Milyen homeopátiás szert tudtok a hasfájásos babáknak? Hogy kell adagolni? 3 hetes babának adható?
Szerintem a hasfájósság elsősorban a rossz táplálkozásból adódik.Gyógyszerek nélkül is megoldható.
Általában attól van hogy rosszúl táplálják a babát.túl sokszor teszik mellre,két evés között nincs meg a 3 óra emiatt nem emészti meg rendesen a táplálékot és erjedésnek indúl a pocijában amitől az fáj neki és fel is fújódik.Nyomják bele a teát rosszabb esetben cukrosat holott csak kicsit oda kellene figyelni.
Mivel elég picike még a babád én a helyedben inkább a helyes táplálkozásra helyezném a hangsúly ahelyett hogy rögtön gyógyszerhez nyúlnék (bár a homeopátia jó de nem biztos hogy rögtön ahhoz kell fordúlni).
A legfontosabb hogy a pici étkezésében legyen valamilyen rendszer,ne egyen összevissza,lehetőleg két szopi között teljen el 3 óra hogy rendesen megeméssze amit előzőleg evett.Napi 6 - 7 szopinál több ne legyen beleértve az éjjszakai szopit is.Lehet hogy ez így durvának hangzik de saját tapasztalatból mondom megéri még az elején hozzászokatni a kicsit mert ez mindkettőtöknek jó lesz.
Nem tudom első babád-e?Gondolom igen.Nagyon rossz mikor mindenki beleszól (nagyszülők)mit adj és hogyan a babádnak,ha sír mindenki rögtön arra gondol éhes ez a gyerek pedig még ezer más dolog miatt is sírhat.Gondolg végig nyugodtan evett-e,kakis,pisis-e,melege van-e stb.Nem biztos hogy rögtön a hasa fáj.Remélem sikerűlt néhány ötlettel segítenem.Jó babázást.
5 hónapos baba mamája
Vannak babák, akiknek érzékenyebb az emésztőszervi rendszere és vannak, akik jobban bírják a "strapát".
A 3 óránkénti szoptatás nagy divat volt a 70-80-as években köszönhetően dr. Spocknak. Ma már inkább az igény szerinti szoptatást helyezik előtérbe. Nekem három gyermekem van. Mindhárom igény szerint szopizott akkor mikor Ő akart és addig míg jól esett. Az első hasfájós volt, a másik kettő nem. Az első baba után nagyon utánajártam, miként lehetne kiküszöbölni a hasfájást a következő babáknál.
Kiderült, hogy az én étkezésemmel vannak a bajok. Köztudottan vannak puffasztó ételek (hüvelyesek, k betűsek) amiket nem ajánlott enni. Valamint ajánlott kihagyni a kenyérféleségeket is, mert savasítják a szervezetet, így a tejet is. Nem lehet szénsavasokat sem inni, az is gázokat okoz a babánál. Amit lehet: tejtermék (amennyiben nincs allergiás a családban, különben atópiás bőrt okoz, mint nálunk is. De amint nem fogyasztottam, gyönyörű lett a bőre megint), maradék zöldség (ami nem k betűs), gyümölcs, hús.
Én eleinte gyanakvással fogadtam, de két gyermekem is bizonyította számomra, hogy ez lehet a jó megoldás. Az egyik babámat még el is vittem dokihoz, mert nem sír sosem, van-e egyáltalán hangszála.:) De csak ki voltak elégítve az igényei, így nem volt oka sírni. persze biztosan közrejátszott az is, hogy jól "fogadta" a kinti világot.
A homeopátiát én is használom, csak ezzel gyógyítom a gyerekeimet , bár évente 1x betegek pár napig, így nincs is nagyon rá szükség. Inkább ha nincs a környezetedben homeopata orvos, akkor kérdezz az interneten ezzel foglalkozó szakembert. De lehet adni a kicsidnek, ez nem gyógyszer hanem természetes alapanyagú szer. langyos vízben old fel és úgy add be a babádnak. Óvd az elektomágneses tértől, hőtől a bogyókat tárolás közben és ne fém kanállal add be. Próbáld etetés után fél órával adni a következő etetés is fél óra múlva legyen.
Remélem én is tudtam segíteni és lesz valami az írásomban ami egyezik a nézeteiddel és tudod hasznosítani.
en ezt adtam a babamnak,lehet otthon is kapni..BOIRON termek...homeos
de jo meg a grippe water,vagy az aloe activator...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!