Szoptató anyukák! Miért fejtek is -- akik így tesztek - folyton szoptatás mellett?
Első gyerkőcnél:
A babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát, és sokszor már hajnali 4-kor "durrantam", viszont reggel csak az egyiket szopizta ki, hiába kínáltam fel a másikat is utána, már nem kérte. A kifejt mennyiséget ismerős babának ajándékoztuk. 9 hónapos koráig ment ez így.
A második babánál:
Igény szerint szopizott, viszont elég rapszodikusan. Általában naponta 10-12x, viszont ha éppen bealudt, akkor órákig semmi. Gyulladásra hajlamos mellemet emiatt fejtem sokszor. Illetve: mellette már gyakrabban elmentem otthonról, ehhez fejtem, hogy legyen mit adni neki addig, amíg nem vagyok otthon (ettől több lett a tej), amikor meg megérkeztem, már nagyon sok tej volt a mellemben, amit szintén ki kellett fejnem.
Szomszéd babának adtuk a tejet pótlásként (ő tápszeres volt).
Hát így. :o)
14:02
Egyébként a fejés 5-10 perc alatt megvolt kézi fejőgéppel, így nem kellett ezzel sokat "foglalkozni". :o)
Kedves 13.43-as!:
annak, aki gyermeket szül és fizikailag is rendben vannak a tejmirigyei, elvileg rengeteg teje lesz a szülés utáni kb 4-5. napon. Ehhez nem kell semmilyen serkentő teát inni, ez hormonálisan szabályozott, illetve mellre kell tenni addig is a babát és majd beindul. Majd hetekig tart ez a nagy bőség, míg beáll a kereslet-kínálat szerinti tejmennyiség termelése - amennyit igényel a baba (amennyi tej ürül), annyit fog termelni a szervezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!