13 éves kamasznak mit okozhat a szervezetével az energiaital fogyasztás?
a csontszerkezetet teszi tönkre ha nagyon sokat issza (mint a cola, sok benne a foszforsav, ph 2-3 körül, némely vegyszeré ennyi)
ezen kívül megdobja a koffein a vérnyomást is, amihez könnyen hozzászokik a szervezet ilyen fiatal korban, utána meg zombi ha nem ihatja
gyomor nyálkahártyáját is izgatja, akinek amúgy is volt kiskorában reflux vagy savasság azt előhozhatja
Ha van szív problémája, akkor nem szabad energiaitalt innia! Nekem a legjobb barátom, aki szívbeteg volt, 15 évesen ivott életébe először energiaitalt és majdnem a kezeim közt halt meg!!! :((
Először felgyorsítja szívverést, utána meg lelassul és ha valakinek problémái vannak a szívével, akkor le is állhat, úgy ahogy a barátommal történt!
Én is sportolok,na mindegy.
Én iszok energiaitalt,nem azért,mert a többiek is. De erről anyum sem tud lebeszélni,nem tudom a lányod milyen és tudom,hogy engem baromi nehéz irányítani,persze nem rossz gyerek vagyok meg ilyesmi,de amire szükségem van arra szükségem van.
Bár azt sem tudom mennyit iszik a lányod,heti egyszer?naponta?vagy pár óránként? nem mindegy.
Sziasztok!
Szerintem nem ez a legnagyobb gond ami elő fog fordulni a gyermekeddel.
Én is rendszeresen fogyasztok energiaitalt, ha sportolok.
Jelenleg 2 hónapja nem ittam, szünet van.( versenyszerű sport, és egyáltalán nem lettem zombi, nem is hiányzik.) Magamon tapasztaltam a jótékony hatásait, láthatóan jobb teljesítményt tud nyújtani a szervezetem, ha sport előtt energiaitalt fogyasztottam.(Bár rendszeres fogyasztás után könnyen lehet, hogy már placebóként hat..)
Összefoglalva egy egészséges gyermek nem fog súlyos egészségkárosodást szenvedi mértékkel történő fogyasztás esetén..
A káros élelmiszerek mértékkel történő fogyasztását jól tolerálja a szervezet. ha kereskedelmi forgalomba kerül, akkor nem lesz tőle azonnal beteg, apránként megküzd vele a szervezet. De nagy mértékben rohadtul nem jó, vegyük csak azt, hogy kap egy állandó segítséget a szervezet az energiagazdálkodásához. Annyira hozzászokik ehhez a segítséghez, hogy előbb-utóbb nem lesz képes magától ellátni ezt a feladatot, értsd: energiaital/kávé/tea nélkül képtelen lesz felébredni/frissnek lenni. Én évekig kávéztam meg küldtem a fekete teát. Mióta egyiket sem iszom, de egyáltalán nem, nem szoktam kómás lenni, sokkal tovább bírok koncentrálni, a reggeli ébredés fájdalommentes és gyerekjáték. Elég jól érzem magam így, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Amúgy meg akkor már jobb, ha kávét iszik a gyerek, mint energiaitalt.
Sajnos nem tudok jó ötletet adni, hogy mivel lehetne ettől eltántorítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!