Mit tegyek hogy legyen elég tejem?
ha nagyon nincs tejed és tényleg nincs
akkor beszélned kell a védőnővel és írass fel tápszert azzal pótold a tejcsit., ennie kell..
esetleg vegyél egy csomag laktoherb teát az is tejserkentő, néha egy kis sör, köménymag leves, ezek mind azok., sok folyadékot igyál,
mellesleg próbáld meg 3 óránként fejni akkor jobban termelődik minél többet fejed.
ennyit tudok tanácsolni !
ha nem lesz javulás tápszer marad sajnos.
2 éves kislány és 25 hetes pocaklakó anyukája ( ugyanezen mentem át, remélem most másképp lesz)
Ami nálam használt:Egyél rendesen,pihenj sokat,igyál sokat.Fejjél akár két szopi között is,hogy szaporodjon a tejed.Tedd többször mellre.Próbálj ki tejszaporító teákat,bogyókat.Nálam a homeopátiás bogyó vált be.
Ne adj neki cumisüvegből,mert nem fog szopizni!Ha neméri elég inger a melled akkor hamar elapad a tejed.Add neki kanállal a tejet vagy kávés pohárból.
De ami a legfontosabb akarj és szeress szoptatni.
Nekem sem volt elég tejem és ráadásul csak az egyik cicimben volt a másikban semmi.Elkezdtem fejni 2 óránként,éjjel is és szépen lassan szaporodni kezdett.A homeopátiás bogyó sokat segített és az is,hogy a kisfiam imádott szopizni :) Keserves kezdés után soha nem gondoltam volna,hogy 15 hónapig fog szopizni a babóm :)
A babád valószínűleg többet tud szopizni, mint amennyit ki tudsz fejni. Fejés helyett is inkább minél többet szoptass, ő is szokjon hozzá, gyakoroljon. Talán érdemes lenne egy szoptatási tanácsadót kihívni (a védőnő tud ebben segíteni), nézze meg, hogy helyes technikával szopizik-e a babád, nem hypotóniás-e esetleg, nincs-e lenőve a nyelve, jól kapja-e be a mellbimbódat stb.
Itt találsz pár nagyon hasznos cikket a szoptatásról:
Tegnap 15.23-as
Igen létezik és nagyon ügyes baba! :)
Jó babázást és sok tejcsit kívánok :)
Nekem ikreim voltak.Császárral szültem, 3nap után indult el a tejci.Az 1-ik baba tudott csak szopni.A másiknak 7 hóig fejtem.A védőnő mondta, a szopis babám életben fogja tartani a tejtermelést..ha csak fejek ,nem biztos sokáig lesz tej.Ettem-ittam állandóan-de komolyan, annyira akartam szopizzanak.Próbáltam mindent én is ,de a nyugi és a homeopátia jött be egyedül.(sör-teák nem )
Olyan is volt,valakivel váltottam kényes témát, lelkemre vettem puff!3 napra már le is csappant a tej :-(
De pl.az étrendemben is éreztem tojásleves, rostos ücsi,puding,krumplifélék..nagyon jó volt.Túróstészta vagy tökfőzi--100-at ha fejtem...7 hónapig csak szopizott minkét baba,addig működött,utána fáradt,kipihenetlen voltam..elapadt sajna.De nagyon boldog voltam ,eddig is sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!