Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! A baba hány hónapos...

Anyukák! A baba hány hónapos korától kezditek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy 3 hónapos kortól lehet.
2012. máj. 20. 23:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Tápszeres a lányom,mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.
2012. máj. 21. 09:11
 12/19 anonim ***** válasza:
96%

Ugyanúgy a leendő védőnéni vagyok. Azt mondod, h 4-7 hó között kell? Akkor hazudtold meg a módszertani leveleket és kész. Az anyáké a tudás, mert 'az internet megmondta!' Végülis csak 4 évig tanulom a dolgokat, olvasom a legújabb ajánlásokat, és készülök államvizsgára...

De a 3 hónapos baba szervezete még nem kész arra, h hozzátáplálj! Ha nincs elegendő anyatej, akkor legyen tápi!

2012. máj. 21. 09:54
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Védőnő!

Nekem két gyerekorvos ajánlotta,hogy tápszeres, nehezen kakiló babámnál nyugodtam kezdjem el 3 és fél hónaposan adni a püréket!

Akkor ezek szerint ők hülyék, és rosszat mondtak!

Na mindegy, annak legalább örülök,hogy azóta minden nap van a babámnak széklete!:)

2012. máj. 21. 09:57
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

Én is írtam, hogy 3,5 hónaposan kezdtük, szintén a doki tanácsára.

Úgyhogy rohadjon meg, aki lepontozott.

Már mást nem tudok írni az ilyen emberekre.

2012. máj. 21. 10:02
 15/19 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Védőnő!

Az én férjem orvos, a babánk kizárólag tápszert kap 3 napos kora óta, a hozzátáplálást a férjem és még 2 másik gyermekgyógyász javaslatára 3-4 hónaposan kezdjük majd.

2012. máj. 21. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:
62%

Kedves leendo, de szerencsere meg nem vedono!

En a glutenrol beszeltem, ez szerepel a jelenlegi ajanlasokban, amit urta. Egyebkent gyermekorvos vagyok, de a hajam egnek all a vedonoktol es a hianyos tudasuktol. Abban is tevedsz, hohu 5 HONAPOSAN KELL kezdeni HAZTARTASI KEKSSZEl. Nem, a babaknak nem adunk ht kekszet, adtunk 20-30 eve, de mar nem.

Valoban el lehet kezdeni mat 3,5-4 honaposan a tapszereseknel, sot javasolt is, de nem haztartasi keksszel.

Bocs, de ismet csak azon kapom magam, hogy a vedonok meggyozodesbeli tevedeseit.

2012. máj. 21. 12:57
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Na: nekem azt mondta a védőnő, hogy a glutént 4 és 7 hónapos kora között kell bevezetni a legújabb kutatások szerint. Javasolta, hogy nyugodtan adjak neki darált háztartási kekszet gyümölcsbe, egy mokkáskanállal. Ajánlotta még a Miliupa gabonás pépet, azzal is be lehet vezetni a glutént. Én hiszek neki, 5 hónapos múlt a fiam, kapja már a gyümiket keksszel.
2012. máj. 21. 15:09
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tápszeresek vagyunk mi is. Egy szopizásnál 30-40 ml. anyatejet tudok adni a babámnak. Széklete neki is csak 3-4 naponta van, ezért kérdeztem a hozzátáplálást!

2012. máj. 21. 23:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Egy rövid sztori:

4 hónaposan bekerültünk egy gasztrós kórházba,mert ekcémás lett a tejalapú tápszertől,fulladt és éjszakánként öklendezett, ment a hasa,gyakorlatilag mindent visszabukott.2 nap megfigyelés után speciális tápszert kaptunk és orvosi javaslatra elkezdtük a hozzátáplálást, valamint amin totál kiakadtam:adjak naki napi fél háztartási kekszet.

Nem azon voltam ki hogy glutént kell adni, mivel ha a tejre allergizál tönn esélyünk van a gluténra is, hanem hogy a főorvos ajánlja a napi fél kekszet ami tejjel és cukorral készül.Egy tejallergia gyanús babának?!

A másik pedig hogy hiába írta rá lelkesen a doki hogy ő mit lát jónak az én babám marhára nem akart mást enni 5 hónapos koráig csak tápszert(ha lett volna még tejem és nem apad el az idegeskedés miatt akkor a cici...).

2012. máj. 22. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!