Testsúly kilogrammonként 150ml/nap? A babátok ezt betartja?
Soha nem mértem, mennyi eszik a babám, a mai napig nem tudom! Addig, amíg fejlődik - márpedig 7 kilós 6 hónaposan - van elég pisis, kakis pelenkája, addig soha nem is fog érdekelni.
Egyébként vannak nagy étvágyú babák (emberek) és vannak kis étvágyú babák (emberek). Az én fiam sokszor szopik keveset egy nap. Ha nem lenne elég neki, akkor ordítana, mert éhes.
10 hetesen nem is kell még mást kapnia.
A szoptatásnál meg sokkal jobb ha nem a mennyiségeket nézed, hanem igény szerint szoptatod.
Lehet hogy nem eszi meg az adagját, de pl 2 óra múlva megint szívesen enne. És igy kiegyenliti.
Az én babám 2 óránként evett egy idő után egy ideig, és észrevettem hogy nem is fájt a hasa így.
Hidd el a babák tudják mi kell nekik, ezért kell inkább rájuk hallgatni és nem a nagykönyvekre.
De elég, ne parázz. Teljesen természetes, hogy reggel tele, este meg üres... No jó, idézőjelben...
Az enyém reggel 1 kajára megette a napi adagjának a felét, estére gyakorlatilag semmit és 12 órát aludt utána... Úgyhogy ez teljesen jó, ahogy csinálod és ha lehet, akkor hagyd abba a méregetést. Akkor rögtön megnyugszol :-))
1. voltam.
Attól, hogy üresnek érzed a melled, van abban tej, a baba ki tudja szopizni, ha te nem is tudod kifejni, még akkor is. Egyébként a nap folyamán is változik a tej összetétele, este felé már sokkal táplálóbb! Ha éhes lenne a babád, akkor egész nap sírna, éjjel sűrűn kelne! Ne aggódj, tudja a babád, hogy mire van szüksége! Igény szerint kell őket szoptatni. Van, amikor inkább csak szomjas, akkor kevesebbet szopik, de lehet, később meg két ciciből kér enni.
Nyugodj meg, s etesd igénye szerint!
2 gyermekes anyuka
Szia!
Elégnek kell lennie, ha van pisis (kb5-6), kakis (akár 2-3 naponta) pelus.
Én is végig paráztam, hogy elég-e a mennyiség amiket szopik a babám. Nem hittem ezért mértem. Aztán meg azért idegeskedtem, hogy nem eszik eleget. Rájöttem, hogy Neki kell, hogy elég legyen nem nekem. Nem sírt evés után, persze volt hogy hamarabb kért enni. Megszoptattam hamarabb. A melleim délutánra nekem is puhák voltak, de a babám mégis tudott kortyolni belőle. És szépen gyarapodott. Hol többet hol kevesebbet. Mérd a hosszát, a fej és mellkörfogatát is. Figyeld hogy szépen fejlődik-e, jókedvű. Sokára fogadtam én is el, hogy nem minden a hízás. Persze egyértelmű hogy hízogatni kell a babáknak de van akinek többet, jobban, van akinek meg lassaban kevesebbet. Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!