Probléma, hogy cumit adtam neki? Elronthatok így valamit?
Igen, ha ennyire sok tejed van (jelenleg), akkor megérheti az anyatejleadás is, ha vállalkozol rá. :)
Ahogy írod, ilyen esetben még akár azt is megteheted, hogy nem is minden szoptatásnál, hanem csak minden 2. alkalommal váltasz mellet. Igaz, hogy ezzel az első pár napban kicsit megkavarod a rendszert (szükség lehet a pihenő mell fejésére), de utána valószínűleg erre állna be a tested. Nagyon bő tejű anyukáknak szokták ezt javasolni, hogy a baba biztosan hozzájusson a hátsótejhez is. (Bár ahogy látom, szépen gyarapodtok így is.:)
A habzsolással, ha ő alapból ilyen típus, nagyon tényleg nem lehet mit kezdeni. Ha nem azért van így, mert sokáig vársz a mellre tétellel és esetleg belovallja magát, azért fal utána ennyire, akkor még annyit próbálhatsz, hogy szopi közben többször is megbüfizteted, ha épp hagyja magát. (Bár 10 percen belül ez kicsit nehézkes.:)
Illetve, ha fekve szoptatod és utána ott tudod hagyni az ágyon, nem mozgatod, akkor ezzel is csökkentheted az alvás közbeni büfi, bukás esélyét. (De persze azért figyeld kezdetben.)
Mindezt csak azért írtam még le, hogy lásd, a szopival még ennyi mindenben lehet gondolkodni, ha kipróbálnád és a kisfiad is együttműködne benne.
A lanyhább szopit úgy értettem, hogy ezek szoktak lenni a korai cumizavar jelei: a baba ügyetlenebbül kap a mellre, mintha elfelejtett volna szopizni; nem kapja be elég mélyen; erőtlenebbül, lassabban szív; rövidebb ideig, türelmetlenebbül szopik; amikor már nem olyan erősen, mérges lesz, elfordul. Később pedig jellegzetes, hogy a baba feje szinte "pattog" a mellen, oda-vissza rángatja.
Ezeknek egy részét persze okozhatja más is, és részben természetesen is előfordulnak majd nagyobb korában - de mivel cumizik is, mindig legyél inkább résen velük kapcsolatban.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Tejleadás: nagyobbik fiamnál nehezen indult be a szopi és emiatt 4 hónapig éjjel nappal fejtem 2 óránként, nehéz időszak volt, de megérte : 6 hetesen szopizott először és utána másfél évig. Szóval engem ez eléggé megviselt, ezért most nem szeretnék fejni, fiamnak volt tejtestvére. (unokatestvérének adtam rengeteg tejet, mert a sógornőm nem tudott szoptatni)Most nagyon időm se lenne mert kicsi fiam 2 óránként szopizik megint a napokban. Tudom, h nem gond a cumi, de vhogy belül zavar. Nagy fiamnak se volt és ő az ujját se szopta. Gondoltam én is arra, hogy túlzottan kivárom az etetési időt, de így is alig húzzuk ki a 2 órát, van hogy látom, h kell neki és másfél óra múlva is kap, van hogy 3 órát el van kaja nélkül. Most azt próbálom, hogy büfiztetem szopi közben többször.Ha esetleg még olvassátok a válaszomat, kérjek írjatok, hogy nektek volt-e 6 hetesen fejlődési ugrás és milyen volt. Szerintem nálunk most az lehet, nem fogadja el a cumit nagyon és éjjel is nappal is visszatért 2 óránkénti evésre és nyugtalan picit csak a cicin nyugszik meg és jóval hosszabban szopizik mint eddig.
Igen, ugrásról lehet szó.
Szerintem te is érzed, hogy felesleges húzogatni a szopi idejét ;) - ha ő már másfél óra múlva kér, hát adj neki akkor. Sőt, most még olyan is előfordulhat, hogy óránként fog, de akkor meg erre van szükség... Gondolj arra, hogy esetleg szomjas is lehet, nemcsak éhes, ezért is kér időnként "túl korán" vagy gyakrabban. Éshát még sokféle oka lehet rá... Szóval csak igény szerint. Jól csinálod, ne aggódj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!