Szopathatok e így?

Figyelt kérdés
sógornőmnek hirtelen kórházba kellett menni, otthon van a 2 hónapos pici, aki cumisüvegből még nem ivott. nekem a lányom 9 hónapos még én is szoptatok, adhatok e a picinek? vagy abból baj lenne?
2012. máj. 22. 17:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Hát... Én nem értékelném, ha valaki megszoptatná a gyerekem. A kicsi fog inni a cumisüvegből is.
2012. máj. 22. 17:50
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
En megkerdeznem a sogornomet, hogy o mit szolna hozza. En pl. nem orulnek, ha mas szoptatna a gyerekemet, de izlesek es pofonok. Baj nem lenne belole, a tej szopi kozben termelodik es a baba igenyeihez viszonyul, tehat a babanak tokeletes lenne a te tejed is.
2012. máj. 22. 17:50
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Igen, szoptathatnád. De a sógornőd benne lenne? Egyébként cumisüveg lehet pohárból vagy kanállal adni neki tápszert/anyatejet vagy esetleg gyógyszeres (pl. nurofenes) fecskendővel, így elkerülhető az esetleges cumi-zavar.
2012. máj. 22. 17:55
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
A picit egyébként magával viheti a kórházba. 6 hónapos korig a kizárólag szoptatással táplált baba az anyukájával együtt egy bab-mama szobába kell hogy kerüljön, bármelyikük is a beteg. Kivéve persze fertőző betegnél, vagy ha valamelyikük állapota ezt nem engedi
2012. máj. 22. 17:57
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ebben a kérdésben neked és a sógornődnek kell döntenie. Ha ez mindkettőtök számára elfogadható, hajrá! Ez egy nagyon kedves gesztus. Régen egyébként ez bevett szokás volt, innen származik a tejdajka és a tejtestvér szó.
2012. máj. 22. 18:13
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha az anyuka is benne van, akkor szoptathatod, baja nem lesz a babának. De sokan nem szeretik az ilyesmit. Úgyhogy mindenképp kérdezd meg.
2012. máj. 22. 18:27
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Az is kérdés, hogy a baba elfogadja-e, de ha igen, akkor minden további nélkül lehetséges.
2012. máj. 22. 18:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyatej-adó anyuka vagyok, 7 hónapos a babám, és az én tejemet adják a koraszülött, meg beteg babáknak, tehát baja biztos nem lesz tőle. Az meg, hogy megszoptathatod-e, kérdezd meg a sógornődtől, de én pl. örülnék neki, ha akkor is kapna anyatejet a babám, ha én nem tudok adni neki. Régen ez tényleg tejtestvéreknek hívták, és szerintem nagyon jó dolog, és rendes tőled, hogy a sajátod mellett még gondolsz más babájára is. :-)
2012. máj. 22. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:
52%
Nekem nem azzal lenne problémám, hogy más anya tejét kapja a gyerek. Cumisüvegből, pohárból, oké. Nade megszoptatni???? Az annyira intim dolog, nem szeretném ha valaki ilyet tenne, még akkor sem, ha tiszta szívjóságból.
2012. máj. 22. 19:47
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Természetesen nem önkényesen tettem volna, sógornőm kért meg rá, ha esetleg nem fogad el semmit, és őt műteni kell. de addig próbálkoznak bevinni a picit, ill. fejni. még egyszer köszönöm nektek!
2012. máj. 22. 20:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!