Van itt olyan anyuka aki CSAK feji a tejet, mert szoptatni nem tud?
Mennyi idős a gyereked? Mennyit tudsz lefejni mind2 mellből?
Elég a babának? Adsz mellé tápszert?
Kisfiam 1 hetes múlt,és 3 óránként megeszik 70-80ml-t,amit én soknak találok,félek hogy előbb-utóbb kevés lesz a tejem neki. Mind2 mellből 3 óránként 100-140-et tudok elővarázsolni...
Kislányomnak 7 hónapig tudtam fejni,addig csak anyatejet kapott,de félek hogy ez most nem fog eddig tartani,kisfiam egy éhenkórász :D
Az én fiam már iskolás, de ő sem tudott szopizni így fejnem kellett, már a korházban. Nekem nagyon sok volt, igaz már terhesen elkezdett csordogálni / természetesen csak a legvégén az utolsó 2 hétben/.Több mint 4 kilóval született így folyamatosan éhes volt, már a kórházban megevett 50-60 grammokat. Az első hetekben 90-100 milliket, egy hónaposan 120-140-et, 2 hónaposan 180-200-at, folyamatosan fejtem, egy idő után már 2 óránként, szinte mást sem csináltam csak fejtem meg etettem. Rengeteg tejem volt! 3 hónapos korában viszont elkezdtem a mellétáplálást orvosi javaslatra, mert már nagyon le voltam strapálva, így sikerült visszaszorítani a fejések számát. Már csak 4 óránként fejtem. Olyan sok tejem volt, hogy egy éves koráig fejtem, utána elapasztottam de a fagyasztóban még fél évre való tej maradt.
A második szülésem után viszont küzdenem kellett, hogy legyen tejem. Igaz a lánykám tudott szopizni, de kevés volt a tejem, pedig szerintem a szoptatós tea gyártók rajtam gazdagodtak meg a zöldség és gyümölcstermesztőkkel együtt.:) Sajnos őt csak 4 hónapig tudtam szoptatni,ekkor már kellett a pótlás és 6 hónapos korára teljesen elapadt. Sajnos mivel fejni nem tudtam egyáltalán, így nem volt lefagyasztva sem.
Amúgy jól tetted, hogy a CSAk szót nagy betűvel írtad, mert sokkal, de sokkal fárasztóbb fejni,mint szoptatni vagy tápszert készíteni.
Sajnos igazán segíteni nem tudok, mert nekem se sikrűlt a második alkalommal többet " termelnem" :))
Gondolj arra, hogy te mindent megteszel, sokan fel is adták volna és nem fejik, ha a bab nem tud szopizni. Nagyszerű anya vagy csak ez lebegjen a szemed előtt.
Amúgy szerintem nem kevés a tej amit produkálsz, hiszen nem eszik többet, mint amit le tudsz fejni, sőt. Igaz nem tudsz sokat lefagyasztani, de az nem baj. Az is lehet, hogy idővel mégtöbb lesz. a tested valószínűleg tudja, hogy ennyinek elégnek kell lenni egy ennyi idős babának.
Szorítok neked, hogy annyi tejed legyen, amennyit csak szeretnél. Gratulálok a babához! :))
Én már befejeztem a fejést, de végig fél évig fejnem kellett. El tudom mondani tapasztalataimat. Kezdeti időszakban kevés tejem volt, de kb. 2 hét után már elég volt a babának és nem kellett táppal kiegészíteni. Folyamatosan emelkedett a mennyiség és kb. 5 hónapig elég volt csak anyatejet adnom, majd 7 hónapig kapta kiegészítéssel. Sajnos utána elkezdtem menstruálni és már nem fogadta el a babám. Kezdeti hetekben 100-150 ml-t fejtem napi 6-szor, majd ez emelkedett és volt olyan hogy akár 2-3 dl is volt a két mellemben. Kb. 3-4 hónapos korban már napi 4-szer fejtem és így nekem is kényelmesebb volt. Mivel elég sok tejem volt, így tudtam fagyasztani is és azt később megkapta a babám.
Lényeg, hogy ne félj attól nem lesz elég a tejed, mert ez fokozatosan több lesz. Ennek feltétele, hogy kb. napi 3-4 litert igyál (pl. édeskömény tea). Mellette pihenjél és ne idegeskedj.
Nálam már múlt idő, 10 hónapos a fiam. Nagyon mohó és hasfájós volt, rengeteg levegőt nyelt, nem volt igazán jó a technikája és csak bimbóvédővel ment. Elkezdtem neki fejni és sokkal sokkal jobban lett. Nagyon sokat evett, 1 hetesen 100-120 ml-t is. Nem aggódtam, mert rengeteg tejem volt. Tettem is el a mélyhűtőbe. Ahogy egyre többet kért, többet is tudtam fejni, ez nem volt gond. Csakhogy a fejés nem szoptatás, és elkezdett csökkenni a tejem, így 2 hónap alatt befejeztük az anyatejes táplálást. Ne stresszelj, talán nálad jobban megy a fejés, a lányodnak is 7 hónapig adtál. Áttértünk fokozatosan a tápszerre. Teljesen jól van, egészséges baba. A lányomat tudtam szoptatni, vele nem volt gond.
Megkérdezhetem mi az akadálya a szoptatásnak? Mert talán ha néha mellre tudnád tenni, jobban termelődne a tej...
Sajna befele forduló mind a 2 mellbimbóm,így csak bimbóvédővel megy a szopi,de kisfiam 10 perc után elalszik rajta,aztán felkel és 20 perc múlva megint éhes. Erre nekem nincs időm,hogy igény szerint szoptassam,ugyanis ott van a 2 éves lányom is,akire így sem jut sok időm :(
Emlékszem lányomnál volt hogy 240ml-t és annál többet is néha ki tudtam fejni mind2 mellemből,de jelenleg nem akar gyarapodni a tejmennyiség,pedig ugyanúgy csinálok mindent,vagy ehhez még korán van? 7x biztos fejek 1 nap!
2.-ik válaszoló vagyok ismét. Szerintem a napi 7 fejés kicsit sok is, mivel ez nem olyan, mint a szoptatás, hiszen ott lehet csak pár cseppet iszik a baba. Fejésnél nagyobb mennyiség kijöhet és lehet még nem elég az idő két fejés között. Persze azért nagy kárt nem teszel vele.
Nekem igazából pár hét után indult be. Elején aggódtam is miért nincs annyi tejem, de kaptam teát és egy speciális hormon sprayt amit fejés előtt kellett használni és ettől beindult 2-3 hét után.
Ja, még annyi, hogy fagyasztásban is tudok talán segíteni, mert árulom a tejzacsikat ami nekem megmaradt. Nekem ezek nagyon bejöttek és ha tényleg sok tejed van, akkor mindenképpen érdemes ezen is gondolkodnod, mert később nagy hasznát veszed és persze kevesebb helyet is foglal a hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!