Honnan tudom h elég tápértékes-e a tejem? Hogyan tudom jó tápértékessé tenni ha nem az?
Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 10:20
1/6 anonim válasza:
A tejedben (ha csak nem vagy vészesen alultáplált) minden megtalálható ami a babádnak kell. Ettől függetlenül, mivel sokszor a vitaminokat és egyéb értékes anyagokat a szervezeted ilyenkor tőled vonja meg így érdemes sok zöldséget (frisset nem primőrt) és gyümölcsöt fogyasztani, változatosan táplálkozni és sokat inni. Mert így akkor te sem leszel vitaminhiányos.
2/6 anonim válasza:
A tejed tökéletes, amit az első válaszoló ír, igaz: max. te lehetsz vitaminhiányos, mert csakúgy, mint várandósság alatt, a szervezeted a babának ad mindent elsősorban. Így olyan nem is fordulhat elő, hogy nem elég tápláló a tej, max. te nem vagy jól táplálva, erre meg könnyű odafigyelni.
3/6 anonim válasza:
Én elmentem és csináltattam egy vérképet,hogy lássam hányadán állok.Mivel alapvetően nekem nagyon kevés a vasam,ezért terhesség alatt is oda kellett rá figyelnem.Tehát a vérképből is lehet következtetni pár dologra és azokat lehet korrigálni vitaminokkal.Én azt csináltam még,hogy lefejtem egy kis mennyiségű tejcsit,miközben szopizott a kisfiam (kb. a szoptatás közepe tájékán),és állni hagytam.Megnéztem mennyi zsír ül ki a tetejére.Ha eléggé kettéválik a tej,akkor jó a tápértéke és eléggé tápláló a babádnak.Emellett természetesen arra is figyelj,hogy hízzon,husisodjon kellően-ebből is arra lehet következtetni,hogy jó minőségű az anyatej.4 hónapos kisfiú anyukája.
4/6 anonim válasza:
Kedves utolsó szerintem (bár nem vagyok szakember) de az, hogy mennyi zsír van az anyatej tetején az nem jelent semmit.
Ahogyan változik a baba igénye úgy változik az anyatej összetétele, így senki ne gondolja, hogy nem jó az anyateje, mert 1dl nem "ül meg" 2-5 ml zsír.
kedves kérdező (és főleg utolsó válaszoló) ajánlom figyelmedbe ezt a szakértő válaszol cikket:
(ettől függetlenül persze nem árt, ha vitamint eszel csak ha nem természetes vitaminokat, hanem vitamin készítményeket akkor figyelj oda, hogy olyat amit szoptatás alatt is lehet szedni)
5/6 anonim válasza:
Ja még annyit, hogy szakember nem vagyok, de 2 kislányt szoptattam és bár volt, hogy híg és átlátszó volt a lefejt tej mégis szépen gyarapodtak...
6/6 anonim válasza:
mindenképpen értékes, emiatt ne aggódj.
ha eszel sok vitamindús ételt, fehérjét, akkor bíztosan tökéletes a tejed a babádnak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!