Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit szóltok ahhoz, hogy egyes...

Mit szóltok ahhoz, hogy egyes tejleadók simán lefogynak akár 10 kilókat is, miközben bizonyított tény, hogy ezzel mérgezik a tejet?

Figyelt kérdés

A fogyás alatt a zsírréteg, ami rengeteg mérget, gyulladást kiváltó faktort tartalmaz (most ne menjünk a részletekbe) a gyors fogyás, de akár egy ütemesebb lassabb fogyás során azonnal a keringési rendszerek által a tejbe vándorol.

Az az anyuka, aki a saját babájával teszi meg felelőtlenül, vagy pusztán tudatlanságból, az is gond, de a tejleadók ezt fokozottan figyelembe kellene hogy vegyék. Ilyen fajta ellenőrzés sem a tejleadónál sem a tejen nincs, sőt talán van, ami nem is kimutatható.

Ez azért is problémásabb ügy, mert ez a tej sokszor veszélyeztetett csecsemőkhöz, újszülöttekhez jut.

Nagyon-nagyon etikátlannak tartom.

Egyesek még mellet sem mosnak, esetleg vízzel leöblítik, mielőtt fejnének.

Nem a tejleadókat minősítem, csupán azokat, akik így cselekszenek.

Mindez nem légből kapott, maguktól a tejleadóktól hallottam erről, teljesen más témák kapcsán, és többször is.

2012. máj. 19. 08:44
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon koszonom a sok erdekes es hasznos publikaciot, amit linkeltel!

Egyebkent, ha valoban annyi karos anyag jutna at a tejbe a szopi alatt, mereganyagok, gyulladasfaktorok, stb. stb, ha valoban ennyire mergezo lenne az anyatej, akkor mar reg kihalt volna az emberiseg, mert a termeszet nagyon elrontott volna valamit. De az is bizonyitot teny, hogy a (mereggel teli) anyatejes babak sokkal ellenallobbak, erosebb az immunrendszeruk, sok betegseget kesobb vagy egyaltalan nem kapnak el es meg sorolhatnam, mint a tapszeresek. Vajon miert? Es vajon miertengedik, hogy a mereggel teli lefejt tejjel taplaljak a koraszulott babakat, miert nem tapszerezik oket?

Menj vissza a cegedhez, legyen az a nestle, a milupa vagy a hipp es tejesz ott az iget, itt nem sokra mesz vele....

( nem a tapszer ellen beszelek, en is adok mindket gyerekemnek, de nem az anyatej helyett, hanem mellett. Adnam helyette is, ha nem lennetejem, de semmikepp nem azert, mert azt mergezonek gondolom,)

2012. máj. 19. 14:37
 32/45 anonim ***** válasza:
93%

Erről a "rengeteg méregről" már gyulladást kiváltó faktorokról írhatnál többet,ugyanis van egy dietetikus végzettségem is,bár nem dolgozok benne de ez tipikusan sallang dumának tűnik nekem,amiről te sem tudod mit jelent.

Vannak neked méregtelenítő szerveid egyrészt,másrészt az anyatej nem egy szemetesláda amibe minden ganét beledobál a szervezet,ugyanis az utód felnevelése és egészsége elsődleges helyen áll,a természet meg nem dolgozik maga ellen.

A tejtermelés kb 500+ kalóriáűt igényel,ezt könnyű túllépni ,a hormonháztartás eléggé megőrül terhesség-szoptatás alatt,felléphet hatalmas étvágy,ami a tejetermelés zsmepontjából haszontalan (gondolok itt arra,hogy valaki rengeteg édességet,sütit,stbt kíván) ,és csak az anyuka fog felszedni magára pár kilót terhesség alatt.

Na de ha normálisan étkezik valaki,akkor szoptatás alatt nagy valószinüséggel fogyni fog. Egyszerű,ha kevesebb kalóriát viszel be,mint amennyire szükség van a szervezet a tartalékokhoz nyúl (először a vércukor,utána glikogén raktárak,ezután a jön a zsírfelesleg ,feltéve ha elegendő fehérjét viszel be ahhoz,hogy ne az izmokat kezd el lebontani). Annyit szoktak tanácsolni,hogy szoptatás alatt ne egyből a maratont akarja lefutni valaki, főleg ha előtte életében nem sportolt. Egyrészt mert meg fog dögleni és 3 alkalom után feladja,másrészt a folyadékpótlásra hajlamosak nem figyelni az emberek,a legtöbben sokkal kevesebbet isznak mint amennyit kéne,és ez a szoptatás alatt még hatványozottabban fontos.Másrészt az izomláz alatt terlemődő tejsav állitolag megváltozhattja a tej izét,amit a babák nem díjaznak. De az átgondolt,ésszerű,és fokozatosan bevezetett sportnak SEMMILYEN élettanilag káros hatása nincs,sőt.

