Mit szóltok ahhoz, hogy egyes tejleadók simán lefogynak akár 10 kilókat is, miközben bizonyított tény, hogy ezzel mérgezik a tejet?
A fogyás alatt a zsírréteg, ami rengeteg mérget, gyulladást kiváltó faktort tartalmaz (most ne menjünk a részletekbe) a gyors fogyás, de akár egy ütemesebb lassabb fogyás során azonnal a keringési rendszerek által a tejbe vándorol.
Az az anyuka, aki a saját babájával teszi meg felelőtlenül, vagy pusztán tudatlanságból, az is gond, de a tejleadók ezt fokozottan figyelembe kellene hogy vegyék. Ilyen fajta ellenőrzés sem a tejleadónál sem a tejen nincs, sőt talán van, ami nem is kimutatható.
Ez azért is problémásabb ügy, mert ez a tej sokszor veszélyeztetett csecsemőkhöz, újszülöttekhez jut.
Nagyon-nagyon etikátlannak tartom.
Egyesek még mellet sem mosnak, esetleg vízzel leöblítik, mielőtt fejnének.
Nem a tejleadókat minősítem, csupán azokat, akik így cselekszenek.
Mindez nem légből kapott, maguktól a tejleadóktól hallottam erről, teljesen más témák kapcsán, és többször is.
Most biztosan le fognak sokan pontozni, de én ki nem állhatom azokat a kérdéseket amikor igazából nincs kérdés, csak arra buzdít a kérdező, hogy klikkesedjünk és kezdjük el köpködni a másikat, jelen esetben a "gyorsan fogyó tejleadókat".
Őszintén, milyen választ vársz erre?
1. Húúúú, de szörnyű....
2. Óhhhh, nahát mik vannak....
3. Fúj, fúj, fúj....
4. Irigylem akinek ilyen sok teje van.
Válaszd ki a Neked megfelelőt! Én a 4-esre szavazok.
Ez a kérdés bennem MINDIG felmerül, nem a tejleadással kapcsolatban hanem úgy általánosságban.
Én nem az a típus vagyok aki fogyok szoptatás alatt, a szervezetem ragaszkodik olyankor ahhoz a 4-5 kiló pluszhoz. És amúgy sem vagyok az a nád típus.
De van barátnőm, nem is egy aki 10-15 kilót fogy a szoptatás alatt, egy 3-4 hónap alatt ami iszonyú gyors szerintem.
És azt nem értem ez hogyan lehetséges, tehát akkor a saját babáját nem mérgezi?? Mert én is így tudom hogy a túl gyors fogyás során a zsírszövetből felszabadulnak a méreganyagok.
És nem direkt fogynak ennyit hanem egyszerűen ilyen típusok. Ilyenkor mi a helyzet? Mit tehetnének ellene?
Mert nyilván az se követendő tanács hogy zabálják egész nap a zsíros cukros dolgokat, nehogy fogyjanak.
Kérlek linkelj nekem egy tudományos folyóirat erre vonatkozó cikkét...
Köszönöm:)
1. no comment
szép volt!
2. a direkt fogyózókról van szó, meg akik letojják az egész kérdést és esznek össze mindenfélét
többieknek:
Direkt megjegyeztem, hogy nem a tejleadók ellen beszélek, csak azok ellen,akik figyelembe sem veszik az alapvető szabályokat.
A kérdésem kérdés, mert érdekel, hogy mások így gondolják, ahogy én,vagy sem.
Akik csak engem minősítenek, kíméljenek a válaszaiktól. Ez a téma sokkal komolyabb.
Ha a te babád kapna rendszeresen és nagy mennyiségben ilyen tejet, örülnél neki annak az információnak a birtokában, hogy az nem tesz jót??! Az én babámnak az se adjon tejet aki nem tehet róla és hirtelen, mondjuk pajzsmirigy túlműködés következtében veszít a súlyából rövid idő alatt.
Senkit nem köpködtem és az olyan típusú vélemények, mint az első egyértelműen érdekütközésnek tűnnek.
