Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Testsúly kilogrammonként...

Testsúly kilogrammonként 150ml/nap? A babátok ezt betartja?

Figyelt kérdés
A fiam 10 hetes de sohasem szopizott a testsúlyának megfelelően, jóval kevesebbet szopizik, ennek ellenére 20-25 dkg-at hízik. De parázok, hohy folyadékként elég neki ennyi? Csak szopizik, nem kap más folyadékot.
2009. jún. 26. 15:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%

Soha nem mértem, mennyi eszik a babám, a mai napig nem tudom! Addig, amíg fejlődik - márpedig 7 kilós 6 hónaposan - van elég pisis, kakis pelenkája, addig soha nem is fog érdekelni.

Egyébként vannak nagy étvágyú babák (emberek) és vannak kis étvágyú babák (emberek). Az én fiam sokszor szopik keveset egy nap. Ha nem lenne elég neki, akkor ordítana, mert éhes.

2009. jún. 26. 15:41
 2/12 anonim ***** válasza:

10 hetesen nem is kell még mást kapnia.

A szoptatásnál meg sokkal jobb ha nem a mennyiségeket nézed, hanem igény szerint szoptatod.

Lehet hogy nem eszi meg az adagját, de pl 2 óra múlva megint szívesen enne. És igy kiegyenliti.

Az én babám 2 óránként evett egy idő után egy ideig, és észrevettem hogy nem is fájt a hasa így.

Hidd el a babák tudják mi kell nekik, ezért kell inkább rájuk hallgatni és nem a nagykönyvekre.

2009. jún. 26. 15:41
 3/12 A kérdező kommentje:
Igény szerint szopizik, de délutántól már szerintem keveset, kb 50-60gr-kat. Hajnalban és reggel eszik 130g körül. Délutánra elég üresnek érzem a mellem, lehet hogy nem elég?
2009. jún. 26. 15:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

De elég, ne parázz. Teljesen természetes, hogy reggel tele, este meg üres... No jó, idézőjelben...

Az enyém reggel 1 kajára megette a napi adagjának a felét, estére gyakorlatilag semmit és 12 órát aludt utána... Úgyhogy ez teljesen jó, ahogy csinálod és ha lehet, akkor hagyd abba a méregetést. Akkor rögtön megnyugszol :-))

2009. jún. 26. 15:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

1. voltam.

Attól, hogy üresnek érzed a melled, van abban tej, a baba ki tudja szopizni, ha te nem is tudod kifejni, még akkor is. Egyébként a nap folyamán is változik a tej összetétele, este felé már sokkal táplálóbb! Ha éhes lenne a babád, akkor egész nap sírna, éjjel sűrűn kelne! Ne aggódj, tudja a babád, hogy mire van szüksége! Igény szerint kell őket szoptatni. Van, amikor inkább csak szomjas, akkor kevesebbet szopik, de lehet, később meg két ciciből kér enni.

Nyugodj meg, s etesd igénye szerint!

2 gyermekes anyuka

2009. jún. 26. 15:50
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Elégnek kell lennie, ha van pisis (kb5-6), kakis (akár 2-3 naponta) pelus.

Én is végig paráztam, hogy elég-e a mennyiség amiket szopik a babám. Nem hittem ezért mértem. Aztán meg azért idegeskedtem, hogy nem eszik eleget. Rájöttem, hogy Neki kell, hogy elég legyen nem nekem. Nem sírt evés után, persze volt hogy hamarabb kért enni. Megszoptattam hamarabb. A melleim délutánra nekem is puhák voltak, de a babám mégis tudott kortyolni belőle. És szépen gyarapodott. Hol többet hol kevesebbet. Mérd a hosszát, a fej és mellkörfogatát is. Figyeld hogy szépen fejlődik-e, jókedvű. Sokára fogadtam én is el, hogy nem minden a hízás. Persze egyértelmű hogy hízogatni kell a babáknak de van akinek többet, jobban, van akinek meg lassaban kevesebbet. Remélem tudtam segíteni.

