve az igényei, így nem volt oka sírni. persze biztosan közrejátszott az is, hogy jól "fogadta" a kinti világot.

A homeopátiát én is használom, csak ezzel gyógyítom a gyerekeimet , bár évente 1x betegek pár napig, így nincs is nagyon rá szükség. Inkább ha nincs a környezetedben homeopata orvos, akkor kérdezz az interneten ezzel foglalkozó szakembert. De lehet adni a kicsidnek, ez nem gyógyszer hanem természetes alapanyagú szer. langyos vízben old fel és úgy add be a babádnak. Óvd az elektomágneses tértől, hőtől a bogyókat tárolás közben és ne fém kanállal add be. Próbáld etetés után fél órával adni a következő etetés is fél óra múlva legyen.

Remélem én is tudtam segíteni és lesz valami az írásomban ami egyezik a nézeteiddel és tudod hasznosítani.

2009. jan. 11. 17:11
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

en ezt adtam a babamnak,lehet otthon is kapni..BOIRON termek...homeos

de jo meg a grippe water,vagy az aloe activator...

2009. jan. 11. 23:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igaz, hogy első gyermekem, de nagyon készültem az érkezésére, tudom, hogy mennyi időnként javallott etetni, szépen magától jelzi ha éhes, és nem minden problémára cicit adok neki, szóval nem etetem túl sokat. A saját táplálkozásomra is 100%-osan figyelek, ezek a problémák azonban nem mindig kiküszböbölhetők, esetlegesen a fejletlen bélrendszerének köszönhetően.Biztosan hasfájós, ugyanis húzza a lábát, bugyog a kis hasa és nagy nagy erőlködés árán büfizni szokott. Köszönöm szépen a segítségeteket!
2009. jan. 12. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!