4. Erről már annyi minden megjelent, most komolyan bizonyítékot kérsz tőlem...?
Sosem hallottál erről?
2es vagyok, egyik ismerősömnek sincs pajzsmirigy túlműködése, mert vizsgálták.. Mégis fogynak ezerrel szoptatás alatt. Akkor a saját gyereküket is mérgezik vajon?? Nem kötözködés hanem elméleti téma.
Amúgy sajnos én ezzel az anyatej leadással nem is értek egyet, mert az elv az nagyon szép, csak fogalmam se lenne milyen anyuka tejét kapja a babám, mert oké hogy 4-5 féle dologra leszűrik (betegségek) de az hogy szed e nyugtatót, altatót bármiféle gyógyszert, hogy cigizik e közben, hogy összevissza eszik e mindenféle szoptatás alatt nem ehető ételeket, azt nem vizsgálják. Persze fő a bizalom, hogy minden anyuka olyan rendes, gondos mint amit magunkról feltételeznénk, de mi van ha mégse.
Írt ide egyszer egy tejleadó anyuka aki azt hozta fel érvként hogy annyi macera a tejleadás, sterilizálás, steril dolgok betartása stb.hogy higgyük el hogy aki csinálja és vállalja ezt az már odafigyel mindenre.
Azt gondolom, hogy az ismerőseidre ugyanúgy vonatkozik. a gyors fogyás ideje alatt sajnos sok minden átkerült a tejbe.
Az, hogy ez mennyire árt vagy sem az adott babának, mindig egyedi. Nagyon sok tényező befolyásolja.
És a bizalom már rég a múlté, konkrétan beszélgettem tejleadókkal, személyesen és neten keresztül is és egyértelműen rosszul álltak a kérdéshez.
Én csak ezt a tapasztalatot tudtam begyűjteni.
Hát durva mindenesetre. Egyik részük nem is tudott mit tenni mert csak hétről hétre egyre kevesebb kilók lettek, és aztán a szoptatás abbahagyása után normalizálódott a súlyuk.
Tejleadót személyesen csak egyet ismertem, ő tényleg korrekt volt, nem szedett semmit, nem cigizett, nem ivott, tiszta rendes anyuka, csak a segíteni vágyás vezérelte.
1. vagyok!
Még mindig azt mondom, hogy szítod a feszültséget olyan témában, amibez halvány fogalmad sincs. Attól, hogy olvastál tudományos értekezéseket és beszéltél egy tejleadó anyukával, nem lettél szakértő.
Képzeld, én is tejleadó voltam 2 hónapig, amíg a koraszülött ikreim a kórházban voltak. Ebből több mint egy hónapot az intenzív osztályon töltöttek, így volt alkalmam mélyebben belelátni a tejleadó központ működésébe és az anyatej fontosságába.
Ha mindenki úgy gondolkodna mint Te, hogy hű de káros, mert az anyuka csak vízzel mosta le a mellét fejés előtt, akkor azoknak a babáknak egy csepp anyatej sem jutna, pedig az az egyik legfontosabb a fejlődésükhöz!!
Igen, és én is nádszál vékonnyá fogytam kb. 3 hónap alatt, de nem a kóros fogyókúrától, hanem az idegeskedéstől, hogy életben maradnak e a gyerekeim.
Láttam, hogy kik adnak tejet, együtt fejtünk az állomáson (kórházban),etnikumtól, politikai beállítottságunktól függetlenül, mindezt ingyen. A tej egyből ment a közösbe és kezdődött a kezelése, ellenőrzése.
Így hát kérlek, amiben nem vagy jártas, és még csak közelebbről sem ismered a témát, abban ne legyél olyan nagyon felháborodva! Gondolom, ha a Te gyerekednek lett volna szüksége anyatejre, nem hiszem, hogy visszautasítottad volna, mert esetleg méreganyag jutott a szervezetéből, hanem megköszönted volna gondolatban.
De nem voltál abban a helyzetben!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!