Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki szilikonnal etette a...

Aki szilikonnal etette a babáját, annak meddig volt teje? Vagy sikerült újra rászoktatni a cicire?

Figyelt kérdés
Még csak 2 hónaposak vagyunk, de félek attól, hogy ha tovább szoptatom a szilikonnal akkor el fog apadni a tejem, mert néha elég kevésnek tűnik. Viszont a cicit nem fogadja el, néha szopik belőle, de ha nagyon éhes akkor nem hajlandó elfogadni, csak szilikonnal. A szilikonra amúgy azért álltunk rá, mert olyan mohó volt, hogy tépte nyúzta, és nem tudtam volna szoptatni. Ez még most is fenáll. De úgy vagyok vele inkább nekem fájjon, mint hogy elapadjon a tejem, és ne legyen a kis babámnak. Mi tévő legyek, hogy tudnám rászoktatni a cicire ismét?
2009. jún. 21. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi már másfél évesek vagyunk.... Én 3 hónapig tudtam ciciztetni és utána egyik napról a másikra nem volt hajlandó cicizni, ezért kénytelen voltam ráállni arra, hogy lefejem és üvegből adom. Igazából nem lett tőle kevesebb tejem. 3 óránként fejtem és 10 hónapos koráig volt neki elegendő tejcsim. 10 hónap alatt összesen kb. 1 doboz tápszerre volt szükség. Ráadásul 8-9 hónapos koráig még a gyümölcsöt sem fogadta el. Végül azért apadt el a tejem, mert kiderült, hogy jön a kistesó, aki 2-3 héten belül megszületik.

Dia

2009. jún. 21. 23:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A sziliko alatt a bimbóvédőt érted, ha jól sejtem. Én 3 hónapig azzal szoptattam, mert simán nem volt hajlandó. Néha próbáltam anélkül. 3 hónap elteltével egyszer csak hajlandó volt anélkül szopni és onnantól még 6 hónapig szopott.

Néha próbáld meg anélkül, Ha nem jó, inkább ted vissza a védőt. Az teljesen jó.

2009. jún. 22. 07:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem apad el a bimbóvédőtől, miért is apadna? Nekem abszolút nem megy nélküle a szoptatás (ellaposodó a bimbóm, ha egy másodpercre nem éri inger, már vissza is húzódott + rövid is), immár 5 nap múlva 8 hónapja csak bimbóvédővel szoptatok. Nincs semmi jele, hogy apadni készülne...pedig már "csak" 2 és 1/2-szer szopik egy nap. Szóval nyugodtan hagyd, főleg ha a babádnak így a jó.
2009. jún. 22. 08:34
 4/6 anonim ***** válasza:
11 hetesek vagyunk, én sem tudom bimbóvédő nélkül. Befelé forduló volt a bimbóm, ezért kellett eleinte e védő, most meg hiába jött ki, már nem hajlandó anélkül szopizni. A védőnő azt mondta, hogy védővel ugyanolyan jó, mint anélkül, ugyanúgy ki tudja üríteni a mellemet, nem fog elapadni. Az, hogy néha kevesebb, az természetes. Nekem reggel 170g körüli evéssel kezdi a napot, estére már csak 70-90g körül szokott enni. Éjjel pihensz, nappal nem, vagy kevesebbet, így estére kevesebb, de ez nem jelenti azt, hogy elapad. Meg olyan is volt, hogy 2 napig nem ittam tejserkentő teát, na akkor 1,5 napig 90 körülieket tudott csak kiszívni. Na akkor én is megijedtem, de a teától 1,5 nap alatt újra visszaállt, rendeződött. Igyál sokat. Tudom, igazságtalanság, már a védőnőnek is mondtam, hogy a picur igény szerint szopik, én viszont nem ihatok igény szerint, mert akkor kevés a tej (az igényem napi1-1,5l lenne, nem 3-4l).
2009. jún. 22. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
6hónapos koráig használtuk azután nélküle is ment ill.megy a dolog.Most 14hónapos.
2009. jún. 22. 13:50
 6/6 anonim válasza:
mi 1 évig szopiztunk,az első 1 hónapot,bimbóvédővel.minden szopinál ezzel kezdtük,majd levettem róla és így kínáltam.kitartással,türelemmel,el lehet hagyni.sok sikert
2009. jún. 23. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!