Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet hogy 6 hét után rendesen...

Lehet hogy 6 hét után rendesen fogok majd tudni szoptatni?

Figyelt kérdés
6 hetes a babám, de csak most kapott rá a cicire, mert kicsit befelé volt a bimbóm és nem tudta szívni rendesen.Azért hogy ne kínlasszam, meg hogy nehogy visszaessen a súlya inkább elkezdtem mellszívóval fejni és úgy adtam oda neki. Most pár napja újra megpróbáltam szoptatni és úgy rákapott(a mellszívó szépen kiemelte a bimbóm),hogy kiszívta mond a két mellemből az összes tejet.Az a baj, hogy nincs elég tejem mert még tápszert szoptatás után mindig megiszik 30-40 ml. Lehet, hogy ezek után még gyarapodhat a tejem, vagy már csak csökkenni fog?
2012. jún. 6. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amilyen gyakran tudod tedd mellre és utána mindig fejjél hátha jön még belőle.igyál tej serkentő teát meg ha nincs ellenedre akkor sört is ihatsz szoptatás után!szerintem ne add fel és pihenj amennyit tudsz az is segít!
2012. jún. 6. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kapni bimbókiemelőt, nem tudom próbáltad-e már.

A Babák a legjobb mellszívók :), sokkal jobban stimulálják a melleket, gyakori mellretétellel tud a legjobban gyarapodni a tej.

Ajánlom még az alkoholmentes sört (Auchanban akciós 7-ig, 99 Ft/doboz), és az Urtica Urens homeobogyót. Remélem el tudjátok hagyni hamar a tápszert :)

Sok sikert és jó babázást :)

2012. jún. 6. 14:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, most lehet kevesebb neki a tejed, mert a fejés csak nem olyan hatékony, mint a baba.

Nálam ugyan ez volt a gond, de én kb. 2 hét múlva vettem bimbóvédőt, és azzal gyönyörűen szopott! 8 hónapig hű segítőtársam volt a bimbóvédő! Ritkán kellett pótlás, ugyanúgy szopott, mint nélküle tette volna (ha tud)!

Tedd minél gyakrabban mellre, igyál sokat, fejhetsz is szoptatás után, próbáld ki az urtica urens homeós golyót, nekem ez mind segített! Mindig lesznek mennyiségi csökkenések, hol több-hol kevesebb lesz a tej, de kitartás! Maradj meg a cicinél, mert sokkal kényelmesebb, mint a lefejt tejet üvegből adni.

(Bár a bimbóvédőt is mosogatni kell.)

2012. jún. 6. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom,hogy minnél gyakrabban tedd cicire a babát.Akkor is,ha még nem éhes.Had dolgozzon kicsit rajta,ez stimulálja legjobban a tejtermelést.Én Mecsek tejszaporító teát iszom.Az elején még napi 3 l-t,2 és 3 filterrel elkészítve.Ma már csak hetente 1-2 alkalommal készítek 3 filterből 1,5l-t.A kisfiam 4 hónapos és aktívan szopizik. :) Próbáld ki az alkohol mentes sört.Én ízesítettet iszok,az nagyon finom;nem érzik rajta a sör íze.Emelett ami még nekem bevált,az 1-2 pohár vörösbor.Lehet megköveznek érte,de az biztos,hogy olyan szinten serkenti a tej termelést,hogy hihetetlen!A vérképzésnek sem árt és a babának sem,ilyen kis mennyiségben.Próbálkozz és nem lesz baj,menni fog! :)
2012. jún. 6. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne a legjobb, ha nem adnál egyáltalán pótlást, hanem megkínálnád a másik melleddel. 30-40 ml nem olyan nagy mennyiség, hogy ne jönne össze a másik ( vagy utána újra az első) melledből. Legalábbis a plusz stimulus jót tenne a tejtermelésnek.
2012. jún. 6. 19:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok, eddig elég jól működik a dolog, az utolsó négy etetésnél már nem kért pótlást, megkínáltam, de kinyomta a cumisüveget.Egyébként mindkét mellből szoptatom. Remélem lesz elég tejem és elég lesz neki.Annyit küszködtünk hogy szopizzon, mégiscsak jobb neki is meg nekem is mint tényleg a cumisüveggel, meg a fejővel vacakolni.Köszi a válaszokat!
2012. jún. 7. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!