Mikor szopiztatom a 10napos babámat a szabad mellemből is folyik a tejci.Ki kell fejni?Nem feszit,csak szoptatás közben folyik.Egy szopi alkalmával csak az egyik mellemből kap.Mit tegyek?
2012. júl. 26. 22:26
1/8 anonim válasza:
Ha kifejed, lehet, hogy nem fog folyni, de több termelődik! Én személy szerint váltott mellből etetem, igény szerint, és nem fejem egyáltalán, így szerintem beáll, amire a picinek szüksége van! Nem lesz több, sem kevesebb!
2 hetes kislány anyukája
2012. júl. 26. 22:28
2/8 anonim válasza:
Ha nem feszít és nincs begyulladva akkor ne fejd! Természetes, hogy folyik szoptatás közben - azt jelenti, hogy jó a tejleadó reflexed! Figyeld meg: akkor is el kezd folyni, ha a babád sír (szoptatás előtt).
Jól ki van ez találva!
Ha fejed - akkor több tej termelődik (mit amire a babádnak szüksége van), és nem áll be a kereslet - kínálat.
2012. júl. 26. 22:43
3/8 anonim válasza:
9,5 hónapig szoptattam. Teljesen normális míg az egyikből eszik a baba, másikból folyt a tejcsi. Melltartóba vettem betétet, de egy etetés alatt totál átázott, másrészt nekem "befülledt" a cicim tőle, így fogtam egy kifertőtlenített poharat és abba engedtem csepegni, összegyűjtöttem és lefagyasztottam. Érdekes pózokban tudtam szoptatni, de nekem ez vált be.
2012. júl. 26. 22:45
4/8 A kérdező kommentje:
Igény szerint etetem én is.Csak nem tudtam hogy baj-e ha nem fejem ki,és folyik.Nem szeretném,hogy begyulladjon a mellem...Akkor szerinted hagyjam és majd idővel kialakul a kereslet-kinálat?
2012. júl. 26. 22:45
5/8 anonim válasza:
2. vagyok. Így van: hagyjad! A melled mindig annyit termel, mint amennyi elveszik belőle. Mind összetételben, mind mennyiségben igazodni fog a babád igényéhez.
16. hónapja szoptatok (már csak elalvásokhoz), de csak akkor fejtem, ha begyulladt a mellem, vagy ha nagyon feszült az 1. átaludt éjszakák után :)
Sok sikert! Boldog babázást!
2012. júl. 26. 23:12
6/8 anonim válasza:
Még valami: max. ha kellemetlenül feszül, akkor fejd - de szerintem akkor is csak annyit, hogy már ne feszüljön.
2012. júl. 26. 23:15
7/8 anonim válasza:
Szia!
Pont erre találták ki az anyatej-gyüjtő kagylót. Fantasztikus egy találmány!! Nekem volt, hogy míg szopizott az egyik ciciből, a másikból - a kagylóval - összegyűlt 60-80-100 ml is! Le lehet fagyasztani vagy pótlásnak adni. Szerezz be egyet és próbáld ki, szerintem megéri!
2012. júl. 27. 05:32
8/8 Anikó1985 válasza:
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, hogy teljesen normális, hogy szopizás közben a másik ciciből folyik a tejci. Egyáltalán nem kell fejni. Nekem a védőnő azt mondta, hogy szopi után amelyikből evett azt kell tejesen kifejni ne hogy begyulladjon, illetve ha feszül és kényelmetlen. Én csak ha feszült akkor fejtem, mert minden egyes szopi után nem volt időm fejegetni és jól kiszívta szerintem a picurkám(nem is volt idáig gondom a dologgal). Beállt már, hogy mennyit termeljen a mellem (5 hónapos a picim), de még most is folyik a másik cicim ha szoptatok, szerintem ez így is lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!