Mi 5 hónaposan kezdtük, mert a fiam kapott esténként pótlást, de ha lett volna elég tejem, akkor is elkezdjük 6 hónaposan.
2012. jún. 22. 12:58
2/8 anonim válasza:
6
2012. jún. 22. 13:02
3/8 anonim válasza:
6 hónapos korában elkezdetem.
2012. jún. 22. 13:23
4/8 anonim válasza:
Leghamarabb 6 hónapos korban lehet elkezdeni (tápszeres babánál is). Figyelni kell a babára, mert sok baba 6 hósan még nem fogad el mást, ilyenkor várni kell. Pl. az én babám 8 hónapos koráig semmit nem fogadott el, utána pedig evett, mint a kisangyal. :)
(Igazából ha nem fogad el mást, akkor akár 1 éves korig is normális lehet, ha csak anyatejes, de azért ez már elég extrém eset.)
2012. jún. 22. 15:38
5/8 anonim válasza:
Érdekes az előttem szóló válasza.....tápszeres babáknál, már 3-4 hónaposan el lehet kezdeni a hozzátáplálást, hiszen akkor mire vannak a 4 hónapos kortól kapható bébiételek, bébi italok? Nekem a kisfiam 2,5 hónapos eddig van bőven tejem(szopizik), ha minden jól megy én is csak 5-6 hónaposan gondoltam, hogy elkezdjük a hozzátáplálást.A kislányomnál már 4 hónaposan elkezdtük, de ő félig tápszeres félig anyatejes(nem szopizott hanem fejtem neki) volt.
2012. jún. 22. 20:34
6/8 anonim válasza:
4. vagyok.
Igen, sokan úgy tudják, hogy a tápszeres babáknál már 4 hósan el lehet kezdeni, pedig ez egy tévhit. Egyáltalán, mi az alapja annak a feltételezésnek, hogy a tápszeres baba gyomra érettebb lenne egy anyatejesénél? A tápszeres baba gyomra is ugyanolyan, és nagyon-nagyon ritka az olyan, hogy már 4 hónapos kor körül érettek lennének rá.
2012. jún. 22. 21:40
7/8 anonim válasza:
Az én babám ugyan anyatejes, remélem lesz is tej bőven 6 hós koráig, én akkor kezdem majd el a hozzátáplálást, először csak lével. A barátnőm babája részben tápszeres, Ő négy és fél hós korában kezdte a hozzátáplálást. Nem mondta neki az orvos, hogy ne tegye. Én is úgy tudtam, hogy tápszereseknél lehet előbb kezdeni. Úgy 20-30 éve már 2-3 hós kortól kezdték a hozzá táplálást. Félre értés ne essék, nem mondom, hogy ez jó volt, de mégis felnőttünk. Én is 3 hós koromtól kaptam, és nincs semmiféle allergiám, felnőttem. Az anyósom le van döbbenve, hogy a 3 hós gyerekem legalább cukros teát kapna, de nem kap. Elmagyaráztam neki, hogy ennyi idős gyereknek pontosan elegendő az anyatej, másra nincsen szüksége. Kérdező! Szerintem, ha csak anyatejes a babád, és van bőven tejed, hat hós kora előtt ne kezdd a hozzátáplálást!
2012. jún. 23. 09:31
8/8 xStefix válasza:
Az orvosok valamiért nem tudják, hogy a tápszeres babák emésztőrendszere sem érettebb, mint az anyatejeseké.. sőőőt. Vagy tudják, de valamiért nem akarják mondani. Vagy nem érdekük ezt mondani, sajnos. Nem tudom.
A bébiételgyártó cégeknek sem az az érdeke, hogy mindenki 6 hósan kezdjen....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!