Szeretnék igény szerint szoptatni, de így mégis hogy tudnám megoldani?
Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti,hogy amikor sír a baba,szoptatni kell! Idő kell a gyomrának,hogy feldolgozza az ételt.Legalább 2 óra legyen két szopi között. Nem baj,ha sírdogál egy kicsit. Ha fáj a hasa,akkor ne enni adj neki,hanem teát,vagy masszírozd a hasát.
Ő még nem tudja jelezni,hogy éhes. De ha mellreteszed,akkor természetesen szopizik. NEM ő kéri,hanem te adsz neki!
Ebben a melegben különösen veszélyes,ha többet szoptatod,mint amennyire szüksége van.
A lányom 2 óránként szopott,akkor is ilyen meleg volt. Délután annyira sikított,hogy orvoshoz vittük. A tej bele sűrűsödött a beleibe,kapott hashajtó kúpot. Az orvos azzal engedett haza,ha nincs széklete egy órán belül,be kell vinni a kórházba,mert bélcsavarodás lehet belőle. Szerencsére a hashajtó hatott. Az orvos tanácsára 3 óránként szoptattam utána.
Szió!
Cumit elfogadja esetleg? (Megnyugtatásnak, átmenetileg a komfortszopi helyett)
Ez a hányás engem is nagyon idegesítene, hétfőn megcsörgetném a gyerekorvost, hátha volt már a praxisában hasonló eset és tud tanácsot adni.
Az enyém 3 hetes, kb. 1 hete nálunk is hasonló volt a helyzet... De azóta már javarészt rendeződött.
Nem egyszerű, amit leírsz, de nagyon jól próbálkozol. Viszont sajnos magával a szopival nem nagyon lehet szerintem ennél többet trükközni. Ha az üresebbik ciciből is újra jól tele tudja enni magát, akkor esetleg azt tudod még tenni, hogy evés után az adott melled teljesen kifejed, hogy tényleg üres legyen és kevesebbet tudjon már kiszopizni belőle. Igaz ugyan, hogy ezzel átmenetileg feltornáznád a tejed, vagyis egy ideig fejned kellene, de talán kicsit javulna a helyzet.
Vagy, ha a lefoglalás nem használ, próbáld esetleg kendőben hordozni, hátha az is segítene.
Hirtelen nem tudok jobbat, de ha gondolod, rákérdezhetek a szakiknál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!