Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptató anyukák! Miért...

Szoptató anyukák! Miért fejtek is -- akik így tesztek - folyton szoptatás mellett?

Figyelt kérdés
Nem értem, miért csinálják egy csomóan ezt a rengeteg fejést hónapokig? Valaki közben anyatejleadó. Ha sok teje van, miért feji, hogy még több legyen? Aki pedig szoptat, annál nem működik a kereslet-kínálat elve, hogy állandóan "fejéssel foglalkozik"? Komolyan mondom, én ezt nem értem...
2011. jún. 2. 12:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja és azért volt több tejem mert amíg pici az újszülött ,kevés fér belé,jóval kevesebb mint ami termelődött a cicimben.A fejéssel azt "hitettem" el a mirigyeimmel hogy sok tejre van szükség,így termelte is rendesen,amíg valóban többre volt szüksége a babámnak! :)
2011. jún. 7. 13:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Első gyerkőcnél:

A babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát, és sokszor már hajnali 4-kor "durrantam", viszont reggel csak az egyiket szopizta ki, hiába kínáltam fel a másikat is utána, már nem kérte. A kifejt mennyiséget ismerős babának ajándékoztuk. 9 hónapos koráig ment ez így.

A második babánál:

Igény szerint szopizott, viszont elég rapszodikusan. Általában naponta 10-12x, viszont ha éppen bealudt, akkor órákig semmi. Gyulladásra hajlamos mellemet emiatt fejtem sokszor. Illetve: mellette már gyakrabban elmentem otthonról, ehhez fejtem, hogy legyen mit adni neki addig, amíg nem vagyok otthon (ettől több lett a tej), amikor meg megérkeztem, már nagyon sok tej volt a mellemben, amit szintén ki kellett fejnem.

Szomszéd babának adtuk a tejet pótlásként (ő tápszeres volt).

Hát így. :o)

2011. jún. 7. 14:02
 13/16 anonim ***** válasza:

14:02

Egyébként a fejés 5-10 perc alatt megvolt kézi fejőgéppel, így nem kellett ezzel sokat "foglalkozni". :o)

2011. jún. 7. 14:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Én azért, mert napközben rengeteg volt, és ha nem fejtem, szétcsattant a mellem, majd úszott az egész ruhám a sok tejtől. Nem állt be a kereslet kínálat elve. Leadni nem tudtam, mert asztmás vagyok.
2011. jún. 7. 14:18
 15/16 anonim ***** válasza:
A babaám 11 hetes és még mindig fejek próbálkoztam a 4. héten azzal hogy abbahagytam begyulladt a mellem antibiotikumot kellett szednem! Majd a 8. héten ujra megpróbáltam akkor meg tejcsatorna elzáródásom lett! Egyik sem volt túl kellemes igy Nekem maradt a fejés napjába 2-3 alkalommal!
2011. jún. 7. 14:37
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves 13.43-as!:

annak, aki gyermeket szül és fizikailag is rendben vannak a tejmirigyei, elvileg rengeteg teje lesz a szülés utáni kb 4-5. napon. Ehhez nem kell semmilyen serkentő teát inni, ez hormonálisan szabályozott, illetve mellre kell tenni addig is a babát és majd beindul. Majd hetekig tart ez a nagy bőség, míg beáll a kereslet-kínálat szerinti tejmennyiség termelése - amennyit igényel a baba (amennyi tej ürül), annyit fog termelni a szervezet

2011. jún. 8. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!