Miért csak most kezdett el a 8 hetes babám bukni? Mikor fogja abbahagyni szerintetek?
nálunk 3 hónapos kora óta bukik, addig semmi gond nem volt. állítólag attól csak később jelentkezett a bukás, mert akkor kezdett nagyon sokat ficánkolni.
ha az orrán is jön, az már hányás. az én babámnál is előfordult sajnos, neki még a súlygyarapodása is belassult :-(
amit tudsz tenni első körben: ágyát fejnél megemleni (elvileg 45fokban), evés után fél órát legyen karban, függőleges testhelyzetben a baba, utána is megemelt ágyába tenni. vízszintesen csak 1-2 órával később lehet. próbáld gyakrabban etetni, hogy kisebb mennyiséget egyen egyszerre, hogy könnyebben megeméssze.
szoptatod? akkor a szoptatás alatt is próbálj minél kevesebb levegőt nyeletni vele. (nekem erős volt a tejleadó reflexem, ezért sokat nyelt mellé és sok levegő is ment vele. azóta vagy oldalunkon fekve szoptatom, vagy ülve, hátradőlve, babát magamra hasaltatva úgy, hogy a torka magasabban legyen mint a mellem. így nem nyel annyi levegőt, és a fölösleget kicsorgatja a szájából.)
ha ezek nem használnak, lehet "előetetni" Nutritonnal, ami sűríti a pocakjában a tejet, de ezt orvos javaslatára kell csak.
sok sikert!
még annyi, hogy nálunk 5 hónapos koa óta javult a helyzet, talán mostanra lett fejlettebb a záróizom, ezért nem engedi vissza.
Ja, még 1: nálam egyre gyanúsabb, hogy akkor bukik sokat, amikor én kakaósat, csokisat eszem! Érdemes átgondolnod, van-e olyan étel-ital, amitől sűrűsödnek a bukások. (ilyen lehet a kávé, kakaó, tej, sok fűszer...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!