Egyetlen egy hiteles szakirodalmat nem fogsz tudni mutatni,ami az állítolagos mérgeidről ,vagy a gyulladást kiváltó faktoraidról fog írni. Ez azt jelentené,hogy effektive egy steril gyulladást válthatsz ki a gyerekben a tejeddel,ami nagyon súlyos és még annál is ritkább dolog. És még egy fontos tényező: én még sosem hallottam/tanultam/olvastam olyat,hogy valakinél az anyajtej váltott volna ki steril gyulladást.

És a kérdés alapvetően rosszindulatú,provokativ. Nem baj ez,vannak konfliktusfüggő emberek,csak hülyeségeket ne terjessz.

2012. máj. 19. 14:39
 33/45 anonim ***** válasza:
55%

Nem olvastam vegig de valaszolnek.

Nem fogyoztam szandekosan,megis elso ket honap alatt,20 kilo ment le rolam(32 kg szedtem fel terhesseg alatt),tehat aki fogy szoptatas alatt,nem biztos ,hogy fogyozik.

Masik doolog,aki tejleado,ha akarna sem tudna fogyozni,mert akkora tejtermeles mellett,a fuvet is megenned,folyton ehes vagy.

Nem voltam tejleado,mert ahol elek,nincs tejbegyujto,ontottem a lefolyoba napi 1,5 liter tejet.Csak tudom,mert benne voltam.

Kerdezo,te szoptattal,ha igen mennyit es meddig?Csak kivancsi vagyok.

2012. máj. 19. 21:35
 34/45 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdésed és a magyarázkodásod lényegét! Én szoptatok még,de a kilók egyszrűen nem maradnak meg rajtam! Eszek rengeteget,de csak fogyok és fogyok. Pedig 50kiló vagyok.Ja és amit a véhgén irtál,hogy nem mossák le a mellüket,na én mindig lemostam a ciciket,hát a lányomnak nagyon nem tetszett. Elfordult és sírt,pedig babaszappannal mostam. Utána visszatértem ahhoz amivel a kh-ban fürödtem és semmi gond nem volt..

Tejleadáshoz pedig igenis szigorú feltéteek vannak..

2012. máj. 20. 10:33
 35/45 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező jelentős súlytöbblettel rendelkezik.....
2012. máj. 20. 19:19
 36/45 anonim ***** válasza:
55%

Nekem azt mondta a védőnő,hogy a szoptatás a legjobb fogyókúra!13 kg-ot szedtem fel terhesség alatt és az első hónapban lement 15 kg,pedig csak feküdtem meg ettem egész nap!A babám köszöni szépen jól van!Azóta nem szaladnak lefelé olyan gyorsan a kilók,de fogyok pedig van hogy éjszaka eszem :(

Attól,mert te nem ilyen típus vagy nem kell leszólni a másikat.Ha meg nem szoptatnának azért blamálnád őket,hogy milyen anya az ilyen stb,stb.Sorolhatnám,mi mindenbe tudnak/tudtok belekötni.A nem szoptatás és a császár már lerágott csont,most jössztök ezzel,hogy aki fogy az mérgezi a babáját.

Nem unjátok még,hogy állandóan feszültséget keltetek???

2012. máj. 20. 22:08
 37/45 xStefix ***** válasza:
72%
Én is nagyon várom a szakmai linkeket, kifejezetten szakmai szempontból!
2012. máj. 21. 11:36
 38/45 anonim ***** válasza:

Kérdésedre a válasz: semmit! Becsülöm őket, hogy adnak másoknak és segítenek más emberek kisbabáinak!