2009. jún. 26. 15:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha-ha, mintha magamat olvasnám... Nálam megszállottabb mérlegelő nem nagyon létezett...:) még akkor sem hagytam abba, amikor elkezdett szilárd kaját enni, csak rá 2-3 héttel. Szóval, az én lányom olyan szinten keveset evett, hogy már rosszul voltam (pl 800-900-at kellett volna ennie, na neki a max a 600 volt, és akkor ünnepeltünk, leginkább 560-at evett, tehát majdnem csak a felét az "előírtnak"!)Ráadásul nagyon kis súllyal született, ezért is rossz volt, hogy keveset eszik és nem hízik minden hónapban 1 kg-t, mint ahogy itt olvasom más babák. És ennek ellenére egy iszonyat erős kiscsaj lett belőle, igaz, nem egy bálna, 8 hónaposan 6,6 kg, viszont cserébe az idegőrlő szopikért nem egész 5 hónaposan elkezdett négykézláb hintázni, rá egy hónapra mászni, rá két héttel felhúzta magát állásba. És én még ezek láttán sem hittem el, hogy elég neki amit szopizik, szerencsétlent állandóan mértem, a dokinénink már hülyének nézett majdnem, "de higgye el anyuka, vannak babák, akiknek ennyi is elég"... Ja, és volt olyan is, hogy szegény már üvöltött, mert én csakazértis a szájába akartam tömni a cicit. Egyszer képes voltam lefejni tejet és cumisüvegből odaadni, mert nem hittem el, hogy elég amit szopott. Megette, és pontosan 5 perc múlva ki is bukta az egészet... Szóval, ha hízik, akkor nyugi!!! Tanulj az én hibámból... Szerencsére most már csak hetente egyszer mérek pucér súlyt, a szopit nem, igazából nem merem, mert tuti kiakadnék, hogy milyen keveset evett :)))
2009. jún. 26. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is felejtsd el a táblázatokat és a mérleget is és csak a babád igényeire figyelj! Sokkal nyugodtabb leszel te is és a babádnak is jobb, ha nem stresszelsz amiatt, hogy mit mutat a mérleg. Ha igény szerint szoptatsz a tej szomjoltó is, hiszen az első kortyok hígabbak, így azok pont erre valók. Írod, hogy szépen hízik a baba, tehát minden rendben van vele. A tej egyébként mindig a baba igényei szerinti összetételű. Reggel bár több van a melledben, de valamivel hígabb, hogy pótolja az éjszakai folyadékot. Este lehet, hogy kevesebb és a baba is kevesebbet szopik, de sűrűbb és táplálóbb. Nyugi, jól ki van ez találva! A melled nem lesz mindig feszes, mint az első hetekben, egy idő után már nem durrannak be minden etetésre, hanem puhának, üresnek tűnnek, de nyugodj meg, van benne elég, csak beállt a kereslet-kínálat rendszere. Sok anyuka sajnos pont ilyenkor ijed meg és nyúl a tápszerhez, hogy nem elég a teje, pedig csak a mell hozzászokott a tejtermeléshez.. Minden jót, sok tejcsit kívánok! 4 gyerekes anyuka
2009. jún. 26. 15:59
 9/12 anonim ***** válasza:
15:57-es vagyok. Azt még hozzátenném, hogy kb 3 hónaposan már csak 4 óránként volt hajlandó enni, ha előbb közelítettem a cicivel, üvöltött. Egyébként pedig egy abszolút boldog, jókedvű, huncut baba volt végig (most is az), de én ennek sem hittem. Nem hittem el, hogy nem éhes... Szóval, ha nem sír, jókedvű, van pisis-kakis pelus elég, akkor nincs gond!
2009. jún. 26. 16:00
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok.
2009. jún. 26. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!