Háromóránkénti vagy igény szerinti szopizás?
Szerintetek melyik a jobb?Én egy csecsemős nővértől hallottam,hogy lehet jobb az igény szerinti,és így akkor enne a Kisfiam amikor ő akar.Nem tudom hogy csináljam.A kórházban ahol szülök lehetőség van babás szobákra,és akkor velem lenne a Kisfiam és már eleve úgy alakítanám ki nála a napirendet.Ha mondjuk letelne a 3óra és evés van,de ő még alszik legalább nem kellene felkeltenem.Vagy rosszul gondolkozom???Kérlek segítsetek várom a pro-kontrákat.Első baba lesz.
37+5hkm
én azért szoptattam igény szerint,mert sokszor nem lakott jól azzal a mennyiséggel amit szopizott.szóval:én hiába akartam volna 3óránként etetni,ha már pl:1,5óra múlva ordított az éhségtől.
próbáltam azon lenni mindig,hogy minnél többet szopizzon,de vagy elfáradt,vagy bealudt,stb,és sokszor nem bírta volna ki,hogy csak 3óra múlva kapjon megint.
szerintem majd nálatok is kialakul magától..
Az első pár hétben igény szerint érdemes a tejtermelés miatt, utána a legtöbb baba beáll 3 órára.
Csak sok anyuka úgy értelmezi az igény szerintit, hogy minden nyikkra mellre teszi a babát. Ez az elején oké, az első kb 4-5 hétben a legtöbb baba szinte csak mellen akar lenni, de utána máshogy is meg kellene tudni vígasztalni a babát.
Egyébként meg a 3 órás etetés sincs kőbe vésve, meg a napirend sem, nincs olyan, hogy letelt a 3 óra, és evés van, és felrázod a babát enni...a napirendet is úgy érdemes értelmezni, hogy +/- fél-egy óra simán lehet, és nem dől össze a világ.
De ez egy baba, nem a katonaság...Ja és nehogy azt hidd, hogy a kórházban már ki fogsz tudni alakítani egy napirendet. Nagyjából egy hónapos lesz, mikor valami rendszert észreveszel a napjában. Érdemes a babára hagyatkozni.
én képtelen lettem volna betartani a 3 óránkénti evést az első hetekben főleg
kisfiam párat szívott, elaludt, nem tudtam felébreszteni, mire letettem volna, sírt, mert éhes volt, volt idő, amikor szinte egész nap a cicin volt, mert nem tudott egyszerre sokat enni
Véleményem szerint is az igény szerinti szoptatás a legjobb! Az első időkben, amíg be nem áll a tejmennyiség, úgyis egy végtelen szoptatás a nap :) Aztán lesznek növekedési ugrások (nagyjából 3, 6 hetes 3 és 6 hónapos korban), akkor is sűrűbben kérezkedik majd cicire a Baba, szóval nagyon nehezen állna be a kívánt mennyiség, ha órára szoptatnád.
Az én Kisfiam sajna lekerült a NIC-re születése után, ott nem lehetett igény szerint szoptatni, alig indult be a tejem emiatt. Ahogy hazakerültünk, egy nap után dőlt :)
És mi sem órára leszünk éhesek :)
Boldog babavárást és sok tejcsit kívánok :)
Én a 3 óránkénti szoptatást választottam, mert, mint előttem egy hozzászóló, én sem tudok akárhol szoptatni, és így szervezettebb volt az életünk. Könyebb volt napirendet kialakítani, ami az én fiamnak kifejezetten hasznára vált, nagyon nyugodt baba volt. Ezt ne úgy képzeld, ha 2,5 óra múlva éhes a baba, akkor nem kaphat enni még 30 percig. Ezt is rugalmasan kell kezelni, mint a napirendet. Legyenek főbb támpontok, hogy a gyerek biztonsággal el tudjon igazodni. Szóval azt mondanám inkább: az igényei figyelembe vételével cirka 3 óránként.
Azzal nem értek egyet, hogy ha nyűgös, rögtön cicire kell tenni, sokan így csinálták a környezetemben. Akkor is cicit kapott a baba, ha nem volt éhes, hanem más nyűgje volt. Persze megnyugszik tőle, meg ha már ott van szopizik a baba, de ezzel az igazi gondot még nem oldották meg. Aztán 1 évesen meg sehol nem volt a napirend össze-vissza aludt a gyerek, és anyuka meg teljesen készen volt.
Ha elfogadsz egy javaslatot, figyeld a fiadat. Tudni fogod neki, mi válik be. Az elején úgyis egy-egy szopizás min. 1 órát vesz majd igénybe, mire jól lakik, lesz időd eldönteni, mi neki a megfelelő. Ezt úgyis csak te tudod majd megmondani, senki más. Menni fog hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!