"Egyesek még mellet sem mosnak, esetleg vízzel leöblítik, mielőtt fejnének."-??????? Ezt is egy tényekkel alátámasztott tanulmányban olvastad? Ha jól értem te etikátlannak tartod azt a tejleadót, aki lefogy szoptatás alatt. No comment! És egyébként nem fogyóznak ezek a nők, mert akkor nem lenne annyi tejük, hogy még adni is tudjanak. Van aki ilyen típusú és kész!

2012. máj. 21. 14:39
 39/45 anonim ***** válasza:
55%

"Én ugyan nem reklámozom a tápszert, azt nem az embernek találták ki, és ismét csak életmentő funkciója van, mivel sült virslit mégsem adhatunk."

Akkor kinek találták ki?

2012. máj. 21. 15:41
 40/45 xStefix ***** válasza:

Nem tudom, Kérdező, te mivel foglalkozol pontosan. Mert bár az, amit írsz, alapjában igaz - viszont ez sem a teljes igazság.

Ha annyira bele akarunk menni a részletekbe, akkor azt is le kell írni, hogy BÁRKINEK (tehát nemcsak a tejleadóknak) a tejében a sokszor emlegetett értékes és egyedi összetevőkön kívül sajnos számtalan méreganyag is van. Nem tudom, pontosan melyik szakmai cikkben, de úgy olvastam, hogy eleddig kb. 200-féle ártalmas anyagot azonosítottak az anyatejben. Vagyis, ha CSAK EZT az oldalát emeljük ki, akkor anélkül sem épp rózsás a helyzet, hogy az anyuka nem fogyózik éppen a szoptatás mellett. (Mondanom sem kell, egyes szekciók szépen meg is lovagolják ezeket az eredményeket és arra használják fel, hogy a szintetikus ételek elsőbbségét hirdessék vele....)

De. Attól, mert a sajnálatosan szennyezett környezetünk miatt a saját testünk és így a tejünk sem eléggé "tiszta", még nem gondolná vagy mondaná senki, hogy akkor ne adjunk inkább anyatejet a babáinknak. (Illetve olvastam már ilyet is, de ezt a logikát inkább nem kommentálnám.)

Merthogy, és ezzel szoptatási szakembereket is idéznék, nagyon nem mindegy, hogy milyen ezen káros anyagoknak és az anyatejnek (illetve a szoptatásnak) az értékbeli ARÁNYA egymáshoz képest! Ez pepitában ugyanaz a helyzet, mint pl. a gyógyszerszedés melletti szoptatás. Nyilván nem ideális dolog a kettő együtt, de ha muszáj, akkor muszáj. Illetve, az anyatej összetevői, értéke és jelentősége még a gyógyszerszedés esetleges kockázatai mellett is fontosabbak, megtérülnek. Vagyis, egymáshoz képest, mérten általában még mindig előnyösebb gyógyszerek mellett is szoptatni, mint nem szoptatni (nehogy bizonyos anyagok a babába is átkerüljenek).

Ugyanez igaz a fogyókúra melletti anyatejre is. Persze az azért nem teljesen mindegy, hogy mekkora és milyen állapotban lévő baba milyen anyatejet kap. De ha minden ideális, akkor a baba nem fogja kárát látni annak, ha "fogyó" anyuka tejét kapja.

Egyébként szerintem sem volt szerencsés összemosni a kérdésedben a dolgokat, mert az már valóban árnyalhatja a képet, hogy az adott anyuka szándékosan fogyókúrázik-e; de még inkább talán az, hogy milyen módszerrel teszi ezt. Mert sok anyuka szimplán a szoptatástól is fogy és akár hirtelen is, de ennek mégsincs káros hatása a babájára nézve. Ellenben, ha valaki direkt és mindenféle bogyókat, méregtelenítőket használ, az már azért rizikósabb lehet.

És végül, ha már a természetes folyamatoknál maradunk, bízni kellene magunkban és a testünkben egy picit jobban. Oké, hogy a szervezetünk az anyatejbe is kiválaszt bizonyos anyagokat - de az azért önmagában is túlzó elképzelés, hogy a saját testünk direkte mérgezné a saját utódját. Tudom, ez így nem tudományos magyarázat, de néha a profán dolgok is logikusak...

Én ilyenkor mindig oda lyukadok ki, hogy ha ez így rosszul lenne kitalálva, akkor egyszerűen nem így működnénk és pont.

2012. máj. 21. 16:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!