Ha nem fejek szoptatás után, sem 2etetés közt, attól még lesz elég tejem folyamatosan az igény növekvésével?
első babámnál nagyon kicsináltam magam a szoptatás miatt..nem volt elég tejem, ezért kb orás szopi után még fél oráig nyüstöltem magam a mellszivóval, közben bömböltem mert kb véres volt már mind2 bimbóm+1 hónapig hormonbolydulás miatt mindenért bőgtem stbstb...mégsem lett elég tejem s potlást kapott a kicsi kb az elejétől.
most a második babánál elhatároztam h bármit csak ezt ne, ha kell legyen tápszeres, nem fogok rámenni mégegyszer. s a pozitiv hozzáállás ugy néz ki h segit, szépen megy a szoptatás, nem kell tápszer a 2 hetes kicsimnek, s a kedvem is kiváló. viszont nagyon nincs kedvem mellszivóval nyüstölni magam...anyukám mondta h anno ő sosem fejt, és mégis 1éves korig szoptunk a tesommal. mit gondoltok?
Én se fejtem sose...
1,5 éves koráig szopizott a fiam.
Hagyd a francba azt a mellszívót, ha rágörcsölsz az egészre, akkor nagy eséllyel megint csalódás fog érni! Folytasd azt, amit most csinálsz, boldogan, vidáman szoptass, amikor a gyerek kéri.
épp a nyugalom a legfontosabb! nem kell fejni, csak speciális esetekben. (pl.mellgyulladásnál)
ahogy növekszik az igénye, tedd gyakrabban mellre, majd ő szabályozza, mennyi tej szükséges.
sok boldogságot!
A nyugalom a legfontosabb :) Itt egy cikk, van szó benne a fejésről is. [link]
A fejéssel szaporítani tudod a tejet, pl növekedési ugrásokkor, vagy ha valami miatt, átmenetileg, kevesebb termelődik ( pl lázas megbetegedés, fáradtság stb ). Ezen kívül még arra jó, hogy ha feszül a melled, akkor ezzel megelőzheted a mellgyulladást, pl ha a baba átalszik egy szopit. :) Nem kell állandóan fejni, a tej a szoptatás alatt is termelődik, én pl egy magas lázzal járó betegség alatt csodálkoztam azon, hogy az én megítélésem szerint üres mellemből, a babám akkorákat szopizik, hogy csak na. :) Aztán a védőnőm, mondta, hogy persze, mert maga az inger beindítja a tejtermelést. Első lányommal kb úgy voltam mint te, szopi-fejés-szopi-fejés, a maradék időben, meg idegeskedtem. Végül sikerült valahogy a hat hónapot kibekkelni, de én is a másodiknál azt mondtam, hogy bármit csak ezt nem. :) És bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!