Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Becsomósodott fájó mell,...

Becsomósodott fájó mell, mellszívási probléma, ki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Második, 10 napos újszülött babámmal vagyok itthon, és a gondom a következő: 1. ugyanott ugyanazon a mellemen becsomósodott kissé begyulladt a tejcsatorna, amivel már kislányommal is szenvedtem első belövellést követő napokban. A különbség csak annyi, hogy ez a gond napokon belül megoldódott , mert lánykám gyönyörűen leszívta a csomókat. Most viszont úgy érzem, hogy rossz a kisfiam szopási technikája, bizonyos területekről nem jön le a tej, így forgatni szoktam pl hónaljtartásban , fejjel ellentétes irányban is szoptatok. Mégsem tudja leszívni a fájó csomót a mellemből. Hiába masszírozom meg hiába a meleg víz. Tökéletes csomómentes mellet még nem sikerült produkálnunk együtt. 2. Próbáltam a Medela mellszívómat is, de mint korábban sem, nekem most sem sikerül vele szívni fél óra kínlódás után sem 10 ml-nél többet. Hogyan kell használni? HIába masszírozom előtte a cicit.
2012. márc. 5. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell a mellszívó, fejj kézzel. Masszírozd a melled folyamatosan, körkörösen, főleg a csomót. Fáj, nagyon is de muszáj szétnyomkodni a csomót, mert tejlázat fogsz kapni.
2012. márc. 5. 13:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem pont a kézi fejéstől csomósodott be, pedig szakember csinálta.

Jobb ötletem nekem sincs: jó meleg víz, masszírozás és úgy próbálj meg szoptatni, hogy a baba álla a csomó felé nézzen.

A Medelához: nekem ömlött tőle a tejem (kézi volt, Harmony), anyatejleadó voltam :) A szilikonos fejjel csináltam, jól rászorítva, előtte bemelegítve a cicit.

2012. márc. 5. 13:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Forralj a mikróban egy kávés pohárban vizet, a vizet öntsd ki, a forró poharat forgasd a melleden amennyire csak bírod, aztán masszírozd ki. Tudom, hogy drasztikusan hangzik, nekem is úgy ajánlották, elég szar volt megcsinálni is, de nekem segített.
2012. márc. 5. 13:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem úgy sikerült könnyen fejnem, hogy a baba beindította a tejleadó reflexet, és akkor tettem rá a szívót.
2012. márc. 5. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!