Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek baj lehet? Miért...

Szerintetek baj lehet? Miért kezdett el bukni a babám?

Figyelt kérdés

Ma 8hetes,és kb 2 napja folyamatosan bukik,van hogy ilyesztően sok is vissza jön.(anya tejes)

Ma reggel például volt olyan is hogy felébredtt,fel vettem őt egy percre,aztán letettem a hátára beadtam neki az infacolt és az sugárba vissza jött,de nem csk kifolyt a száján,hanem mint egy "szökőkútból jött volna"!

Volt valakinek hasonló?

Ez mitől van? Beszéljek azért a háziorvossal?

2012. júl. 11. 11:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Beszélj az orvossal. Ez a leírtak alapján nem bukás. Szerintem.
2012. júl. 11. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam hét hónapos, és nagyon bukós. Néha csak kifolyik a száján, néha szökőkútként tör elő. Ma éjjel is harapdálta az ujjait, megetettem, de tovább harapdálta. Bekentem a felső fogínyét Dologéllel, és ugyanaz a szituáció játszódott le nála, mint ahogy te a kisbabádnál leírtad. Kicsit én is megijedtem. Nem kisfiú véletlenül a babád? Mert náluk négyszer olyan gyakran fordul elő bukás, mint a lányoknál. Kicsit figyelgesd még, aztán ha nem javul, akkor nézesd meg gyermekorvossal. Szerintem írni fog Nutritont.

Hogy a kérdésedre válaszoljak. a bukás csak halkan kifolyik a száján, a hányás viszont erővel tör elő, a gyomra is "jár". Nekem azt tanácsolták, hogy szopizás után 20-30 percig tartsam a babám függőleges helyzetben, ne fektessem addig le. Bár nem sokat segített, így csináltam. Ja, és a bukás kb. hat hetes kora után jelentkezik a babáknál, legalábbis nekem ezt mondták a csecsemőosztályon.

Még azt tanácsolom, hogy olvass utána az interneten a refluxnak és a bukásnak. Elég félelmeteseket ír, de ne ijedj meg! Elég sok jó tanácsot ír, hogy hogyan lehet könnyebbé tenni. Bár remélem, hogy a babádnak ez csak átmeneti állapot! Ne izgulj, nincs semmi baj!

2012. júl. 11. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Pont ugyanez volt a lányommal. A védőnő azt mondta, hogy biztos sokat adok neki enni. Ez nem nyugtatott meg elvittem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg nem zár jól a gyomorszája, ez elég sok babónál előfordul az első három hónapban, ha után is fennál akkor meg kell műteni, addig nem foglalkoznak vele. Az ágyát meg kellett emelnünk 45 fokos szögben. tényleg hatott és három hónapos korára el is múlt.

Ez volt nálunk, de azért vidd el az orvoshoz, az a biztos, majd írd meg, hogy mi volt.

2012. júl. 11. 15:43
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kislányom van egyébként.

Felhívtam a dokit,azt javasolta amit ti is,gondoltam hogy csak annyit fog mondani!

De majd a nőgyógyászommal is beszélek,mert nagyon jóban vagyunk,hát ha tud valami okosat mondani.

2012. júl. 11. 18:16
 5/5 xStefix ***** válasza:

Többszöri böfizés?

Lehet, hogy most többet eszik vagy csak több levegőt nyel, ezért jött elő.

2012. júl. 12. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!