Probléma, hogy cumit adtam neki? Elronthatok így valamit?
Ha már megtanult szopni, nem lehet baj belőle, főleg, ha csak alváshoz használjátok. Egyébként is lehet, hogy hamar le fog róla szokni magától.
A lányom 1 hónapig cumizott, a fiam 1 éves koráig. Mindketten maguktól kiköpték, nem volt gond, hogy még 4 évesen is cumi...
Kis cukor porszívó. :)
Egyik tipp: Szopizásnál, ha aludni készülne, megpróbálhatod, hogy arra a melledre teszed rá, amelyikben kevesebb tej van. Nem biztos, hogy ez beválik, de általában az üres(ebb) mellből nehezebben ill. lassabban ürül a tej - vagyis nem fog annyira ömleni a szájába, tehát talán sikerülne neki rajta cumizni, elaludni. (Mondjuk ez főleg akkor működik, ha két mellből szopizik egyszerre, mert akkor van üresebb mell.)
Másik tanács: Ha a fenti nem válik be, akkor talán nem lesz baj, ha ilyen módon használjátok játszócumit, mint ahogy leírtad; de továbbra is figyeld azért a picidet!
A játszócumi inkább a tejmennyiséget befolyásolhatja, a szopókészséget talán ritkábban. Az előbbi esetben az okozhat gondot, ha a baba a cumizás miatt nem tölt elég időt a mellen, így nem lesz meg a kereslet-kínálat vagy nem nő elég tempósan a tejmennyiség (pl. ugrásnál). Utóbbinál meg ugye a másfajta szopizási mód.
Vagyis, ha szükségét látod, használd a cumit nyugodtan - de figyelj közben a zavaró jelekre. Ha bármikor úgy látod, hogy a babád hirtelen lanyhábban szopizik vagy nagyon lecsökken a tejed, akkor szükséges lehet a cumi elhagyása. (Nem biztos, hogy pont ez lesz az ok, de ezt is végig kellhet majd gondolni.)
Ja igen, ami még feltűnt: Azt írod, sok tejed van, fejned is kell, mert marad szopi után is. Namost. Ebben az esetben lehet, hogy a fenti tippem nem fog működni - de biztos, hogy szükséges minden alkalommal fejned?
Szerintem inkább csak akkor fejj, ha annyi marad benned, ami még feszül (de ezt azért kétlem); illetve akkor, ha szopik között kezded érezni, hogy feltelsz. De ilyenkor is csak annyit, hogy megkönnyebbülj, ne fejd ki magad teljesen!
Ezt azért írom neked, mert ha tényleg sok tejed van, és tartósan így marad (pl. azért, mert mindig ráfejsz), akkor egyelőre nem fog beállni az egyensúly - ami miatt viszont várhatóan továbbra is erősen fog folyni a tejed (ha). Vagyis sose fogod tudni mellen altatni a babád (ha ez esetleg cél lenne). És ezért szükség lehet a cumira is az alváshoz.
Remélem, érthetően írtam le...
Köszönöm a válaszokat!
Egy mellből szoptatok, egyszer a bal egyszer a jobb 2 óránként. 4-5 hetes kora óta nem fejek, addig is úgy fejtem, hogy napi egyszer, főként este előtt, hogy éjjel ha hosszabban aludna ne legyen gond. Azóta hébe-hóba fejtem csak mert volt, h 4 órát aludt és utána 3 at és az sok volt mindkét cicinek. A védőnő azt mondta, h csak addig fejjel, amíg spriccel, így nem fejem ki csak addig amíg ömlik. A múltkor etetés után még 60-70 ml kijött spriccelve amikor sokat aludt, viszont így utána jobb volt az éjszaka, mert nem kellett fél órát büfiztetni, meg nem bukott hanem szépen aludt szopi után. Éjjel nem fogad el cumit. A hízása is jó sztem , mert 3700 volt mikor hazajöttünk 4 naposan és most 6 hetesen 5240 gr. Arra gondoltam, h majd később elvenném tőle a cumit, de most még nagyon erős a szopási ingere, és örülök, h most nem hasfájós. Nagyfiammal 4 hónapig szenvedtünk a sok hasfájással, de ő hosszabban szopott.
Bocsi az off-ért!
Nem gondolták az anyatej-adásra? Ha már úgyis fejsz, és "ömlik" a tej, jó lenne ha le tudnád adni. Egy kicsit macera az orvosi vizsgálatok (bár mindenhova soron kívül engednek), meg a bemosakodás, de aztán beletanul az ember és megy simán. Meg egy kis plusz pénz. Ha érdekel írj, és adok tel.számot vagy infót.
Amúgy hasonló volt a helyzet nekem is a 2. babával, már korán adtam neki cumit, de nem lett semmi rossz tőle, ugyanúgy szopizott mindig, ő is hamar behabzsolja a magáét, a többit meg leadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!