Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki betartja ezt lázcsilla...

Van aki betartja ezt lázcsillapításkor?

Figyelt kérdés

Http://www.mamanet.hu/gyerekek/gyegeszseg/272-laz, es_a_lazcsillapitas. Html

láz plafonjára gondolok. Hadd ölje a vírusokat a láz??

de itt egy másik is.. akkor mit vegyen alapul az ember?? [link]

2011. máj. 4. 23:03
 1/7 anonim ***** válasza:

az én dokim is a lelkemre kötötte hogy 38,5 alatt ne adjak neki lázcsillapítót csak ha nagyon nem bírunk vele

na most az én kisfiam már 37,5-nél elkezd ordítani, és egyfolytában sír, szóval én ezt nem tudom betartani,

de jó lenne, mert igaz a dolog, láttam nemrég egy műsort erről, azt mondták minden egyes fok láz 30 %-al erősíti az immunrendszert

2011. máj. 4. 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:

A láz a test egyik védekező mechanizmusa egy betegség (vírus,baktérium, fertőzés,gyulladás) ellen. Ugyanakkor a magas láz károsítja az érfalakat, tehát csillapítani kell.

Épp ezért van ez a 38 fokos határvonal húzva. (Babáknál végbélben mérve ugye 0,5 fokot mindig le kell vonni).

Tehát 38 alatt nem kell csillapítani, 38 fok fölött kell. Illetve kell még akkor is,ha 38-hoz közelít,és jön az éjszaka,éjjel ugyanis szinte mindig felmegy a beteg láza.

2011. máj. 4. 23:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Én eddig mindig kivártam a 38,1°C-ot (popsiban 38,6), a gyermekorvosunk is ezt javasolta. Én este sem adtam azért lázcsillapítót előre, hogy fel ne szökjön a láza (meg amúgy sem tudhatod, hogy belázasodik-e tényleg). Figyeltem, mértem a lázát és ha rendesen belázasodott, csak akkor adtam kúpot.
2011. máj. 4. 23:21
 4/7 anonim ***** válasza:
A hőemelkedés segít leküzdeni a kórokozókat, ezért kell csak 38-tól csillapítani a hőmérsékletet.
2011. máj. 5. 06:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is csak 38 fölött csillapítottam. Ha este hőemelkedése volt, akkor éjjel fent maradtam és néztem. Én kézzel elég jól meg tudtam állapítani, hogy lázas-e.
2011. máj. 5. 07:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Próbálom betartani, általában sikerül, kislányomat nem viseli meg különösebben a hőemelkedés, csak akkor borul ki, ha ne adj isten hirtelen szökik fel neki, 39 fölé/köré, és nem csillaodik azonnal a gyógyszer hatására. De 38,5-ig (popsiban mérve) bírja, nem zavarja. Inkább azt szoktam elcseszni, hogy teljesen lehúzom neki, ha 38,5 fölé megy. Bár, nem tudok mit csinálni, mert Ő azonnal reagál még a Nurofen szirupra is, teljesen leviszi neki.
2011. máj. 5. 07:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is csak akkor csillapítom a lázat 38 alatt, ha nagyon nyűgös a kicsi. De ilyenkor is csak homeopátiás készítményeket használok, illetve fürdetem. Nem is a klasszikus értelemben vett hűtőfürdőt kapja, hanem normál fürdőt és hagyom kihűlni a vizet, miközben a manó játszik benne. Ez azért is jó, mert a közérzete mindenképp jobb a fürdő után, felfrissül, nem nyűglődik annyira.

éjjelre sem csillapítom a lázát, ha beteg, úgysem alszom, figyelem a gyereket és ha kell, álmában benyomok egy kúpot neki.

2011. máj. 5. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!