Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit szóltok ahhoz, hogy egyes...

Mit szóltok ahhoz, hogy egyes tejleadók simán lefogynak akár 10 kilókat is, miközben bizonyított tény, hogy ezzel mérgezik a tejet?

Figyelt kérdés

A fogyás alatt a zsírréteg, ami rengeteg mérget, gyulladást kiváltó faktort tartalmaz (most ne menjünk a részletekbe) a gyors fogyás, de akár egy ütemesebb lassabb fogyás során azonnal a keringési rendszerek által a tejbe vándorol.

Az az anyuka, aki a saját babájával teszi meg felelőtlenül, vagy pusztán tudatlanságból, az is gond, de a tejleadók ezt fokozottan figyelembe kellene hogy vegyék. Ilyen fajta ellenőrzés sem a tejleadónál sem a tejen nincs, sőt talán van, ami nem is kimutatható.

Ez azért is problémásabb ügy, mert ez a tej sokszor veszélyeztetett csecsemőkhöz, újszülöttekhez jut.

Nagyon-nagyon etikátlannak tartom.

Egyesek még mellet sem mosnak, esetleg vízzel leöblítik, mielőtt fejnének.

Nem a tejleadókat minősítem, csupán azokat, akik így cselekszenek.

Mindez nem légből kapott, maguktól a tejleadóktól hallottam erről, teljesen más témák kapcsán, és többször is.

2012. máj. 19. 08:44
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
89%

Elárulom neked,h igen,én 3hónap alatt fogytam 15 kilót,h EGÉSZSÉGESEN kezdtem táplálkozni(tehát kiiktattam egy csomó káros anyagot az étrendemből cukros üdítők,fehér kenyér,gyors kaja,pl.)és emellett fokozatosan elkezdtem sportolni,ami szintén nem egy egészségtelen dolog..

Semmi méregtelenítő kúrát nem alkalmaztam,sőt azt sem mondhatnám,h keveset ettem,bogyókat meg társait pláne nem szedtem...

Kb. 4kiló fogyás egy hónapban teljesen normális,ha több a túlsúly,akkor pedig alap,h gyorsabban is megy le...

Az étrendemet dietetikus ajánlata alapján állítottam össze,a sportot pedig személyi edző segítségével...Mindkettőnek elmondtam,h szoptatok,és nem szeretnék sem minőségi,sem mennyiségi romlást ezen a téren..

Szóval igen,képzeld el,normálisan is le lehet fogyni ennyit 3-4 hónap alatt...

Én kértem egyébként,h linkelj légyszives,mert a "tele van vele az internet",szerintem elég pongyola válasz,és igen,én is olvastam nagyon sokfélét,soksok "értelmes" oldalon..Viszont én szakembereket kérdeztem...

Ja,és persze,aki mindenféle fogyasztószereket kapkod be szoptatás alatt,meg dohányzik,meg iszik,meg koplal,igen,az károsíthatja a kisbabáját,de ezt ne keverjük azzal,aki ésszerűen,tudatosan táplálkozik és sportol szerintem..Merthogy így is lehet fogyni közel 15 kilót 3 hónap alatt...

2012. máj. 19. 12:39
 22/45 anonim ***** válasza:
79%
Igen, teljesen normális. Sokaknál a szoptatás a legjobb fogyókúra, pont azért, mert a szervezet abból csinálja az anyatejet. Ameddig nem éhezteti magát az anyuka, addig fiziológiásnak tekinthető a fogyás.
2012. máj. 19. 12:41
 23/45 A kérdező kommentje:
A lényegen ez sem változtat, a tejbe bekerültek a zsírszövet által tárolt méreganyagok. Ez arra is vonatkozik aki akarattal fogyott, és arra is aki "egészségesen" fogyott, meg magától. A tény, hogy bekerül a tejbe és a baba kiszívja onnan. Hogy mennyire árt, azon már lehet vitatkozni.
2012. máj. 19. 12:44
 24/45 anonim ***** válasza:
72%
Mégis MILYEN méreganyagok? Van bármiféle TUDOMÁNYOS alapja? Mert én nem találtam. Az interneten sok marhaságot talál az ember, ez is ilyen.
2012. máj. 19. 12:46
 25/45 anonim ***** válasza:
78%
No, tobben is kertek tudomanyos publikaciot, amit emlitesz. Johet angolul, nemetul, franciaul vagy oroszul is, szeretettel varjuk.
2012. máj. 19. 13:20
 26/45 A kérdező kommentje:

Ha az elég tudományos, akkor menj el egy könyvtárba, vagy kérdezz meg egy orvost, esetleg egy biológust mire is szolgál a zsírszövet. Én nem kívánok előadást tartani erről, hiszen úgyis hiteltelenné váltam.

Az elhízás kismamáknál sem természetes, csak olyan sokan vannak, hogy természetesnek vesszük, de attól még nem az. Az okai is megvannak, de most mindegy.

Elvileg nem is szabadna annyit hízni, hogy ha lefogy az ember annyi káros anyag menjen ki belőle.

Ennek fényében a sok értetlen, felháborodó válasz már világos. igencsak tudományosan ismerik a zsírszövet (nemcsak a külső, de a szerveket körülvevőkét is) tulajdonságait, kialakulásának menetét, és célját. Ha itt még azt is megkérdőjeleződik, hogy megy -e át méreg a tejbe, akkor

ezek után érthető, ha itt nincs miről beszélgetni.

2012. máj. 19. 13:25
 27/45 anonim ***** válasza:
80%

Tudomásom szerint terhesség alatt a szervezet elraktározza a felesleges tápanyagot, gondolom többek között zsír formájában, hogy a szoptatás alatt legyen miből a tejtermelést fenntartani, persze kell mellé folyadékpótlás, stb. is. Ez fokozatos fogyást hoz létre, azon nőknél akiknél ez nem következik be, valamilyen probléma áll fent. Pont a szoptatás (tejtermelés) végéig kell az eredeti súlyra visszaállni. Az a normális, nem pedig az amit írsz.

Te hogy képzeled ezt? Egyáltalán voltál már terhes?

Gondolom részedről az az ideális, mint Rubint Rékánál, többletsúly csak a baba súlya, a magzatvíz, és a méhlepény. Szülés után grammra annyival áll fel mindenki, mint terhessége előtt?

Nagyon el vagy tévedve több téren is!! Valami nagy balgaságot olvashattál, bocsi!

2012. máj. 19. 13:35
 28/45 A kérdező kommentje:

Sajnos egyértelműen te vagy eltévedve, rosszul tudod.

Röviden szólva a szervezet számára mérgek tárolódnak a felszedett zsírszövetben (túlsúlyról beszélek), különféle gyulladásfaktorokkal. A szervezet mintegy védekezik, védi a szerveket a felhalmozódott káros anyagoktól.

A Rubint Réka effekt megint más tészta, én ugyan ezzel sem példálóztam, és nem is pártolom.

Másról nyilatkoztam.

Lehet linkelni az ellenkezőjét.

2012. máj. 19. 13:43
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem válaszoltál!

Voltál már terhes? Van gyereked? Szoptattál már?

2012. máj. 19. 13:50
 30/45 A kérdező kommentje:
Voltam terhes, van gyermekem és szoptatok jelenleg is , kórházban sokat voltam, együtt fejtem a többi kismamával, akik a koraszülött bébikhez jöttek be.
2012. máj. 19. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!