Van aki betartja ezt lázcsillapításkor?
Http://www.mamanet.hu/gyerekek/gyegeszseg/272-laz, es_a_lazcsillapitas. Html
láz plafonjára gondolok. Hadd ölje a vírusokat a láz??
de itt egy másik is.. akkor mit vegyen alapul az ember?? [link]
az én dokim is a lelkemre kötötte hogy 38,5 alatt ne adjak neki lázcsillapítót csak ha nagyon nem bírunk vele
na most az én kisfiam már 37,5-nél elkezd ordítani, és egyfolytában sír, szóval én ezt nem tudom betartani,
de jó lenne, mert igaz a dolog, láttam nemrég egy műsort erről, azt mondták minden egyes fok láz 30 %-al erősíti az immunrendszert
A láz a test egyik védekező mechanizmusa egy betegség (vírus,baktérium, fertőzés,gyulladás) ellen. Ugyanakkor a magas láz károsítja az érfalakat, tehát csillapítani kell.
Épp ezért van ez a 38 fokos határvonal húzva. (Babáknál végbélben mérve ugye 0,5 fokot mindig le kell vonni).
Tehát 38 alatt nem kell csillapítani, 38 fok fölött kell. Illetve kell még akkor is,ha 38-hoz közelít,és jön az éjszaka,éjjel ugyanis szinte mindig felmegy a beteg láza.
Én is csak akkor csillapítom a lázat 38 alatt, ha nagyon nyűgös a kicsi. De ilyenkor is csak homeopátiás készítményeket használok, illetve fürdetem. Nem is a klasszikus értelemben vett hűtőfürdőt kapja, hanem normál fürdőt és hagyom kihűlni a vizet, miközben a manó játszik benne. Ez azért is jó, mert a közérzete mindenképp jobb a fürdő után, felfrissül, nem nyűglődik annyira.
éjjelre sem csillapítom a lázát, ha beteg, úgysem alszom, figyelem a gyereket és ha kell, álmában benyomok egy kúpot neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!