Mennyit fejtek egy nap? (időben)
Én nem fejtem soha, egy éves a fiam, tökéletesen jól működik a szoptatás. Minek fejjek? Szerintem ez a fejés dolog is el van túlozva.
Vagyis ez így nem igaz, amikor 2 hónapos volt a picim, akkor műtöttek, a kórházi tartózkodásra fejtem neki, hogy addig Apuka tudjon neki anyatejet adni. ..
Azért egy dologra felhívnám a figyelmed: ha a fejés nélküli napokban tényleg csökken a tejed, az nem lehet, hogy azért van, mert annyi(val kevesebb) a babád igénye?
Abból, amit leírtál, nekem úgy tűnik, hogy folyamatos túltermelésed van, ami ugyan nem baj, viszont lehet, hogy felesleges. Egyrészt, nem biztos, hogy az olvasztott tejet el fogja fogadni a babád, amikor nekiadnád (akár tejként, akár ételbe keverve). Másrészt a napi fejegetés mindenképp időt veszed el tőletek. Harmadrészt pedig ezzel kicsit ki is aknázod a testedet; nem annyira ésszerű folyamatos többletmunkára kényszeríteni magad, hacsak nincs rá alapos indokod, mert ez így nem túl hatékony.
Persze lehet, hogy van olyan részlet, amit nem írtál le, de fontos lenne tudni - viszont legtöbbször nincs szükség állandó fejésre ahhoz, hogy a babának elég teje legyen. Ha minden jól működik, jól szopik a baba, akkor meg tudja magának termeltetni az elegendő tejet.
Vagyis az a fő kérdés, hogy mi okod van a fejésre?
Sejtettem, hogy ezt fogod írni...
Ha gondolod, szívesen felteszek neked egy adag kérdést, hogy esetleg meglássuk, mi lehet a gond, miért nem megy fejés nélkül.
Csak nem akarom ezt kérdezés nélkül rádönteni. :)
Én kezdetektől törekedtem arra, h ne kelljen fejni, álljon be mielőbb a termelés a baba igényeihez, nem akartam én "beleszólni". De persze, ahogy elkezdtük a hozzátáplálást,s a mell nem tudott olyan 'gyorsan' alkalmazkodni, hajnalban arra ébredtem vagy napközben fordult elő, hogy bedurrant és akkor muszáj volt fejnem belőle egy keveset.
Nekem egyébként nem is issza meg a fagyasztottat, még ételbe keverve sem, úgyhogy ez sem motivál a nagyüzemi fejésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!