Ha valakinek van rendesen teje, tud szoptatni is-akkor kell ill. lehet mellé adni a babának teát? (ha igen, akkor miért és milyet? )
Fél éves korig nem kell a szoptatott babának se víz, se tea, a szakirodalom szerint.
Persze vannak kivételek, mondjuk ha nagyon meleg van nyáron, vagy beteg a baba, vagy ilyesmi.
Mondjuk amikor mi voltunk babák, minket teáztattak rendesen. Engem ezzel nyüstöl anyám is, anyósom is, apám felesége is, hogy ki fog száradni a babám, ha nem adok neki teát.
Dehogy adok neki (1 hónapos amúgy), ha van bőven tejem, és szépen gyarapodik, és semmi baja.
Szerintem erről eléggé megoszlanak a vélemények, kíváncsi vagyok, milyen válaszok jönnek majd még.
Üdv
2. vagyok!
1.válaszoló: én egyetértek :)
Én amúgy igény szerint szoptatom a babámat, napközben nagyjából 2 óránként kér enni, éjszaka pedig 3-6 óránként, ez változó.
Szia! Enyém is csak szopizik viszont én adok neki inni. Ha nagyon nehezen kakil kamillát, nagyon gyengét ez mindig segít. Egyébként babavizet kap fél kávéskanál bio nádcukorral és néhány csepp citromlével- c vitamin.
Igényli és megnyugtatja, egy nap össz. kb egy deci folyadék fogy el nálunk.
Most következik a bio csipkebogyó a vitamin miatt, bacis időszak nagyon féltem.
7 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!