Anyukák! A baba hány hónapos korától kezditek a hozzátáplálást?
Ugyanúgy a leendő védőnéni vagyok. Azt mondod, h 4-7 hó között kell? Akkor hazudtold meg a módszertani leveleket és kész. Az anyáké a tudás, mert 'az internet megmondta!' Végülis csak 4 évig tanulom a dolgokat, olvasom a legújabb ajánlásokat, és készülök államvizsgára...
De a 3 hónapos baba szervezete még nem kész arra, h hozzátáplálj! Ha nincs elegendő anyatej, akkor legyen tápi!
Kedves Védőnő!
Nekem két gyerekorvos ajánlotta,hogy tápszeres, nehezen kakiló babámnál nyugodtam kezdjem el 3 és fél hónaposan adni a püréket!
Akkor ezek szerint ők hülyék, és rosszat mondtak!
Na mindegy, annak legalább örülök,hogy azóta minden nap van a babámnak széklete!:)
Én is írtam, hogy 3,5 hónaposan kezdtük, szintén a doki tanácsára.
Úgyhogy rohadjon meg, aki lepontozott.
Már mást nem tudok írni az ilyen emberekre.
Kedves Védőnő!
Az én férjem orvos, a babánk kizárólag tápszert kap 3 napos kora óta, a hozzátáplálást a férjem és még 2 másik gyermekgyógyász javaslatára 3-4 hónaposan kezdjük majd.
Kedves leendo, de szerencsere meg nem vedono!
En a glutenrol beszeltem, ez szerepel a jelenlegi ajanlasokban, amit urta. Egyebkent gyermekorvos vagyok, de a hajam egnek all a vedonoktol es a hianyos tudasuktol. Abban is tevedsz, hohu 5 HONAPOSAN KELL kezdeni HAZTARTASI KEKSSZEl. Nem, a babaknak nem adunk ht kekszet, adtunk 20-30 eve, de mar nem.
Valoban el lehet kezdeni mat 3,5-4 honaposan a tapszereseknel, sot javasolt is, de nem haztartasi keksszel.
Bocs, de ismet csak azon kapom magam, hogy a vedonok meggyozodesbeli tevedeseit.
Köszönöm a válaszokat!
Tápszeresek vagyunk mi is. Egy szopizásnál 30-40 ml. anyatejet tudok adni a babámnak. Széklete neki is csak 3-4 naponta van, ezért kérdeztem a hozzátáplálást!
Egy rövid sztori:
4 hónaposan bekerültünk egy gasztrós kórházba,mert ekcémás lett a tejalapú tápszertől,fulladt és éjszakánként öklendezett, ment a hasa,gyakorlatilag mindent visszabukott.2 nap megfigyelés után speciális tápszert kaptunk és orvosi javaslatra elkezdtük a hozzátáplálást, valamint amin totál kiakadtam:adjak naki napi fél háztartási kekszet.
Nem azon voltam ki hogy glutént kell adni, mivel ha a tejre allergizál tönn esélyünk van a gluténra is, hanem hogy a főorvos ajánlja a napi fél kekszet ami tejjel és cukorral készül.Egy tejallergia gyanús babának?!
A másik pedig hogy hiába írta rá lelkesen a doki hogy ő mit lát jónak az én babám marhára nem akart mást enni 5 hónapos koráig csak tápszert(ha lett volna még tejem és nem apad el az idegeskedés miatt akkor a cici...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!