Kb.10 napja a 6 hetes kislanyuk este uvolt a cicin, kikopdosi. Nap kozben szepen szopizik. Mi okozhatja?
Örülök. :)
Még egy utolsó megjegyzés, ha nem veszed rossz néven: Azt ugyan nem írtad annyira konkrétan, hogy miért volt "rossz" a gyakoribb szopi és miért tűnik jobbnak a ritkább, de azt javaslom nektek, hogy ezeket az időközöket próbáljátok azért hosszabb távon rugalmasan kezelni (ha esetleg most még nem így gondolnátok).
Nem tudom, a feleséged tud-e pl. az ún. növekedési ugrásokról; a következő nálatok 3 hónapos korban várható. Ha nem ismeritek ezt a dolgot, mindenképp olvassatok utána addig, mert ezekben a szakaszokban szükség lehet a nagyon gyakori szoptatásra, hogy az átmenetileg nem elegendő tejmennyiséget a baba a sok szopival feltornázhassa magának. (Hirtelen megnő a tejigénye, ami így növelhető meg leggyorsabban).
Namost, ha az anyuka valamiért nagyon ragaszkodik bizonyos szoptatási időkhöz, akkor ezt a gyakrabb szopit elég nehéz lehet megvalósítani, ami viszont elnyújthatja a tejszaporítást és emiatt egy csomó más gondot is okozhat..
Szóval, ha most úgy tűnik nektek, hogy jobb, ha így szopizik, az teljesen rendben van, hurrá:); de ne vegyétek ezt mindenkor kőbe vésettnek. A pindúrok rengeteget változnak a hónapok alatt és ez a szopási szokásaikra is pont ugyanígy igaz. Csak lazán, rugalmasan, a baba jelzéseire figyelve! Sok sikert! :)
2. vagyok. a pelenkás trükk:
amikor nálam ez volt, vagyis ömlött a tej, a lányom meg csak cicizett volna, én elvettem a szájából, rányomtam a textilpelust, kb 5-10 másodperc múlva a közvetlen inger megszűntével a tejadó reflex mérséklődött és már nem folyt belőle magától a tej. Akkor adtam vissza neki, és így tudott komfortszopizni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!