Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves kamasznak mit okozhat...

13 éves kamasznak mit okozhat a szervezetével az energiaital fogyasztás?

Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 14:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

a csontszerkezetet teszi tönkre ha nagyon sokat issza (mint a cola, sok benne a foszforsav, ph 2-3 körül, némely vegyszeré ennyi)

ezen kívül megdobja a koffein a vérnyomást is, amihez könnyen hozzászokik a szervezet ilyen fiatal korban, utána meg zombi ha nem ihatja

gyomor nyálkahártyáját is izgatja, akinek amúgy is volt kiskorában reflux vagy savasság azt előhozhatja

2012. jan. 11. 14:26
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi! Már egy pár cikket mutattam neki ezzel kapcsolatban, de falra hányt borsó. Ha a többiek isszák, neki is kell és megveszi magának. Ráadásul kardiológiára is járunk, engem főleg ezért nyugtalanít.
2012. jan. 11. 14:29
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szív problémája, akkor nem szabad energiaitalt innia! Nekem a legjobb barátom, aki szívbeteg volt, 15 évesen ivott életébe először energiaitalt és majdnem a kezeim közt halt meg!!! :((

Először felgyorsítja szívverést, utána meg lelassul és ha valakinek problémái vannak a szívével, akkor le is állhat, úgy ahogy a barátommal történt!

2012. jan. 11. 14:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
próbálj valahogy úgy hatni rá, hogy pl. mondd neki:ne akarjon a hülye barom tömeggel tartani, ő attól sokkal különb, legyen egyénibb a többieknél. Ha esetleg sportol valamit akkor, hogy sportember nem teszi tönkre a testét amivel doglozik stb. Hátha...
2012. jan. 11. 14:56
 5/18 anonim ***** válasza:
11%

Én is sportolok,na mindegy.

Én iszok energiaitalt,nem azért,mert a többiek is. De erről anyum sem tud lebeszélni,nem tudom a lányod milyen és tudom,hogy engem baromi nehéz irányítani,persze nem rossz gyerek vagyok meg ilyesmi,de amire szükségem van arra szükségem van.

Bár azt sem tudom mennyit iszik a lányod,heti egyszer?naponta?vagy pár óránként? nem mindegy.

2012. jan. 11. 17:19
 6/18 anonim ***** válasza:
44%
az energiaitalban taurin van,ami beépül a csontvelőbe majd szép lassan leépíti,az hogy egy évben iszol 3-4szer az nem gond,de ha rendszeresen az már gond,mindegy hány éves vagy,de egy gyereknek mi a francért kell energiaital meg kávé nem értem... sportolj és akkor fittebb,élénkebb leszel
2012. jan. 11. 19:33
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
Az energiaital valóban káros, főleg ha rendszeresen fogasztod. Én csak néha iszok, akkor is keverem valamivel. Az egyik ismerősömet újra kellett éleszteni amikor egyszer túl sokat ivott. A másiknak meg pacemakert kellett betenni, mert annyi energiaitalt ivott. És ezek 15-17 éves fiúk voltak, akik előtte nem voltak szivbetegek. Ha vannak szivproblémák akkor pedig nem szabad, egyáltalán fogyasztani.
2012. jan. 11. 20:00
 8/18 anonim ***** válasza:
15%

Sziasztok!

Szerintem nem ez a legnagyobb gond ami elő fog fordulni a gyermekeddel.

Én is rendszeresen fogyasztok energiaitalt, ha sportolok.

Jelenleg 2 hónapja nem ittam, szünet van.( versenyszerű sport, és egyáltalán nem lettem zombi, nem is hiányzik.) Magamon tapasztaltam a jótékony hatásait, láthatóan jobb teljesítményt tud nyújtani a szervezetem, ha sport előtt energiaitalt fogyasztottam.(Bár rendszeres fogyasztás után könnyen lehet, hogy már placebóként hat..)

Összefoglalva egy egészséges gyermek nem fog súlyos egészségkárosodást szenvedi mértékkel történő fogyasztás esetén..

2012. jan. 11. 21:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A káros élelmiszerek mértékkel történő fogyasztását jól tolerálja a szervezet. ha kereskedelmi forgalomba kerül, akkor nem lesz tőle azonnal beteg, apránként megküzd vele a szervezet. De nagy mértékben rohadtul nem jó, vegyük csak azt, hogy kap egy állandó segítséget a szervezet az energiagazdálkodásához. Annyira hozzászokik ehhez a segítséghez, hogy előbb-utóbb nem lesz képes magától ellátni ezt a feladatot, értsd: energiaital/kávé/tea nélkül képtelen lesz felébredni/frissnek lenni. Én évekig kávéztam meg küldtem a fekete teát. Mióta egyiket sem iszom, de egyáltalán nem, nem szoktam kómás lenni, sokkal tovább bírok koncentrálni, a reggeli ébredés fájdalommentes és gyerekjáték. Elég jól érzem magam így, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Amúgy meg akkor már jobb, ha kávét iszik a gyerek, mint energiaitalt.

Sajnos nem tudok jó ötletet adni, hogy mivel lehetne ettől eltántorítani.

2012. jan. 12. 08:48
 10/18 anonim válasza:
8%
minek adsz neki zsebpénzt? én sose kaptam, nem is vettem marhaságokat.. mégis élek
2012. jan. 12. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!