Anyukák! A baba hány hónapos korától kezditek a hozzátáplálást?
Na ez az a kérdés amire egybehangzó választ sosem kapsz:)
MOST úgy mondják hogy 6 hónapos korig csak anyatej, amivel egyetértek mert fejlődnie kell az emésztőrendszerének.
4 hónapos koráig tudtam szoptatni, aztán tápszeres lett, majd kiderült hogy tejallergia gyanús és én elkezdtem a hozzátáplálást.De nagyon lassan(szinte heti egy fél kanálka valami), úgy hogy szinte az igazi hozzátáplálás 5 és fél hónapos kezdődött el.
Régen meg teljesen más volt, így az előző generációk hamarabb kezdték el...
Igen, elvileg 6 hónaposan CSAK anyatejjel kell táplálni a picit, de mégis a legújabb irányelvek azt mondják, h 5 hónaposan a glutént el kell kezdeni adni! Egyébként minden mással ajánlott megvárnia 6 hónapot. A tápszzer már más dolog.
(első vagyok)
Hat kedves meg nem vedoneni, eleg rosszul tudod akkor.... A glutent 4 es 7 honapos kor KOZOTT kell elkezdeni adni, amig meg anyatejes es ervenyesul az anyatej vedo hatasa.
Oszinten sajnalom, hogy ilyen vedonok lesznek,,akik felinformaciokat terjesztenek....
Na, ezért szeretem ezt az oldalt, amikor jönnek azok az anyukák, akik meggyőződtek róla, hogy övék a világ bölcsessége, és megkérdőjeleznek egy (jelen esetben csak leendő) szakembert.
Az illető (nem nézem vissza hányadik) válaszolótól kérdem, hogy hallott-e már gluténmentes babakekszről pl?
Én mint egy anyuka a 2. babával még mindig úgy tudom, hogy anyatejes bébit 6 hónapos korig nem kell semmi mással etetni.
Nálunk most is a tápszer "győzött", ezért 4 hós korától elkezdem majd a barackot, krumplit, sütőtököt.
Személyes véleményem, hogy az almát (oké, hogy nagyon kevés allergén van benne) a magas savtartalma miatt megint későbbre fogom tartogatni. Az első babám is csak jóval később szerette meg, akkor is leginkább keksszel.
A 3 hónapot azért korainak tartom, hiába hogy régen ez volt a szokás, mára már kiderült, hogy nem volt egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!