Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nektek beválik az "álometetés"?

Nihilistahedonista kérdése:

Nektek beválik az "álometetés"?

Figyelt kérdés

Az álometetés arról szól, hogy mondjuk este 10kor elalszik a csemete, de éjfélig még fenn vagy. Éjfélkor átemeled a bébit az ágyadba, megszoptatod, és mehet vissza aludni.

Így azt éred el, hogy nem kelt fel 2-3 óra múlva, hanem remélhetőleg végig alussza az éjszakát, vagy legalábbis egy huzamban több órát, így a mami is tud aludni.

Aki próbálta, nyilatkozzon :)

Nekem az a problémám vele, hogy ha csak átemelem, vagy simizgetem picit, akkor nem kel fel eléggé, ha átpelusozom akkor felkel, de azt már nem nevezném álometetésnek. :D

A másik pedig az, hogy büfiztetni kénytelen vagyok, azzal is eléggé felkeltem...

2012. júl. 24. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én 3-tól 7 hónapos koráig alkalmaztam a kisfiamnál, tápszeres volt. Nálunk bevált, de fontos, hogy legkésőbb 11 órakor legyen az etetés, és a baba ne kerüljön függőleges helyzetbe, mert attól felébredhet. Büfiztetni nem kell, nálunk ez nem okozott semmilyen gondot, nagyon szépen evett álmában. Pelust cserélni egyszer sem kellett, ilyenkor nem kakilt. Utána már nem kelt fel éjszaka.
2012. júl. 24. 00:17
 2/5 anonim ***** válasza:
59%
ez hülyeség! ettől még nem alussza át! ha van elég tejed, és hamar meghallod ha motoszkál,és gyorsan megszopiztatod,félálomban lesz úgy is. én akkor etetem amikor kéri,büfiztetem is és mégis visszaalszik ahogy lerakom. halk legyél,legyen inél sötétebb,peluscsere meg csak ha bekakilt. ha keltegeted,akkor megszokja sokkal rosszabb alvó lesz
2012. júl. 24. 12:15
 3/5 anonim ***** válasza:
21%

nekem e nélkül is beálltak arra 2 hósan,h 11-7ig aludtak,amikor kisebbek voltak akkor 3 felé még keltek 1x.

ezek az új okosságok-álometetés,kötődő nevelés-mind marhaság

2012. júl. 24. 12:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem is állítottam, hogy ettől minden baba végigalussza az éjszakát. Sőt, az első hetekben, hónapokban az a legjobb, ha éjszaka is eszik, a baba gyarapodása és a tejmennyiség szempontjából is.

Nekem az elejétől sajna minimális tejem volt, hiába küzdöttem. Amikor pedig már csak tápszert kapott, már teljes nyugalommal használhattam ezt a módszert, és, mint írtam is, nálunk segített abban, hogy kb. este 9-től reggel 7-ig aludjon. A szopizásnak már mindegy volt, de így legalább mindenki jót aludt... :)

Kb. 7 hónapos kor után pedig már nem működik a dolog, de onnantól a hozzátáplálás miatt már nincs is rá szükség.

2012. júl. 24. 13:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat. Abban nem teljesen értünk egyet, hogy ezek a - nevezzük reform - felfogások hülyeségek lennének, de nem is ez volt a lényeg.

Tulajdonképpen úgy teszem ahogy írjátok, első jelzéseire átemelem, szopizik, büfizik. Na viszont itt úgy felébred, hogy minimum 1, de van hogy másfél 2 óra is eltelik az ébredésünktől az elalvásunkig.

Arra jöttem rá, hogy sokkal inkább azon múlik, hogy végig alussza-e 11-6ig (nekünk ez van beállva) hogy mennyire fárad le napközben. a kaja miatt nem kel fel feltétlenül.

2012. júl. 24. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!