Szoptató anyukák! Miért fejtek is -- akik így tesztek - folyton szoptatás mellett?
Két dolog miatt fejtem:
1. fejlődési ugrásnál, amikor a babám már többet evett volna, a cici nem bírta követni :), tehát tejszaporítás céljából
2. amikor leszokott az éjszakai evésről, hajnalra bedurrantak a melleim, ilyenkor csak annyit fejtem le, hogy megkönnyebbüljön a mell
Egyszerűen nem tudtam csökkenteni a mennyiséget, muszáj volt a maradékot lefejni, különben belázasodtam. Ha már lefejtem, leadtam. Az orvos max elapasztani tudta volna, csökkenteni Ő sem. Addig csináltam, amíg muszáj volt.
Mostani babámnál meg az történt, hogy a szomszédba koraszülött ikrek érkeztek, anyukájuknak nem volt teje. Kért, hogy adjam oda a maradékot. Megcsináltattam a vizsgálatokat, nekik felírták a tejet. Itt már tudatosan szaporítottam, hogy nekik is jusson.
Szerinted ez baj? Tudod, hogy hány koraszülött, esetleg beteg babának jön jól ez a plusz?
Köszi, egyetértek veletek, én is így gondoltam :)
Kedves második! Nem, nem gondolom, hogy rossz, ha segítesz annak, akinek szüksége van rá. Épp csak a választ kerestem a kérdésemre, mert kíváncsi vagyok
Az én okom ennél prózaibb volt:
szerettem volna ha van tartalék a fagyasztóban, ha esetleg valami történne velem, akkor apa is tudja etetni.
Be is vált, egy banális baleset miatt 3 napot kórházban voltam, ahová a járvány miatt a kicsit nem lehetett behozni etetni, így ezalatt felélték apával a fagyasztó tartalmát, én meg fejtem, és amikor kimentem, szoptattam tovább, mintha mi sem történt volna.
Utólag visszgondolva: fogalmam sincs és tök felesleges volt.
De nem voltma megszállott, nem volt semmilyen mellszívóm, fejtem kézzel, csak nappal és csak otthon.
Amúgy több mint 2 éve szoptatok, ezért írtam, hogy felesleges volt
Eleinte azért kellett fejnem mert a babám nagyon sárga volt és nem tudott szopizni, így cumisüvegből kapta a tejcsit, ill kevés is volt a tej és szaporítani is kellett.
Aztán már azért fejtem mert több, volt mint amit a babám megevett és szopi után is nagyon feszültek a melleim és nem akartam, h begyulladjon.
Végül kb. 2 hónapos lehetett a lányom, amikor lett tejtestvére és ettől kezdve már azért fejtem, h nekik is legyen, mert ő egy örökbefogadott kisbaba volt.
Utólag sem bántam meg , h fejtem, 5 hónapos koráig rendszeresen napi 2x legalább , de 8 hós koráig néha- néha még fejtem.
Ettől a babámmal is tudtam foglalkozni, mert ő általában aludt amikor fejtem. 17hkm
Én az első négy hétben azért fejtem, mert nem fogadta el a mellem, és tejem meg rentgeteg volt!
Utána kaptunk segítséget (szopitanácsadó) és visszaszokott a cicre, de csak úgy, hogy minden szopi előtt fejtem 60-100milit!Mert nagyon erős volt a tejleadóreflexem, és csak fejés után tudtam szoptatni!
Szegénynek ha nem fejtem akkor az orrán foolyt vissza a tej, mert nem bírta nyelni!
Utólag egyszerű, de 4 hét éjjel nappali fejésbe került mire valaki rájött!
Szóval 6 hós koráig elengedhetetlen volt!Azóta ügyes,és még másfél évesen is szopik, de eszem ágában sincs azóta fejni amióta nem muszáj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!