Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig fejtél? Meddig fejnél?

Meddig fejtél? Meddig fejnél?

Figyelt kérdés
Lassan hónapos a babám, kb egy hónapos kora óta fejek, már sokat csökkent a tej mennyisége , ha egész nap összegyűjtöm a lefejt tejet egyszer jóllakik vele!
2012. júl. 2. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A második babámnak fejtem, mert ő nagyon bukós volt és csak sűrítve maradt meg benne. Az első 4 hónapban még csak-csak elég volt neki, de utána már rendszeres pótlásra szorult én pedig addig fejtem amíg összejött napi 1 etetésnyi tej de a végén már nagyon keservesen... Azt hiszem 11 hónapos volt akkor amikor befejeztem...

Tehát ha már kínlódás akkor hagyd abba, ha szívesen csinálod akkor még fejhetsz, az is pár csepp a jóból.

Pont nem látszódik a kérdésednél hány hónapos a babád :)

2012. júl. 2. 15:37
 2/11 anonim ***** válasza:
kb 2 hónapos koráig, mert muszáj volt. Annyi tejem volt, hogy szoptatás után is feszült a mellem, így annyit fejtem, hogy azért ne termelődjön túl sok. Hideg vízzel is kellett borogatnom.
2012. júl. 2. 15:47
 3/11 xStefix ***** válasza:
94%

A lányomnál jópár hétig, a szopik után, mert azt mondták, hogy "úgy kell". Igazából nem sok értelme volt, mert miután elkezdtem normálisan szoptatni, rájöttem, hogy felesleges volt a korábbi fejegetés; és olvasztva meg se itta a lányom, önthettem ki...

Most csak két hétig, de ennyi elég is volt. Azért kellett, mert a kórházban külön voltunk a fiammal és éjjel nem szoptathattam, ezért napközben fejtem, hogy éjszakára is legyen neki anyatej. Emiatt pár nap alatt túltermelésem lett, amit itthon kellett "visszadolgoznom".

De ha nem szoptatnék, hanem valamiért üvegből etetnék, akkor megemberelném magam és hónapokig próbálkoznék, akkor is, ha nehezen megy időnként. - A mostani kórházi napok és az újszülött fiam betegsége, állapota ösztönösen arra sarkallt, hogy fejjek, mint egy veszett, pedig sajnos senki nem mondta, hogy kéne... (még jó, hogy tudtam, amit tudok) Úgy gondolom, hogy ha a szopi nem megy, akkor is az anyatej fejése a minimum, amit meg kell tennem a babámért. (Ezt magamra értem.)

2012. júl. 2. 16:28
 4/11 anonim ***** válasza:
6,5 hónapos a lányom, napi 4x fejek. Kétszer kap tápszert is. Pedig lenne,még tej, de van egy kétévesem is és nincs kapacitásom többször fejni. Egy hónapos kora óta csináljuk így. Kb. 8-9 hónapos koráig tervezem,addigra már kiváltok min. egy étkezést, de inkább kettőt.
2012. júl. 2. 19:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Napi 4szer fejek és betöltötte a 8ik hónapot a babám!
2012. júl. 3. 11:05
 6/11 xStefix ***** válasza:

Szóval 4szeri fejésre jön össze egy adagnyi tej?

Megkérdezhetem, miért nem szopizik?

2012. júl. 5. 15:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Szerintem cumizavar miatt! néha még szopizik de ritkán! Az elejétől,kellett pótlás,mert nem volt elég tejem!
2012. júl. 6. 08:44
 8/11 xStefix ***** válasza:

Értem. Gondolom, próbáltad megoldani, de nem sikerült akkor..

Te mit szeretnél igazából?

2012. júl. 6. 11:41
 9/11 A kérdező kommentje:
addig szeretném adni neki az anyatejet amíg szüksége van rá!Fiamnál egy éves korig kellett tápszer! Az már csak 3 hónap, és olyan jóérzés lenne,ha addig anyatejet is kapna amíg kell!
2012. júl. 9. 19:19
 10/11 xStefix ***** válasza:

Igazából nincs olyan, hogy meddig "kell" anyatejet kapnia - amíg kap, amíg tudsz és bírsz neki fejni, addig jól jár vele. Ha az 1 évet céloztad meg, akkor hajrá, az már tényleg nem olyan hosszú idő.

Szerinted miért csökkent le a tejed? Kevesebb időd van már fejni? (gondolom..)

2012. júl. 10. 17:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!