Igény szerint szeretnék szoptatni, akkor tegyem mindig mellre ha sír?
Nem kell azért mindig...
kaki: érdemes megnézni v. szaglászni mert ha bekakilt biztos nem cicire vágyik.
éhes: differenciál sirás lesz idővel meglehet különböztetni.
fáj valami: hasfájásnál a lábait fogja felhúzni a hasához.
diszkomfort érzet : pl melege van fázik fél ilyenkor elég felvenni a tarkóját megnézni hogy hideg-e v. izzadt ha egyik se egy kis ölelgetés sétálgatás éneklés is segithet.
Cici: naponta többször akkor is lehet cicin ha nem éhes mert ha nem kap cumit akkor a cicivel fog vigasztalódni de ha eszik is belőle figyelj rá hogy kétóránál gyakrabban ne egyen mert leterheli a pocakját.
Én az elején végigpróbáltam mindent (pelus, ölbevétel, cici, fázik-e, melege van-e, álmos-e), hogy kiderítsem, mi baja. Nem sok baja lehet még, hamar véget ér a lista. Pár hét múlva pedig már ismerni fogod a sírását.
Vannak népek, ahol az asszonyok óránként többször (!) teszik cicire a babát, nem cumit nyomnak a szájába. Na, ott sosem kell tápszerrel pótolni, nincs gond a tejtermeléssel, ismeretlen fogalom a tej apadása. Egy egészséges baba a cimuzás iránti elemi igényét is az anyamellen élné ki legszívesebben, és ez nagyon jót tesz a tejtermelésnek. A hasfájásról és a gyakori mellretételről meg csak annyit, hogy nem a gyakori cicizéstől lesz a hasfájás, hanem az első tejtől.
még jó hogy nem az őskorban élünk, és talán az anyának is lehetnek igényei/szükségletei és nem fogja a nap 24 órájában a csöcsén tartani a babáját...
szerintem aki ezt teszi, valami kezdetleges amőbaképződmény lehet..
nem kell mindig mellre tenni ha sír, ha felveszed, ringatod és elhallgat akkor csak anyahiánya van. Akkor a testközelség kell neki.
Ha mindig mellre teszed amikor sír, egyrészt jól bezabáltatod és fájni fog a hasa, másrészt nem fogsz tudni rendszert kialakítani az életetekbe és nem hogy könnyebb, egyre nehezebb lesz az életetek...
tartsd be a 2-3 óránkénti szoptatást.
off! maximálisan a második hozzászólóval értek egyet, ő tudta leírni egyedül az igény szerinti szoptatás lényegét. Itt is olvasgathatsz még: [link]
on! nem lesz attól semmi baj, ha esetleg nem éhes, és mégis megkínálod cicivel, mivel nem csak akkor kell mellre rakni a babát, amikor éhes. az én kisfiamnak minden bánatára ez a legjobb gyógyír, volt h az első hetekben óránként többször is mellre tettem, sőt volt olyan is, h cicivel a szájában tudott csak aludni, amikor nagyon fájt a pocija. nem gond, megoldottuk. most 7 hónapos, és lám nem szokott úgy cicire, nem lett elkényeztetve, ahogy sokan mondják. Napi 4szer cicizek (plusz éjszaka), és egy szopi most már nem tart tovább 10-15 percnél. nyugi, azzal nem tudod elrontani a dolgot, a "véletlenül" többször teszed mellre a babádat!
14:07: az amőbás hasonlattal csak saját magaról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Sajnállak, nagyon nehéz lehet neked.
És még jó, hogy nem élünk az őrkosban és feltalálták már a tápszert, mert amilyen ma a szoptatási kultúra, amilyen magasságban "szárnyalnak" a szoptatási ismeretek, a babák 90%-a háromhónapos korára éhen halna. :-(
Bocsi nem olvastam el a válaszokat... :(
De csak annyit hoyg a sírás nem az éhség jele!Inkább figyeld a babád jelzéseit, az első jel ha gyorsan forgatja szemeit, de ezt rendszerint csak álmukban csinálják ébredés előtt!Ezt nagyon kevesen veszik észre!A 2. jel ha nyújtogattja a nyelvét!Ezt már ébren szokták! :)
Utána nyafi és csak utána sírnak az éhség miatt!
És mivel az anyatej nagyon gyorsan emészthető nem kell megvárni a 2 órát sem!Ha kér hagy egyen!Ha sír vagy nyugtalan az is lehet csak rád vágyik...
Nagyon szép terv, és nagyon hosszú szopis időszakot kívánok Nektek! :)
Bocsánat ha ugyanazokat írtam,mint az előttem szólóak!
13 hós szopizó kislány anyuja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!