Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha nincs anyatejes kakis...

Ha nincs anyatejes kakis pelus egy sem egy nap 1hetes babánál akkor nem elég a tejcsi?

Figyelt kérdés

nagyon aggodom a táplálás miatt...1hetes a kisbabám. anyatejet szopizik, bár mindig "plötty" a mellem, sosem érzem felteltnek, de egy evésre 2,5-3 oránként 50ml-t eszik meg. de kakis pelusa nem volt ma még pl egy sem, csak pisis.

olvastam h napi 3-4 kakis pelus van akkor nem kell agódni, elég a tej. akkor nálunk ezek szerint nem?

2012. febr. 29. 18:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Anyatejes babáknak nagyon különböző a székletük. Van akinek minden szopi után van, van akinek 4-5 naponta van csak. Ne a kakit figyeld, hanem a pisit. Ha pisil az máshonnan nem jöhet csak a tejből. És ha nyugodtan alszik szopás után (ha nem sárga) akkor is biztos, hogy elég a tej.
2012. febr. 29. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én kislányom nemrég múlt 4 hónapos, de amíg ilyen picike volt mint a te babád, akkor tényleg szinte minden pelusban volt kaki. Mi is csak anyatejet adtunk neki. Nem hiszem, hogy gond lenne a táplálással, talán csak nehezebben emészti meg. Szerintem kérdezd meg a védőnőt (ha nem ért a dolgához) vagy a gyermekorvost.

Hidd el a babák jelzik, ha nem elég nekik a tej!

Jó babázást! :)

2012. febr. 29. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Anyatejes babáknak nem kell mindennap kaki, inkább a tápszereseknél kell.
2012. febr. 29. 18:27
 4/9 xStefix ***** válasza:

Nem tudom, hogy kb. mikor szokott megnyúlni a kaki nélkül eltöltött idő, ha egyáltalán van erre valamiféle tipikus megfigyelés...

Szerintem ne csak erre az egy dologra figyelj, hanem összességében nézd a babád. Tudom, 1 hetesen még alig ismered:), de ösztönösen rá fogsz érezni, ha komolyan gondja lesz vagy rosszul érzi magát. 1 nap ilyen szempontból még nem sok, legyél még kicsit türelmes. Ha rendszeresen (igény szerint) és valódi mennyiségeket szopizik, láthatóan jól elvan és már megindult a gyarapodása, akkor valószínűleg nincs baj.

2012. febr. 29. 18:33
 5/9 anonim ***** válasza:
3. vagyok, anyatejesnél több nap is eltelhet ne aggódj.
2012. febr. 29. 18:35
 6/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

lassan eléri a születési sulyát, tehát már nem fogy, akkor az csak pozitiv...

sajnos sárga a drágám, ez miatt is aggódom jobban kicsit.

holnap megyünk a gyermekorvoshoz, rá fogok kérdezni.:)

2012. febr. 29. 18:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ez akkor normális ha 1 hónapnál idősebb a baba. Ennek ellenére biztos van olyan akinél máshogy van. Ha 50g-ot szopizik, akkor az szerintem teljesen jó ennyi idősen. Ha meg nem fogy akkor pláne.

Azért figyeld, és esténként mérd meg, ilyenkor még napi 3-5 dkg-ot gyarapszanak naponta.

2012. febr. 29. 20:33
 8/9 anonim ***** válasza:
anyatejes babánál a napi több és a heti 1 is normális. Ha nincs kaki, akkor jól feldolgozza, gyorsabb az anyagcseréje. A pisit kell figyelni, ha napi 4-5-6 pisis pelus van, akkor nincs gond.
2012. márc. 1. 06:51
 9/9 xStefix ***** válasza:
(Csak nehogy igazam legyen, és szélcsövezést, hashajtást vagy tápszert javasoljanak neked. Adná az ég, hogy legyen megint egy ritka kivétel..!)
2012. márc. 1. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!