Nektek beválik az "álometetés"?
Az álometetés arról szól, hogy mondjuk este 10kor elalszik a csemete, de éjfélig még fenn vagy. Éjfélkor átemeled a bébit az ágyadba, megszoptatod, és mehet vissza aludni.
Így azt éred el, hogy nem kelt fel 2-3 óra múlva, hanem remélhetőleg végig alussza az éjszakát, vagy legalábbis egy huzamban több órát, így a mami is tud aludni.
Aki próbálta, nyilatkozzon :)
Nekem az a problémám vele, hogy ha csak átemelem, vagy simizgetem picit, akkor nem kel fel eléggé, ha átpelusozom akkor felkel, de azt már nem nevezném álometetésnek. :D
A másik pedig az, hogy büfiztetni kénytelen vagyok, azzal is eléggé felkeltem...
nekem e nélkül is beálltak arra 2 hósan,h 11-7ig aludtak,amikor kisebbek voltak akkor 3 felé még keltek 1x.
ezek az új okosságok-álometetés,kötődő nevelés-mind marhaság
Én nem is állítottam, hogy ettől minden baba végigalussza az éjszakát. Sőt, az első hetekben, hónapokban az a legjobb, ha éjszaka is eszik, a baba gyarapodása és a tejmennyiség szempontjából is.
Nekem az elejétől sajna minimális tejem volt, hiába küzdöttem. Amikor pedig már csak tápszert kapott, már teljes nyugalommal használhattam ezt a módszert, és, mint írtam is, nálunk segített abban, hogy kb. este 9-től reggel 7-ig aludjon. A szopizásnak már mindegy volt, de így legalább mindenki jót aludt... :)
Kb. 7 hónapos kor után pedig már nem működik a dolog, de onnantól a hozzátáplálás miatt már nincs is rá szükség.
Kösz a válaszokat. Abban nem teljesen értünk egyet, hogy ezek a - nevezzük reform - felfogások hülyeségek lennének, de nem is ez volt a lényeg.
Tulajdonképpen úgy teszem ahogy írjátok, első jelzéseire átemelem, szopizik, büfizik. Na viszont itt úgy felébred, hogy minimum 1, de van hogy másfél 2 óra is eltelik az ébredésünktől az elalvásunkig.
Arra jöttem rá, hogy sokkal inkább azon múlik, hogy végig alussza-e 11-6ig (nekünk ez van beállva) hogy mennyire fárad le napközben. a kaja miatt nem kel fel feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!