Háromóránkénti vagy igény szerinti szopizás?
Szerintetek melyik a jobb?Én egy csecsemős nővértől hallottam,hogy lehet jobb az igény szerinti,és így akkor enne a Kisfiam amikor ő akar.Nem tudom hogy csináljam.A kórházban ahol szülök lehetőség van babás szobákra,és akkor velem lenne a Kisfiam és már eleve úgy alakítanám ki nála a napirendet.Ha mondjuk letelne a 3óra és evés van,de ő még alszik legalább nem kellene felkeltenem.Vagy rosszul gondolkozom???Kérlek segítsetek várom a pro-kontrákat.Első baba lesz.
37+5hkm
4 gyerekem van. Az első hármat 3 óránként szoptattam (20 éve ez volt a divat).
A picit (3,5 éves) már igény szerint.
Ha újra kezdeném nem szoptatnám igény szerint. Sokkal jobb volt a 3 óránkénti. A pici cicimániás lett, 1,5 éves koráig gyakorlatilag nem tudtam hozzátáplálni. Nagyon nehezen ment az elválasztás. Nem szopta az ujját (így állandóan cicivel nyugtatta magát, így az éjszakáink is szörnyűek voltak.
A három nagy gyerekem is jó szopizó volt, de elválasztották saját magukat kb. 9 hósan. Szopták az ujjukat, így 2 hónapos koruktól végig aludták az éjszakát.
Tehát nekem nem vált be az igény szerinti!
Az elején tedd minél többet mellre, hogy beinduljon a tejed. Akkor szoptasd, amikor kéri. Ha kicsi, srága, szigorúan etetni 3 óránként, vagy ahogy kéri.
Nálunk szerencsére beállt ő maga a nagyjából 3 óránkénti evésre, a tejem is elég volt hozzá szerencsére. Így rendszer volt az életünkben. Jobban tudtam tervezni.
Az az ismerősöm, aki "igény szerint" szoptatta, vagyis minden nyekkenésre cicire tette, nem tudott napirendet kialakítani, a hozzátáplálás is borzalmasan ment. Nem aludt a gyerek rendesen, éjszakák kaotikusak voltak. Nem mondom, hogy van összefüggés, de ki tudja... Én a saját verziómat nem cserélném el máséra.
Le leszek pontozva, mint minden eddigi komment, aki kicsit is a 3 óra mellett volt, de nem érdekel. Mellesleg a 3 óra tényleg nem kereken 3, hanem 2,5 vagy 3,5... Ahogy a baba kéri.
Másik ismerős babájának sem vált be az igény szerinti szopi, folyamatos hasfájással küzdöttek, a nagyjából 3 óránkénti evés hozott megváltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!