Szoptatás alatt energiaital? Kávé?
Jesszus!!! remélem ez nem komoly. Az energiaital rohadtul káros, igaz én is iszom, de ha várandós leszek, tuti nem iszok többet. Kávé, azt nem tudom, szerintem azzal fele annyit árthatsz, max turbós lesz a picid :)
21/l
na megint itt az energiaital téma...az energiaitalban annyi koffein van mint egy kávéban. A taurint szokták még nagyon okos emberek felhozni mint nagyon káros anyagot de az egy aminosav ami nem káros anyag.
Szénsavas cukros persze, ami nem előnyös, de ha kávéval viszel be koffeint az is ugyanúgy koffein.
Nem más a hatása.
Nyilván nem úgy kell inni mint az üdítőt.
És az is más ha 3in 1 ben kávét iszol (mert annak sok köze nincs a kávéhoz) vagy ha rendes főzött eszpresszót.
Goolge-ban meg lehet nézni vannak erre vonatkozó táblázatok, hogy hány mg koffeint tartalmaz egy presszókávé (100 körül) és hányat egy energiaital (szintén 32 mg/dl)
Én az energiaitalt utálom, úgyhogy ez ügyben nem tudok nyilatkozni.
Reggelente iszom egy Nescafe 3in1-bent, nem lett pörgősebb a gyerekem tőle. Egy kávé simán belefér.
a 3. vagyok,. köszi a lepontozást gondoltam hogy így lesz:)))
azért ha nagy elvakultságotokban van időtök nézzétek meg ezt a linket ahol egyértelműen látszik mi mennyi is...hozzátenném hogy energiaitalt én még olyat nem láttam ami 32 mg/deci nél többet tartalmazna.
És hangsúlyoztam hogy a kávé mint szó számomra nem a 3in1-et jelenti hanem a FŐZÖTT presszó kávét. Meg lehet nézni, abban mennyi koffein van.
Nem mondom hogy inni kell, mert van akinek érzékeny rá a babája van akinek meg nem.
Van akinek már egy kis kólától is élénkebb lesz, van akinek meg 2 rendes kávétól sem.
Nekem gyógyszerész mondta, hogy egy energiaitalban annyi koffein van, mint 30 kávéban. Én nem iszom és soha nem is ittam emiatt energiaitalt, pláne nem szoptatás alatt. Aztán majd csodálkozol, hogy egész éjjel pörög a baba.
Kávét én ittam napi 2 félkoffeinest. A doki azt mondta nekem terhesen, hogy mivel ájuldozós, alacsony vérnyomásos voltam, hogy igyak nyugodtan. És ha már a pocakban megszokta, akkor szoptatás alatt már nem árt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!