Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek hogy legyen elég...

Mit tegyek hogy legyen elég tejem?

Figyelt kérdés
helló. tapasztalatokat szeretnék és ötleteket, hogy mit tegyek azért hogy elég tejem legyen. a kisbabám még csak két hetes lesz, de nem tudom jól lakatni, ha lefejem akkor sincs sok tejem. szegénykém meg este nem tud aludni annyira éhes, hiába szopik, nem sok jön. Ez lehet azért is mert ha ezelőtt lefejtem, cumisüvegből adtuk neki, és hhoz hozzászokott, így ellustult és nem akarja szivni rendesen a mellem. olyan ötleteket szeretnék amitől jobban beindul a tejem hogy legalább lefejni tudjam és tudjon enni mégha cumisüvegből, de akkor is. előre is köszönöm:)

#szoptatás #tejhiány
2012. júl. 21. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%

ha nagyon nincs tejed és tényleg nincs

akkor beszélned kell a védőnővel és írass fel tápszert azzal pótold a tejcsit., ennie kell..

esetleg vegyél egy csomag laktoherb teát az is tejserkentő, néha egy kis sör, köménymag leves, ezek mind azok., sok folyadékot igyál,

mellesleg próbáld meg 3 óránként fejni akkor jobban termelődik minél többet fejed.

ennyit tudok tanácsolni !

ha nem lesz javulás tápszer marad sajnos.

2 éves kislány és 25 hetes pocaklakó anyukája ( ugyanezen mentem át, remélem most másképp lesz)

2012. júl. 21. 18:39
 2/11 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm:) jó babavárást:)
2012. júl. 21. 19:54
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Ami nálam használt:Egyél rendesen,pihenj sokat,igyál sokat.Fejjél akár két szopi között is,hogy szaporodjon a tejed.Tedd többször mellre.Próbálj ki tejszaporító teákat,bogyókat.Nálam a homeopátiás bogyó vált be.

Ne adj neki cumisüvegből,mert nem fog szopizni!Ha neméri elég inger a melled akkor hamar elapad a tejed.Add neki kanállal a tejet vagy kávés pohárból.

De ami a legfontosabb akarj és szeress szoptatni.

Nekem sem volt elég tejem és ráadásul csak az egyik cicimben volt a másikban semmi.Elkezdtem fejni 2 óránként,éjjel is és szépen lassan szaporodni kezdett.A homeopátiás bogyó sokat segített és az is,hogy a kisfiam imádott szopizni :) Keserves kezdés után soha nem gondoltam volna,hogy 15 hónapig fog szopizni a babóm :)

2012. júl. 21. 21:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A babád valószínűleg többet tud szopizni, mint amennyit ki tudsz fejni. Fejés helyett is inkább minél többet szoptass, ő is szokjon hozzá, gyakoroljon. Talán érdemes lenne egy szoptatási tanácsadót kihívni (a védőnő tud ebben segíteni), nézze meg, hogy helyes technikával szopizik-e a babád, nem hypotóniás-e esetleg, nincs-e lenőve a nyelve, jól kapja-e be a mellbimbódat stb.

Itt találsz pár nagyon hasznos cikket a szoptatásról:

[link]

2012. júl. 22. 00:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom 4 hónapos, de eleinte csak egy ciciből evett, a másikat mindig fejtem és cumisüvegből adtam neki oda, mert abból nehezebben jött a tejcsi és vagy lusta volt szívni, vagy elfáradt. Én a laktoherb teát nem javaslom. Én ittam, de mivel kömény volt benne, a kislányom ordított tőle, mert annyira fájt a hasa. Én minden este megittam 1 pohár alkoholmentes sört, és mellette napi 3-4 liter vizet. De van is tejem bőven a mai napig, sőt tejtesónk is van egy másik babát is etetek. Minden este viszik a tejcsit amit napközben lefejek. A kislányom 5x szopizik kb. 120-150 ml. és emellett még 400 ml-t lefejek pluszba. Én a sört tudom neked ajánlani. Kitartást, és sok tejcsit kívánok nektek!!
2012. júl. 22. 07:06
 6/11 anonim ***** válasza:
bocsánat hogy itt írok de ma jöttünk haza a kórházból,és azt szeretném kérdezni hogy létezik hogy a babám 20pert alatt eleget szív ahoz hogy elegyen 3 órát??mert annyi ideig marad el,és alszik
2012. júl. 22. 15:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálam a pennys baracklé vált be! A víztől nem sok volt, a baracklétől viszont majd szétdurrannak szoptatástól-szoptatásig! Próbálkozz rostos üdítőkkel!
2012. júl. 23. 15:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Tegnap 15.23-as

Igen létezik és nagyon ügyes baba! :)

Jó babázást és sok tejcsit kívánok :)

2012. júl. 23. 19:54
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat:)
2012. júl. 24. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem ikreim voltak.Császárral szültem, 3nap után indult el a tejci.Az 1-ik baba tudott csak szopni.A másiknak 7 hóig fejtem.A védőnő mondta, a szopis babám életben fogja tartani a tejtermelést..ha csak fejek ,nem biztos sokáig lesz tej.Ettem-ittam állandóan-de komolyan, annyira akartam szopizzanak.Próbáltam mindent én is ,de a nyugi és a homeopátia jött be egyedül.(sör-teák nem )

Olyan is volt,valakivel váltottam kényes témát, lelkemre vettem puff!3 napra már le is csappant a tej :-(

De pl.az étrendemben is éreztem tojásleves, rostos ücsi,puding,krumplifélék..nagyon jó volt.Túróstészta vagy tökfőzi--100-at ha fejtem...7 hónapig csak szopizott minkét baba,addig működött,utána fáradt,kipihenetlen voltam..elapadt sajna.De nagyon boldog voltam ,eddig is sikerült!

2012. júl. 26. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!